Sofie Charlotte Nässén

Gym

Publicerad 2014-04-28 17:49:00 i Allmänt,

Haaaj,
 
Började morgonen på gymmet där jag tog PB i antal chins, gjorde 8 stycken i rad. Tror att det är de viktade chinsen som gjort susen :)
 
Nu ska jag köra backintervaller, får se hur många de blir för i ärlighetensnamn har jag haft ganska ont i benhinnorna inatt. Antagligen på grund av löpning både lördag och söndag men även för att jag fick stötvågs behandling i fredags och då brukar dem vara ganska känsliga ett tag efter. Kommande dagars uppdatering kommer inte vara den bästa då det kommer partajas en del.. Inte optimalt för träningen men det är ju första gången för 2014 så jag får ändå säga att jag varit ganska snäll mot kroppen. 
 
 
Igår fick jag en goodiebag från en korrekompis innehållande bars och lite annat smått och gott, väldigt snällt!

Veckosummering

Publicerad 2014-04-28 17:39:42 i Allmänt,

Heej,
 
Glömde ju att göra veckosummering förra veckan, ingen större förlust då träningen kom lite i kläm, hehe. Detsamma har det varit med denna vecka och kommande vecka kommer det inte heller vara mycket att hänga i julgranen..  Problemet är att jag inte kommer köra på samma sätt efter det heller för då är Maj här vilket betyder 5 lopp på fyra veckor. Jag måste då försöka hålla tillbaka lite så att jag inte känner mig sliten till tävlingarna.
 
Tisdag - Crossfit
Onsdag - Cykel och styrka
Torsdag - 1000 m intervaller x 7
Fredag - Tabata
Lördag - Lopp, 5,6 km Sunnersta
Söndag - 6,7 km med Mathilda

Dålig tajming

Publicerad 2014-04-27 18:03:30 i Allmänt,

Tjenna,
 
Kom nyss hem ifrån gymmet, hann stå på crosstrainern i ca 5 min innan de ropar ut i högtalarna att det är stängning om 30 minuter.. Innan tänkte jag att det kanske vore en bra idé att kolla öppetiderna men tänkte att det garanterat måste vara öppet en söndagkväll. Hade tänkt att köra ca 20 km crosstrainer men nu kommer det istället bli en ganska lugn och kort löptur med Mathilda. Definitivt mysigare men jag måste ju egentligen träna lite distans nu när jag inte gjort det på nästan två veckor. Kommande vecka kommer ju knappast bli bättre med både kval- och valborg. Har ingen riktig plan för hur jag ska lägga upp veckan för att få ihop allt men imorgon blir det ialla fall lite styrka och sedan backintervaller. 
 
Nästa Söndag ska jag även provspringa andra halvan av Stockholm marathon så det kanske är smart att inte köra allt för långa distanser till veckan ändå.. 
 
 

JAG VANN!!

Publicerad 2014-04-27 00:21:45 i Allmänt,

Vilken dag det här har varit! Känslan inför förmiddagenslopp var verkligen inte bra.. Det jag tänkte innan jag åkte var att det verkligen inte skulle gå bra. Jag hade ätit dåligt dagen innan och kände mig ganska seg. 
 
Banan var 5,6 km och en riktig bendödare. Underlaget var grus och det var några riktiga mördarbackar i den men resultatet blev en första plats, så himla skönt! Jag försökte verkligen njuta efteråt medtanke på att man kanske inte kommer få vinna så många lopp, hehe. Jag kollade knappt på klockan under loppet. Dels för att jag inte hade någon koll på vilken snittid jag hade förmåga att hålla på en sån tuff bana och dels för att jag valde att ta rygg på en annan deltagare och målet var att inte tappa henne. Som tur var fanns krafterna där och under det andra varvet i den värsta backen kunde jag gå om. Sluttiden blev 25.12 vilket bara är en minut sämre än banrekorder, så det kändes också roligt :) 
 
Vinsten firades med "plugg" i solen och grillning till middag, myyyyz.
 
(Fick man ju vara med på vinnarbilden som publiceras på Uppsala LKs hemsidan, har bara gjorts i min fantasi tidigare 😉)
 


 
 

Lopp

Publicerad 2014-04-25 21:50:26 i Allmänt,

Heej,

Imorgon är det dags för tredje deltävlingen i vårcupen. Jag vet inte hur lång distansen är men jag vet att det är i sunnersta och att det är väldigt tuff terräng. Dagens träning fick bli ett tabatapass, perfekt inför ett loppet. Jobbigt men det är korta intervaller vilket jag inte tror kommer ha någon större påverkan på morgondagens prestation. 

