Sofie Charlotte Nässén

2013

Publicerad 2013-10-30 22:31:39 i Allmänt,

Snart är November här och det innebär även att vi närmnar oss slutet på 2013. 
 
I Maj genomförde jag mitt första lopp, Vårruset. Sedan dess har jag genomfört sex stycken lopp, alla med olika utfall och känsla. Här är en sammanfattning av den gångna säsongen. Målet för 2014 är självklart att förbättra tider och förhoppningen är även att delta i ett marathon.
 
Vårruset 5 km: Plats 61/760 med tiden 22.56. Gick ut alldeles för hårt i början, i princip spurttade, fick stanna på upploppet för jag var så trött...
 
Offerdalsmilen 10 km: Plats 27/52 med tiden 49.59. Sprang med Ullis hela vägen förutom sista kilometern då jag kände att det fanns kraft kvar att trycka på. Hade en bra känsla genom hela loppet.
 
St Olavsloppet 5.8 km: Sprang sträckan mellan Duved och Staa och tiden landade på  25.17 vilket ger en snitttid på 04.21. Hade problem i början då jag gick ut väldigt hårt, mycket uppför var det också. Sedan var det dock bara utför där jag kunde springa ut ett par stumma ben.
 
Joelmilen 10 km: Plats 6/19 med en tid på 47.12. Sprang med Mille fram till sista 600 meterna då han drog iväg. Hade inga krafter för en spurtt med kramp-känslor i benen. Disponerade loppet dåligt, men det var lärorikt att testa terräng. Måste definitivt förbättras där.
 
 
Tjejmilen 10 km: Placering 427 av väldigt många. Det absolut sämsta loppet. Blev förkyld under veckan och trots diverse olika huskurer var inte känslan den bästa. I kombination med ett otroligt väder och gassande sol landade tiden på 48.03. Alltså nästan en minut sämre än Joelmilen som är otroligt mycket tuffare. 
 
Stockholm halvmarathon 21 km: Plats 572/4500 med en tid på 1.47.38. Kändes bra genom hela loppet. Av någon anledning hade jag fått för mig att sträckan var på 22 km vilket gjorde att jag blev väldigt chockad när målet kom. Detta resulterade i en känsla av att jag hade mycket krafter tillgodo när jag kom i mål. 
 
Studentloppet 10 km: Sista loppet med en oerhörd revanschkänsla. Jag visste att jag hade förmågan att springa milen på bättre än 47 minuter men självförtroendet var inte på topp efter tjejmilen. Plats 5/59 med en tid på 45.20. För en gångs skull höll jag mig till planen; började med att ligga på 4.30/km första kilometerna. Vid sex-sju kilometer tappade jag tempot men hade krafter för en spurtta sista kilometern vilket gav en snitttid på 4 min/km. Säsongens bästa lopp och jag fick känna att jag slutade på topp ;) 
 

Nu tränas det mest lättare löpning och Crossfit. Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp träningen, men återkommer när jag gör det!
 
 
/ Sofie
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela