Sofie Charlotte Nässén

Jul

Publicerad 2014-12-28 22:27:09 i Allmänt,

Hallihallå,

Här har det varit tyst, men med all rätt då det varit jul och jag bara velat mysa med familjen. Jag trodde inte att jag skulle njuta så mycket av att vara hemma men jag har verkligen haft hemlängtan i höst.. 

Det blev en team-wod på julafton följt av lek och skoj i en gympasal, längdskidor och madrassåkning. Träningen har fått lida en aning i jul men det har det varit värt. Kommer fortsätta försöka ladda upp batterierna medan jag är hemma. Nu är jag i Åre med Ullis och här kommer det bjudas på skidåkning och träning, så himla roligt!

Jag ska klippa ihop en film som får summera delar av dagarna hemma❤️! Snabbt träningspass

Publicerad 2014-12-22 09:55:17 i Allmänt,

Haaaallåå där,

Imorse blev det ett väldigt kort intervallpass. Ibland kan man faktiskt inte skylla på tidsbristen för vissa pass kan gå supersnabbt! 

Jag gjorde för första gången 30 sek-intervaller. Det blev 10 st och tanken var att det skulle vara 15 sek vila mellan varje men på pulsklockan gick det bara att välja mellan 10 eller 20 sek så då var valet ganska enkelt ;) Det var faktiskt riktigt jobbigt men klart på 8 min, tjohej. Plus 1 km upp- och nedvärmning. 

Och idag åker jag hem, jaaaaaaaaa❤️

Östersund

Publicerad 2014-12-21 20:38:08 i Allmänt,

Godkväll kära vänner,

Gårdagen bjöd tyvärr inte på någon träning då det var plugg hela dagen och sedan storstädning av lägenheten på schemat. Jag åker ju hem imorgon så det känns skönt att komma tillbaka i januari om lägenheten är skinande ren :)

Idag blev det ett crossfitpass och imorgon väntar intervaller.

 Tjohej!
Bjuder på en bild när jag och samme var i London och mumsade munkar! 

Regn, regn och regn

Publicerad 2014-12-20 16:38:53 i Allmänt,

Hallihallå,
 
Igår skulle jag springa 10 km och valde en gammal vanlig tur som jag bruka springa på. Skillnaden igår var att när jag efter 4 km kom fram till ängen så hade den totalt svämmat över, det var som en sjö.. Jag försökte ta en bild men det var kolsvart och därav omöjligt. Jag vände tillbaka och därför blev det endast 8 km, men det räckte gott och väl. Jag höll ett 4.35 tempo men stannade innan sista 500 m för att avsluta med en snabb intervall uppför den långa backen innan vårt hus (det blev två intervaller för jag orkade inte hela backen hehehe). 
 
När jag kom hem tog jag PB i chins, 11 st!! :D Körde sedan 5x3 set av viktade chins (5 kg). 
 
 

Morgontrött

Publicerad 2014-12-19 09:20:53 i Allmänt,

Godmorgon,
 
Den här morgon startade inte alls som jag planerat den.. Klockan ringde klockan sex och DÅ skulle jag ge mig ut på en löprunda för att sedan vara på skolan till klockan åtta MEN så blev det icke... Jag klev upp men efter att varit uppe några minuter bestämde jag mig för att lägga mig och sova igen. Jag ställde om klockan till sju för att då KLIVA UPP och gå skolan till klockan åtta, men även här gick det inte enligt planerna.. Det verkar som jag stängt av min väckarklocka i sömnen för klockan halv nio vaknade jag i ett ryck. Sämst. Jag är sämst. Jag har inte skrivit ett jota på uppsatsen så jag måste verkligen fånga dagen..
 
Igår körde jag i alla fall ett crossfitpass. Det var gryyyyymt jobbigt och för första gången på väldigt länge mådde jag illa och trodde ett tag att jag skulle kräkas.. Tjiho. 
Vi började med "prowler push", 16 st vändor. Vi började på 55 kg och sedan 60, 70, 75 och resterande 80 kg. Mina ben var helt slut efter, lagom till woden.. Woden var:
 
3 omgångar av 2 min intervaller:
10 burpees over box
10 TTB
Resterande springa 10 m sprint tills resterande tid är slut
 
Det var 2 min vila mellan varje set, så det var ändå ganska lång återhämtning men det hjälpte inte..
 
Sedan var det 2 omgångar av 2 min intervaller av:
10 burpees over box
10 TTB
Resterande doubleunders tills resterande tid är slut
 
Här var det dock bara 1 min vila mellan seten.
Man räknade ihop totalt antal repetitioner och jag fick 249 och körde RX. 
 
Ska sluta ha smink när jag tränar...


 

Energi

Publicerad 2014-12-16 10:44:58 i Allmänt,

Hallå,
 
Jag vet inte om min energi kommer från ölen, skärpmaten eller allt det andra goda och onyttiga som vi ätit här i London. Kanske är det att jag inte pluggat på snart en vecka och låter den icke-existerande uppsatsen ligga och vänta på mig hemma som gör att jag är hur pigg som helst? Imorse avverkade jag i alla fall 5 km i 1,5 grads lutning i 4.29 fart och det kändes hur bra som helst. Efter löpningen blev det styrka och nu är jag och Samme redo att ge oss ut på lite julshopping, TJIHOOOO!
 


 
 
 
 
 
 

Äntligen

Publicerad 2014-12-15 09:12:08 i Allmänt,

Hallå!

Igår åkte jag och Samme till London och det måste vars något med luften för OJ, äntligen lyckades jag med 1000 m-intervaller och det kändes lätt. En viktig prioritering när vi bokade boende var att hotellet skulle ha ett gym. Jag vet dock inte om jag skulle kalla det här ett gym då det var lite tunt på utrustning, men det väldigt gamla löpbandet fungerade prima. 

Innan hade jag tänkt springa 5 st 1000 meter, jag värme upp 1 km (hela tiden 1,5 grads lutning) och körde den första i 4-tempo för att känns formen. Det kändes busenkelt men jag ville inte ta mig vatten över huvudet och körde resterande i 3.55 fart. När jag var inne på femte intervallen kände jag mig väldigt pigg och hade inte alls den där känslan att riktigt trötta ben som man SKA ha när man gör den sista. Jag gjorde därför 2 st till och var helt endorfinkickad efter.

Trodde inte att det skulle kännas bra med 7 st 1000-meter med 90 sek vila mellan varje - men det gjorde det. Jag vet att jag klarat 3.50 tempo tidigare så jag är inte där jag varit förut men nu känns det i alla fall som jag närmar mig! Nu blir det en lugn jogg på 7 km och sedan se vad London har att erbjuda.

Kram


Klubbmästerskap

Publicerad 2014-12-13 19:54:59 i Allmänt,

Hallå,
 
Vilken superrolig dag jag har haft! Idag var det nämlig dags för Crossfit Lunds klubbmästerskap. Jag var ju med i Crossfit Open i år men annars är det här den första crossfit tävlingen som jag deltagit i. Det var verkligen skoj!
 
Vi började med att åka till en simhall där vi skulle simma 50 m göra 8 st "muscle ups" på poolkanten och sedan simma 50 m igen. Jag är ju inte speciellt bra på att simma och kan endast bröstsim så jag var väldigt nervös, men hursom gick det över förväntan. Blev klar på 2.25.56 och fick en tredje placering i min klass, så jag är verkligen jättenöjd med det. 
 
Wod 2 var en stege av frivändningar och 6 st burpees inom 50 sek. Klarade man det inom tidsramen ökade man vikten. För oss tjejer var det 20 kg, 30 kg, 35 kg, 40 kg, 45 kg, 50 kg, 55 kg, 60 kg, 65 kg och sista på 70 kg. Jag kom till 70 kg och gjorde två försök men klarade det inte, därefter var det bara att mata på med så många burpees som möjlig innan tiden var slut och då hann jag 18 st. Även här var jag nervös då jag endast gjort frivändningar på 45 kg innan, så jag hade ingen aning om hur mycket jag skulle klara, är glad och nöjd att jag klarade 65 kg. Här slutade det på en 1:a placering i min klass. 
 
Sista woden var en chipper, här kände jag mig trygg då det är sådana typer av workouts som jag brukar klara bäst. Vi skulle göra:
20 st KB-sving 12 kg
20 st "Gå upp och ner" på box 50 cm med kettlebellen
20 st pullups med lilaband
20 st boxhopp
20 st Ground to over head med kettlebellen
20 st "Gå upp och ner" på boxen med kettlebellen
20 st toes to over 90 grader (hehe, en skalning på TTB)
20 st boxhopp
20 st thrusters med kettlebell 
 
Här hade jag bra flyt och var klar på 7.29 vilket gav mig en första placering. Totalt vann jag nybörjarklassen vilket var så himla roligt! Nästa år blir det RX! Vann fina priser med bland annat värdecheck på 800 kr och nästan 1 kg proteinpulver, tooooppen!
 
Tack Crossfit Lund för en grymt rolig dag, jag kommer sova gott i natt!

Här kommer en bildbomb från dagen:
Vi fick fina T-shirtar 👍


 

Morgonträning

Publicerad 2014-12-11 07:48:10 i Allmänt,

Morsning korsning alla glada,

Ikväll vankas det sittning och därför fick det bli morgonträning idag. Jag var på crossfiten där vi först gjorde 5x3 set + 1 max set (jag gjorde 9) av handstandpushup. Jag har förbättrat mig lite då jag nu kör med 20 kg-plattan under. Woden var 3 varv med 3 min vila mellan varje varv av:

6 Kettlebellsving 20 kg
6 Gobletsquats 20 kg
6 chest to bar, jag hade svartband

Jag gjort totalt 168 reps. Nu blir det vila inför lördagens klubbmästerskap, börjar bli lite nervigt hehe.

Helt galet att det är kolsvart när man går FRÅN träning.

Ps.bakade lussebullar igår, de blev hur stora och goda som helst!


Träning med Gluggzor

Publicerad 2014-12-11 07:41:08 i Allmänt,

Halloj,

Igår avverkas 5,5 km lättare löpning på morgonkvisten för att senare på kvällen köra styrka med Evelina. Vi gjorde bland annat marklyft där jag för andra gången i mitt liv skulle ge mig på personbästa men stannade på 95 kg precis som sist. Senaste gången jag provade var för ca ett år sedan så jag har inte direkt gjort några framsteg där, har dock inte tränat det heller så det gör inte så mycket. Sedan bjöds det på 10x3 dips och lite annat smått och gott.
Burpees

Publicerad 2014-12-10 09:21:27 i Allmänt,

Anta utmaningen!

I måndags berättade Ullis om ett av många tester som hon fått göra. Ett var så många burpees som möjligt på 2 minuter. Det är inte burpees där bröstkorgen ska ner i marken utan det räcker att hoppa ut på raka armar i en plankliknande position. Jag blev sugen på att testa och gjorde 66 st, det var huuuur jobbigt som helst, men roligt att testa! Gör det ni också så får jag höra hur det gick för er😃

Såhär såg det ur efteråt...
Crossfit

Publicerad 2014-12-10 09:17:28 i Allmänt,

Tjohej!

Igår blev det ett crossfitpass, skoj!! På uppvärmningen körde vi 300 m rodd sedan 8 st burpees med hopp över rodden, 300 m rodd, 12 burpees över rodd, 300 m rodd och 16 burpees över rodd! Riktigt bra uppvärmning då man fick igång flåset och blev varm i hela kroppen. 

Styrkedelen bjöd på 5x5 strikta pressar. Nästsista setet prövade jag på 35 kg men då klarade jag bara 4 st.. Då fick jag gå tillbaka till 32,5 kg som tidigare.

Vi avslutade med två stycken wodar.

Wod A:
40 strikta pullups, varje gång man släpper måste man göra 30 DU (dubbelhopp med hopprep) 

Jag körde med lilaband och min sluttid blev 5.57.

Wod B:
Så många Kettlebellsving som möjligt på 4 min. Sedan multiplicerade man antalet reps men kilot på KB. 

Jag hade 16 kg och hann med 110 st vilket blev 1760 kg. Jag började att göra 70 st sving i ett svep vilket tog lite mer än två minuter. Misstaget jag gjorde var att ställa ner och vila, då kände man hur trött man var. Tror det bästa hade varit att bara kört på när det inte är så lång tid. Får bli det nästa gång 😃


Provade att baka paelo-lussebullar, blev inte speciellt bra så jag delar inte med mig av receptet. Kör på vanliga istället, det ska jag göra ikväll!


Nya dosor

Publicerad 2014-12-08 16:12:42 i Allmänt,

Hallå!