Till middag fick det bli kyckling, sallad och quinoa. Enkelt men gott!Östersund

Publicerad 2014-04-24 17:43:49 i Allmänt,

Haaaaaj,

Vilken vecka det har varit! Nu är jag påväg tillbaka till Uppsala och det är med blandade känslor. Träningen har inte varit prio ett den här veckan och så får det vara. Igår blev den en halv timme på cykeln följt att ett lättare styrkepass. Jag kom inte iväg till gymmet förrän halv tio därav blev inte träningen allt för ambitiös. Igår hjälpte jag nämligen pappa med att göra klart lite grejer och sedan blev det Boda Borg med mina fantastiska syskon. 

Denna dag blev lite mer intensiv träningsmässigt. Jag mötte upp Ullis och Karin för 1000 m intervaller. 7 stycken skulle vi göra, kommer inte gå tänkte jag som vanligtvis bara brukar göra 5, men det gick bra. Jag höll tillbaka lite första två, dels för att jag vet att denna typ av träning är otroligt jobbig och dels för att vi faktiskt skulle göra 7. Såhär blev i alla fall mina snittider:

1 km - 4.10
2 km - 4.04
3 km - 3.55
4 km - 3.56
5 km - 3.48
6 km - 3.51
7 km - 3.37

Mellan intervallerna vilade vi ca 2,5 minut. Sista km på 3.37 är personbästa i snittid på en km! Nu vet jag att jag kan pressa på lite då jag vanligtvis på band ligger strax under 4 min/km och då är det "bara" 5 stycken. 

Hoppas ni har haft en toppen påsk!
Lunchpass

Publicerad 2014-04-22 22:06:56 i Allmänt,

Hallå, 
 
Denna dag har mest bestått av arbete, inte superkul. På lunchen passade jag i alla fall på att gå på ett Crossfit-pass med Emelie. Det var så himla roligt att få träffa henne igen och det blev knappast sämre av att det var ett jobbigt-men-skoj-pass. 
 
Under styrkedelen gjorde vi fem set av:
14 Utfallsteg med skivstång, jag körde på 25 kg, vila 60 sek
4 strika toes to bar, man går långsamt ner och upp med benen. Vila 60 sek
 
Kondiotionsdelen var
5 min så många pullups som möjligt, jag hade blåttband och gjorde 40 st
5 min så många wallballs som möjligt, jag gjorde 112 st
 
Det var ingen vila mellan de olika delarna.
 
 
 

Gooodis

Publicerad 2014-04-21 22:07:42 i Allmänt,

Hallå!

Under kvällen igår drog jag och Samuel till gymmet för att köra lite styrka. Det var faktiskt riktigt roligt då jag aldrig gymmat med samme och då vi dessutom hade gymmet helt för oss själva. Körde lite blandade övningar och klarade bland annat en 18 kg viktad dip, PB!:)

Idag har det inte blivit mycket till träning. Tvättade det sista av stenväggen (tog ca fyra timmar..), tränat att stå på händer och sedan har det blivit brännboll med familjen. Jag passade även på att köra armhävningsutmaningen, 30 st. Skönt att ha det avklarat!:) 

Jag hoppas att kommande vecka bjuder på träning med bland annat Ullis och Emelie. Nu blir det godispåsen och tv!
Offerdalsmilen

Publicerad 2014-04-20 17:31:12 i Allmänt,

Hejhejhallå,
 
Idag har det blivit 10 km löpning i offerdal. Jag sprang samma sträcka som det är på loppet offerdalsmilen och är inte helt nöjd med min prestation. Sluttiden blev 45.18 vilket är mycket bättre än tiden jag fick förra året som var 49.59 men jag gjorde det klassiska misstaget.. gick ut för hårt.. Sträckan är verkligen tung och jag överskattade min förmåga och gick ut i ett 4.20 tempo, dåligt. Första fem kilometerna är i princip bara uppför och även fast det inte är speciellt branta uppförsbackar så är dem låååånga och riktigt mjöksyreframkallande om man inte håller tillbaka. Trots att tiden var bättre än sist så var känslan definitivt mycket bättre förra året. Det jag dock upptäckt idag är att årets offerdalmil kommer gå av stapeln den 17 juni, vilket innebär att jag är hemma och kan springa det, tjihoo, då ska jag verkligen disponera sträckan bättre! 
 
 
 
/ Sofie

Påååååsk

Publicerad 2014-04-19 10:06:17 i Allmänt,

Haaaaalllå!
 
Ett litet inlägg ska man väl ändå hinna med. Morgonen började med en löptur på 5,7 km i 4.24 tempo. Jag kände mig riktigt trött i benen vilket jag alltid gör när jag springer på morgonen. Imorgon tänkte jag springa sträckan som är på offerdalsmilen. Jag sprang det loppet förra året på tiden 49.59 så det ska bli kul att se vad man kan få för tid nu. 
 
Här kommer lite spexbilder som jag och Ella tog efter frukosten. Hon säger att det är bra träning för mig, att hon får sitta på mina armmuskler ;)
 
 
Glad påsk!
 

Stenhård

Publicerad 2014-04-18 23:08:00 i Allmänt,

Godkväll,
 
Idag har det inte blivit någon träning. Det jag har gjort idag är att skrubba sten. Stenväggen hemma är äntligen på plats men den behövdes tvättas lite så jag hjälpte pappa. MEN jag har gjort veckans armhävningsutmaning, 29 stycken. Nu börjar det snart bli omöjligt, hehe.. 
 
Jag kommer nog inte hinna uppdatera imorgon, men planen är att jag ska ta en påskaftons-löptur, längtar faktiskt efter en löprunda. Glad påsk på er och ät mycket gott godis!
 
 
 

Dagens träning

Publicerad 2014-04-17 17:20:35 i Allmänt,

Tjoo,
 
Idag har jag hälsat på Crossfit Östersund, det var superkul!! Passet vi körde var en benchmark som heter "Crossfit total". På passet ska man köra maxvikt i tre stycken olika övningar, övningarna är:
 
1 knäböj (stången bak på ryggen)
1 strikt press
1 marklyft
 
Det var roligt för jag har aldrig maxat i en övning tidigare. På open körde vi ju ganska tunga marklyft men jag stannade på 70 kg då jag misslyckats med 85 kg. Mitt reslutat blev i alla fall:
 
70 kg i knäböj
37 kg i strikt press (misslyckades med 40 kg fyra ggr, stöööörigt..)
95 kg i marklyft
 
Jag är nöjd över mitt resultat, personbästa i allt. Men det är ju inte så konsigt om man aldrig maxat, haha ;) På eftermiddagen fick det blev ett egengjort spinningpass som var joooobbigt, men det var skönt att få svettas lite.Onsdag

Publicerad 2014-04-17 17:10:21 i Allmänt,

Heej,
 
Dålig uppdatering igår, kanske för att träningen inte var så mycket att hänga i julgranen. Jag åkte mot Östersund på morgon och hade därför inte tid att ta mig i väg till gymmet. 
 
Senare på eftermiddagen bytte jag om och tog mig ut för att köra lite olika övningar. Jag hade egentligen velat tagit en löptur men kände att benhinnorna inte alls var med mig, troligvis på grund av tisdagens löpning.  Övningar jag gjorde är ett bra tips om man inte har ett gym att gå till:
 
50 armhävningar
50 hopp (typ boxhopp men jag gjorde det på en stor sten, dessutom gick jag istället för hoppa så det fungerar också)
50 burpees
50 squats
50 bicepsövning, vet inte vad den heter men se bilden på Lina nedan, det är den övningen. Jag körde med en järnstång, hehe. Det skulle också fungera med en stor tung gren, man får helt enkelt ha fantasi och leta på gården.
 
 
 
 
 

LK

Publicerad 2014-04-15 21:38:22 i Allmänt,

Godkväll,
 
Löppasset idag bjöd på löpteknik, intervaller och lite styrka. Det var sköj! Som jag tidigare skrivit åker jag hem imorgon vilket gör att jag inte kommer träna i samma utsträckning som vanligt. Löpning är ju verkligen någonting man kan göra vart man än är så jag ska väl försöka springa lite i den utsträckning som benhinnorna tillåter. 
 
 
 

Gym

Publicerad 2014-04-15 15:29:34 i Allmänt,

Halloj,
 
Idag har det blivit gym med Lina. Vi körde först lite rodd följt av lite olika biceps- och tricepsövningar. 
Provade för första gången viktade dips och chins. I dipens körde jag med 10 kg och i chinsen 5 kg. Repetitionerna blev 5-5-5-5 och 3-2-2-2. Varför jag valt att göra viktade är för att jag under en längre tid inte kunnat öka antal repetitioner och detta sägs vara ett effektivt sätt för att kunna göra fler. 
 
Nu är det uppladdning inför sista Uppsala LK-passet innan påsk. Missar tyvärr en deltävling i vårcupen imorgon för att jag ska åka hem, men får ta igen det när jag kommer tillbaka. 
 
Såhär ska det se ut! Kämparglöd;)! Egentligen tycker jag det är lite stelt att ta kort på gymmet. Man är ju där för att träna, men vad gör man inte för bra bloggmaterial?