Jag har glömt visa mina nya dojjor, inov8. Ett par riktiga pärlor att köra crossfit i. Provade köra intervallerna i dem men det kändes inte helt hundra, men jag tror det är en vanesak och att jag måste gå (eller springa) in dem :)
Ny vecka

Publicerad 2014-12-08 16:08:18 i Allmänt,

Heeeej,

Nu är tentan överstökad vilket känns så himla skönt. Imorgon påbörjar jag min uppsats men ikväll blir det träning och inget plugg! Har inte bestämt mig vad jag ska träna än men jag tror det blir en lättare löprunda. Ska ju tävla i crossfitens klubbmästerskap på lördag och är jättetrött i kroppen efter förra veckans träning så det blir en lugn vecka :) 

I lördags körde jag intervaller med Evelina! Eller hon körde, jag gjorde två tusingar sedan blev det bara något halvdant, var trött i kroppen och det ville sig inte. Så kan det vara ibland. Igår blev det däremot ett crossfit team-pass som var super skoj. Vi var fem tjejer och hade fem stationer och man fick inte påbörja nästa station förrän den framför var klart. Vi gjorde:
10-8-6-4-2
Squatcleans
Box over
Kettlebellsving 16 kg
Kettlebellthrusters 12 kg i vadera hand
Burpees
Och när man gjort alla reps så avslutade man med 200 m löpning. Sluttiden för oss 16.20 vilket jag tycker är riktigt bra:)Testa något nytt

Publicerad 2014-12-05 21:39:10 i Allmänt,

Godkväll!
Just nu har jag en provvecka på fitness 24/7 och jag gick faktiskt på ett pass idag. Det var oerhört längesen jag körde ett pass som inte var crossfit så det var roligt! Alltid kul att testa något nytt! Jag körde GRIT-strength vilket är gaaaanska likt crossfit då det är högintensiv träningen med lite liknande övningar. Skönt att det är klart på 30 min också. Imorgon ska jag försöka köra intervaller och resterande tid PLÖÖÖGGG, TJIHOOO! 

Trevlig helg kära vänner!


Team-wod

Publicerad 2014-12-05 21:26:24 i Allmänt,

Haaaaj,

När det är tentatider gäller det att planera mycket för att allt ska klaffa. Igår körde jag ett morgonpass på boxen för att kunna sitta på jurren till stängning. Jag fixade smoothie och ägg kvällen innan samt packade väskan med allt från duschgrejer till pluggböcker för att ta bussen mot en härlig team-wod.

Vi började med pushpress, 5x5 reps och jag körde: 35, 40, 45, 45, 45 kg och det var riktigt tungt i slutet.

Sedan var det en 20 min AMRAP med:
10 pushpress 25 kg
10 Kettlebellsving 16 kg
10 boxhopp
Vi hann med 17 varv + 7 vilket resulterade i 517 reps! Det är alltid lika kul att köra i team, man hejjar fram varandra så bra:) 

Här är en annan ruggigt bra teammate, Anna-Viktoria ❤️🙏


Ljus i decembermörkret

Publicerad 2014-12-03 20:49:46 i Allmänt,

Hallå!!

Nu ikväll har jag gjort något som jag faktiskt gruvat mig inför. Min förkylning är i princip borta så det är verkligen på tiden att ta tag i konditionsträningen och jag gick därför ut för att springa milen. Har ju de senaste löppassen sprungit korta distanser vääääldigt långsamt och blivit helt slut så att springa 10 km har känts gruvsamt. Jag sprang överraskande nog på ca 47 min och då tog jag det lugnt och kände mig pigg i kroppen vilket var en otrolig lättnad. När jag kom hem blev det 2 min plankan, lite armhävningar och några chins! Nu blir det middag, lite väl sent men det blir ofta det på vardagar för att det är så mycket att hinna med..

Ha en mysig kväll!


Tentaångest och funderingar

Publicerad 2014-12-02 22:36:10 i Allmänt,

Godkväll,
 
Här känns det som dagarna går i ett och jag hinner inte riktigt med. I söndags pluggade jag mest hela dagen men fick lite smått panik på kvällen då jag fortfarande inte kommit mig för att träna och begav mig därför ut på en lugn löprunda på 5,5 km. Jag lämnade pulsklockan hemma så jag har ingen aning om tempot, men syftet med löpningen uppfylldes i alla fall; gå på känsla och röra lite på mig efter många timmar vid böckerna. 
 
I tentaperioder är träningen verkligen ljuset i den något ångestladdade vardagen, men tyvärr hann jag verkligen inte med träningen idag då jag satt på skolan länge och sedan hade tvättstugan. Brukar vanligtvis inte ha "undanflykter" eftersom träningen ger mig så mycket energi men ibland går det verkligen inte att få ihop allt. Tisdagen får därför bli vilodag så har jag en rolig träningsvecka framför mig