 

Tortellini

Publicerad 2014-04-14 18:38:50 i Allmänt,

Hej,
 
Här kommer ett enkelt men väldigt gott middagstips. Du behöver:

1 paket tortellini, valfri smak
1 mögelost
ett par msk creme fraiche
 
1. Koka tortellini
2. Blanda ihop mögelosten och creme fraichen
3. När tortellinin är klar blandar du bara ner mögelostkrämen. 
 
Till det hade jag lite prosciutto (och en macka, har så svårt att bli mätt..), mums.
 
 
 
 
 
 

Ahhh..

Publicerad 2014-04-14 14:00:13 i Allmänt,

.. Är heeeeelt slut! Dagens träning började med 20 km cykling och efter det var det dags för ett crossfitpass. Först körde vi "Bring sally up. Jag har berättat om det tidigare, men där ska man i alla fall göra frontsquats till låten och varje gång de sjunger bring sally down, går man ner i en frontsquat och när de sjunger bring sally up går man upp osv. En riktig mjölksyreövning. Efter detta var det dag för 4 rundor av:
 
20 Burpees
20 Marklyft, 55 kg 
20 Pullups, körde med band
 
Sluttiden blev 20.58. Inte speciellt bra men kände att kroppen var ganska sliten hehe.
 
Nu har jag ätit lite lunch vilket betyder att det är dags att ge sig in i plugget.
 
 

Veckosummering

Publicerad 2014-04-13 22:02:44 i Allmänt,

Måndag - Gym och backintervaller
Tisdag - Backintervaller..
Onsdag - 24 km cykel och crossfit
Torsdag - Crossfit och 1h crosstrainer
Fredag - Gym
Lördag - Crossfit
Söndag - 10 km löpning

Har sprungit 3 gånger denna vecka och en gång 400 meters intervaller i ett crossfitpass. Benhinnorna känns lite nu efter 10 km löpningen med annars har det faktiskt gått bra. Det går åt rätt håll, tjiho!
 
 
 
 

Löpning

Publicerad 2014-04-13 22:02:38 i Allmänt,

Godkväll!

Det blev ingen löpning med Elias men istället med William och Anton. Tanken var att jag skulle försöka ta personbästa på 10 km men jag kände ganska snabbt att min tacomiddag inte låg bra i magen och kroppen inte var i toppform. Efter ca 4 km drog vi ner tempot lite och då blev det en aning bättre. Nu ligger jag dock hemma med världens magknip, vet inte vad det är.. Vi stannade tre gånger för att samla truppen då vi blev lite splittrade under löpturen, vid pauserna stannade jag klockan med tror det sammanlagt landade på ca 3 min i paus. Såhär såg i alla fall snittiderna ut:

1 km - 4.16
2 km - 4.18
3 km - 4.19
4 km - 4.29
5 km - 4.39
6 km - 4.33
7 km - 4.31
8 km - 4.06
9 km -  3.55 (!!)
10 km - 4.18

Sluttiden blev 43.23 (snitt 4.20) men det räknas ju inte som ett PB då vi hade pauser, men jag är ändå nöjd. Känner att mitt mål att springa under 43 min under 2014 definitivt är rimligt!:)


Nu ska jag sova och ladda inför crossfit och cykel imorgon. Godnatt!

Söndag

Publicerad 2014-04-13 13:18:49 i Allmänt,

Tjabba-tjena-hallå,
 
Dagen började med en prommis i skogen. Jag kände att jag var lite trött i knoppen och det brukar faktiskt hjälpa om jag kommer ut lite.
 
Tanken idag har varit att jag ska springa 10 km med Elias. Han är en snabb löpare så han ska få agera hare och öka hastigheten en aning. Nu vet jag dock inte om han kommer hinna då det kommit en del saker i vägen, så vi får se hur det slutar :)
 
 


 
 
 

CF

Publicerad 2014-04-13 13:13:42 i Allmänt,

Hejhallå,
 
Igår på förmiddagen gick jag på ett crossfitpass. Där bjöds det på power clean (frivändningar) och burpees i två olika stegar:
 
Först skulle vi göra 10 PC och 1 burpee, sedan 9 PC och 2 burpees etc, det slutar med att man gör 1 PC och 10 burpees. Det var riktigt jobbigt och sluttiden blev 8.40. 
 
 

Seg

Publicerad 2014-04-11 13:01:05 i Allmänt,

Tjohej,

På förmiddagen tog jag mina trötta ben och begav mig till gymmet. Såhär blev dagens pass:

25 pullups 
50 marklyft (50 kg)
50 armhävningar 
50 frivändningar 10 kg 25 st med vardera arm
50 floorwipers 15 kg
25 dips

Jag gjorde endast frivändningar oavbrutet resten av övningarna fick jag dela upp.

Efter det blev det även lite höftövningar och tåhävningar. Nu är det dags för lunch och sedan plugg. ikväll blir det en riktigt lugn kväll! Jag har lite ont i halsen (därav te till lunch) och känner mig trött i kroppen. 


Pusshej!

Crosstrainer, armhävningar och SELFIE

Publicerad 2014-04-10 21:28:26 i Allmänt,

Heeej,
 
Solen gick i moln och mina benhinnor kändes lite irri så jag cyklade till gymmet och körde en timma på crosstrainern. Även fast det inte är speciellt kul så är det skönt när det är gjort.
 
När jag kom hem passade jag på att köra armhävningsutmaningen, inne på femtonde veckan nu och denna gång var det 28 stycken. Klarade det med nöd och näppe så vi får se hur många veckor till man fixar.. För er som har missat är det inte försent att haka på! Först gör du max antal repetitioner armhävningar, klarar du exempelvis 10 ska du göra minst 11 nästa vecka, du ökar alltså med minst en repetition per vecka. Som ni ser i filmen nedan får man "vila" lite i stående läge, men man får inte sätta ner knät och vila. Lina är med i utmaningen och ska göra 15 stycken den här veckan, riktigt bra!!
 
 
 
Nattinatti!
 
/ Sofie
 
 

Puuh...

Publicerad 2014-04-10 11:04:23 i Allmänt,

... Det var ett riktigt grispass som vi körde imorse, vid ett tillfälle var det spykänsla. Istället för boxhopp gjorde jag kettlebellsving med 12 kg. Jag vet att jag egentligen brukar köra med 16 kg men det var så många repetitioner så jag valde en lägre vikt men köra alla oavbrutet istället :)
 
Egentligen skulle jag jobba idag men det fanns inget jobb inne, så nu blir det plugg och ikväll konditionsträning. Kanske kör en kortare löprunda ute då vädret är lockar! Opepp på crosstrainer..
 
 

Morgonträning!

Publicerad 2014-04-10 06:40:00 i Allmänt,

Godmorgon,
 
Nu ska jag i väg på crossfit. Har bara varit på ett CF-morgonpass tidigare och kroppen kändes faktiskt helt ok trots att det var tidigt. Dagens pass bjuder på:
 

Skill: Wallballs

Metcon

“Kelly”

5 rounds

400M Run

30 Boxjumps @61/51 cm

30 Wallballs  20/16lbs

Jag tror att jag kommer hoppa (hehe) boxjumpsen då det brukar bli lite för påfrestande för mina benhinnor. Får helt enkelt köra något annat istället!:)
 

 

/Sofie

 

 

Dubbelt upp

Publicerad 2014-04-09 20:11:58 i Allmänt,

Halloj,
 
Dagens träning idag fick först bli 1 timmas cykling, vilket motsvarade ca 24 km. Efter det körde jag ett jobbigt men roligt Crossfitpass. Styrkedelen betod av suuuuuperstrika pullups, max antal reps x 3. Första setet gjorde jag 6 stycket och på resterande två set 5 stycken. Konditionsdelen var:
 
2 varv
 
30 double unders (dubbelhopp med hopprep)
50 burpees, target (du har något ca en decimeter över dig som du måste nudda med båda händerna i varje hopp)
 
Min sluttid blev 8.11. 
 
Efter passet var det egentligen ett till crossfitpass men ingen var anmäld så vi körde öppet gym. Jag passade då på att träna kippade pullups men har fortfarande problem att få till dem.. 
 
Till middag serverades det blomkålsmos och lax med fetaost- och soltorkadetomater topping. 
 
 
Trevlig kväll!
/ Sofie

Proteintillskott

Publicerad 2014-04-09 08:14:03 i Allmänt,

Det känns som att extremt många äter någon form av protein- eller kosttillskott i samband med träning. Var och varannan på gymmet har med sig en shaker. Jag har aldrig tagit något tillskott men funderade mycket över det i uppstarten av min träning. Jag har inget emot tillskott, men som jag tidigare skrivit var målet när jag började träna att det skulle vara långsiktigt, därav ville jag också klara av att bli stakare genom att endast äta en "bättre" kost. 
 
Det är smidigt att ha något direkt efter träning om man vet att det kommer ta ett tag innan man kommer få i sig en måltid, men jag tycker ändå att det är att föredra, i den utsträckning det går, att hellre ha med sig en hemmagjord bar, en banan eller ett kokt ägg. Om man äter någon form av tillskott är det väldigt viktigt att faktiskt tar reda på vad för typ av tillskott man äter. Det finns väldigt starka pulver och tabletter där man tillexempel kan bli skakig. Det kan ju kännas sådär.. 
 
 
 
 
 

Dålig planering

Publicerad 2014-04-08 21:20:28 i Allmänt,

Senast igår tänkte jag på det här med att planera veckans träning i förväg. På ett sätt är det skönt att ha förbestämt vad man ska göra, men samtidigt konstaterade jag att det bästa är att kunna vara spontan och träna det man faktiskt är sugen på.
 
För tillfället har jag endast förbestämd träning på tisdagar, då är det löpteknik med Uppsala LK. Jag brukar inte kolla vad som står på schemat utan bara gå dit, något som jag bittert fått ångra idag. Det bjöds nämligen på... Backintervaller! Tjihooo, var lagomt glad för det haha. Det var inte en lika brant backe som igår men den var lika lång.. Dessutom skulle vi göra 12 stycken intervaller.. Puh. Genomförde alla trots trötta ben villket är skönt i efterhand. Imorgon blir det kanske crossfit, får se hur dagen ser ut och hur kroppen känns. Vill inte träna ben... Men ska börja planera lite bättre i framtiden i alla fall!
 
Bjuppar på en bild på mig och Carro från Fridayblast ;)
 
 
/ Sofie
 

Backintervaller

Publicerad 2014-04-07 20:59:20 i Allmänt,

Halloj,
 
7 stycken backintervaller fick det bli idag i gamla Uppsala. Vi hade tur med vädret då det var uppehåll då vi skulle ut, superskönt! Intervallerna var väl inte riktigt lika sköna, fy vad jobbigt det var! Sist jag gjorde backintervaller där började jag må illa, detsamma hände idag. Det finns ingen bild som gör backen rättvisa, den är mycket längre och brantare än vad den ser ut. Lite som en slalombacke, en svart backe ;)
 
Vi börjar varje intervall där nere, strax efter staketet
 
 /Trött i benen

Måndag

Publicerad 2014-04-07 10:20:47 i Allmänt,

Hallå,
 
Började dagen med att spendera morgonen på gymmet. Jag värme upp med 5 minuter rodd sedan körde jag max antal repetitioner pullups och ringsdips. Efter det fick det bli lite olika biceps- och tricepsövningar för att sedan avsluta med rehabövningar vilket bland annat innefattar tåhävningar och lite olika höftövningar. 
 
Max antal pullups idag blev 7 stycken och jag kan säga att den sjunde inte var fager.. Ringdipsen blev 8 stycken. 
 
I eftermiddag blir det backintervaller med tjejerna, tyvärr regnar det och är riktigt tråkigt väder så jag hoppas det blir bättre framåt eftermiddagen.. Tror även lågtrycket gjort att jag har huvudvärk så nu tänkte jag vila i någon timme och hålla tummarna att den försvinner. 
 
 

Veckosummering

Publicerad 2014-04-06 17:20:32 i Allmänt,

Måndag - Crossfit 14.5
Tisdag - 16 km crosstrainer och löpträning
Onsdag - Cykel 10 km och gym sedan på kvällen 37 km cykel
Torsdag - Crossfit
Fredag - Styrketräning
Lördag - Vårcupen deltävling 1, 4,66 km på 19.24 min
Söndag - Crosstrainer 2,5 h motsvarande drygt 37 km
 
På löpträningen blir de ca 10 km allt som allt vilket gör att jag denna vecka sammanlagt avverkat ca 11,4 mil på cykel, crosstrainer och med löpning. Blir nog inte lika mycket kommande vecka då jag tänker försöka öka på löpningen vilket gör att det inte riktigt blir samma distans som med till exempel cykel. 
 
 
 
 

Långpass

Publicerad 2014-04-06 16:59:53 i Allmänt,

Hejhej,
 
Igår efter loppet fick jag skjuts hem av två rutinerade marathonlöpare, jag passade därför på att fråga om de hade några bra tips till en som ska springa sitt första marathon. Svaret jag fick är det jag läst nästan överallt, distansträna (!!), det är tydligen väldigt viktigt att testa på att vara ute ett par timmar för att se hur kroppen reagerar. Jobbigt svar då jag inte sprungit distans på tre månader.. Dagens pass fick därför bli 2,5 h på crosstrainern. Roligt? Nej, det hade varit trevligare att springa ute i 2,5 timme men det var nödvändigt! Jag hann lite drygt 37 km vilket endast är 5 km ifrån ett marathon. Känslan i kroppen var bra, det är häftigt hur det är musklerna som blir tröttare medan flåset håller sig hyffsat stabilt. Jag blev dock väldigt yr efter men jag åt mat direkt när jag kom hem vilket gjorde det bättre. 
 
Nu blir det till att fylla på med vätska. Jag vägde mig både före och efter träningen för att se skillnaden. Under passet drack jag en full flaska med vatten och ändå var viktskillnaden nästa 1,5 kg. Jag ska införskaffa mig någon bra sportdyck så man även får i sig lite salter. Har ni några bra tips på sportdrycker får ni gärna säga till :)
 

Efter passet var hela tröjan var drypt i svett. Helt plötsligt hade den en ny blåfärg. Byter man tröja under ett marathon eller springer man på i samma?
 


Villan

Publicerad 2014-04-05 12:09:19 i Allmänt,

Heeej,
 
Nu är loppet i Villan avklarat. Det visade sig vara ett 4,66 km långt terränglopp. Dock var det lättare terräng så hastigheten blev bara en anning sämre. Det var ganska kuperat vilket ger bra träning. Nästa lopp i Jälla är svårare terräng med tyngre backar så det här blev bara ett smakprov på nästa deltävling.
 
Sluttiden blev 19.24 min vilket ger ett snittempo på 4.10. Jag är ganska nöjd, men det är svårt att inte jämföra med tidigare lopp. Till exempel sista deltävlingen i borecup som gav ett snitt på 4.13 och det var 7,5 km. Det var dock inte terräng vilket jag tror är en orsak till att snittempo i de båda loppen ligger ganska nära varandra. 
 
Känslan under loppet var att jag inte kunde trycka på något mer. Känslan efter då jag hämtat andan en aning var att jag kunnat gett liiiite till, en känsla som jag faktiskt inte bruka känna efter lopp. Men man kan inte alltid vara helt nöjd. Hade loppet varit 5 km hade sluttiden blivit ca 20.50 min vilket faktiskt är en bra förbättring från förra årets vårrus där sluttiden blev kring 22.50. 
 
Fick äntligen springa i shorts, nu är det vååååååår! Invigde även mina nya kompressionsstrumpor, kan verkligen rekommendera dem för alla som har lite problem med vader och benhinnor. 
 
 

Uppladdning

Publicerad 2014-04-05 09:10:36 i Allmänt,

Nuu sticker jag iväg till studenternas IP för att samåka till Villa där loppet håller till. Jag har haft ont i magen hela morgon och det har inte gett med sig än men får hålla tummarna att det fungerar ändå. 
 
Ps. Planerar att springa i shorts, som jag längtat!!!
 
 

Smoothie

Publicerad 2014-04-04 20:55:00 i Allmänt,

Vår frukost här hemma ser alltid likadan ut, samma sak varje dag. Det enda som kan skilja är Samuel macksorter eller ingredienserna i smoothien. Jag brukar inte dricka smoothie utan äta det som en tallrik fil, det känns mer "matigt" då.

Jag tänkte i alla fall dela med mig av receptet till min standardsmoothie:
 
Ca 1 dl hallon
Ca 1 dl av en blandning av hallon, svartvinbär och vinbär (brukar köpa en färdig blandning av dessa bär)
En halv kiwi
En halv banan
Linfrön (gå på känsla)
Ett rått ägg 
A-fil (även här känsla beroende på hur man vill ha den)
 
Sedan lägger jag på min en egen "müsli" på linfrön, solrosfrön, pumpakärnor och valnötter. Avslutningsvis toppar jag med kanel, kokos och eventuellt lite banan, mums!
 
Trots att det alltid är samma frulle så är det favoritmålet på dagen. Samuels frukost till vänster och min till höger :)
 
 / Sofie

Dips (ikväll chips!)

Publicerad 2014-04-04 09:47:00 i Allmänt,

Hejhallå,
 
Morgonens träning var tung. Jag tränade biceps och triceps, sedan fokuserade jag en del på muscle ups, chins och dips. Får fortfarande inte till muscle ups ifrån ett botten läge, jag måste ha armarna lite böjda för att ta mig upp.. Jag märker dock att gårdagens crossfit tagit bra på krafterna då jag var jättetrött i axlarna och inte alls kunde köra på med samma repetitioner som jag brukar (sen är det inte alltid en bra idé att blanda en massa jobbiga kroppsviktsövningar...). Solen skiner i alla fall i Uppsala idag och det sägs att den även ska göra det imorgon, om det stämmer kanske det blir shorts på morgondagens lopp, hääärligt :)
 
 
Tips; Något som har gjort mig starkare i dipsen är att jag nästan enbart gör smala armhävningar. Vill du förbättra/lära dig dips, träna då smala armhävningar.
 
 

Pad Thai

Publicerad 2014-04-03 22:38:34 i Allmänt,

Godkväll,
 
Crossfitpasset idag såg ut såhär:

3 rundor av

200 Löpning med viktplatta över huvudet 15kg (armarna måste vara fullt utsträckta)

20  Pullups

30 Airsquats

Ett jobbigt pass där styrkan i armarna försvann väldigt snabbt i pullupsen.. Sluttiden blev i alla fall 14.00.

Till middag gjorde jag, Samuel och Lina Pad Thai, gott! Nu ska jag lägga mig för imorgonbitti blir det gym. Avstår från att köra kondition då jag vill spara krafterna till lördagens lopp :)

 

 

 

Woopwoop

Publicerad 2014-04-03 10:58:13 i Allmänt,

Tjena mitt bena!
 
Kvällen igår bjöd på 37 km cykling i ett hyffsat lugnt tempo. Jag var ganska sliten i benen så det fanns inte ritkigt kraft att trycka på. Idag blir det desto roligare träning, ska nämligen på Crossfit med Lina-fina. Har tjuvkikat på passet och det såg riktigt roligt ut (mycket pullups, vi får se hur det går)!
 

Biff

Publicerad 2014-04-02 18:23:53 i Allmänt,

Tjooooooflöjt!
 
Började dagen på gymmet med Lina. Avverkade 10 km på cykel och sedan blev det lite biffning i gymmet. Jag tänkte fortsätta med tema biff så till middag fick det bli tapenade- och soltorkadetomaterbiffar med sötpotatis och fetaostkräm. Jabbadabbadoo, det smakade bra!
 
Nu sticker jag i väg till igen gymmet för att avverka ytterliga några km på cykeln. Måste.träna.långa.distanser.
 
 
 
 

Börgare

Publicerad 2014-04-01 21:25:13 i Allmänt,

Halloj,

Idag på löppasset körde vi löpteknik och sedan några riktigt sega intervaller, hehe. Först 5 minuter springa så långt som möjligt i "tävlingstempo", alltså ungefär det tempo du håller på ett 10 km lopp, sedan 6 minuter och den sista intervallen var 7 minuter. Det är så jobbigt att köra långa intervaller och jag kände verkligen att kroppen var trött då benen inte riktigt ville. Första fem minuterna höll jag i ett bra tempo sedan fick jag sänka hastigheten och fokuserade istället mer på tekniken. Börjar i alla fall förstå löptekniken bättre nu:)

När jag var klar ville jag laga någonting fort. Det fick därför bli chipotlehamburgare med guacamole och salsa, mumma! 


Godnatt!

Crossfit Open

Publicerad 2014-04-01 16:02:21 i Allmänt,

Hallå,
 
Idag började jag dagen med att avverka 16 km på crosstrainern. Tanken var att jag egentligen skulle köra 20 km, men jag var så trött i benen efter gårdagenspass och eftersom att det är löpning samt löpteknik ikväll (Uppsala LK) så ville jag inte slita ut mig allt för mycket.
 
Nu har sista deltävlingen i Crossfit Open summerats och jag hamnade på plats 19 108 av 52 545 st, hehe. Ingen pallplats men det var inte heller vad jag siktade mot ;). Jag är väldigt nöjd med min prestation och det enda resultat jag var missnöjd med gjorde jag om så att jag känner att jag faktiskt har presterat mitt absolut bästa. Jag blev även "box-vinnare" (gett mig själv den titeln haha) men tyvärr har inte alla kunnat köra alla deltävlingar så det blir lite missvisande...
 
Kommer definitivt vara med nästa år, inte för en bättre placering utan för att det är väldigt roligt och man pressar sig själv lite extra när man är anmäld. Då ska ju faktiskt ens resultat synas någonstans och tävlingsmänniskan i en vaknar till liv. Jag har tagit några personbästa i passen, bland annat i marklyft, något som jag inte hade gjort annars. 
 
Avslutar detta klichéinlägg med ett ännu klyschigare citat från en av de deltagarna i open:
"My scores were not great, but I beat everyone sitting at home on the couch. Enjoyed it all."
 

Custom Leaderboard: CrossFit 1477

 
 COMPETITOR
WORKOUT
1
WORKOUT
2
WORKOUT
3
WORKOUT
4
WORKOUT
5
1 (8) Sofie Nässén 2 (227) 1 (24) 3 (90) 1 (178) 1 (15:30)
2 (11) Karin Baalbaki 1 (256) 2 (20) 2 (96) 4 (0) 2 (18:33)
3 (14) Jakob Brandt 4 (193) 4 (0) 1 (105) 2 (172) 3 (00:00)
4 (16) Anna Holmquist 3 (216) 3 (13) 4 (74) 3 (155) 3 (00:00)
5 (21) Gunnar Jönsson 5 (0) 4 (0) 5 (0) 4 (0) 3 (00:00)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela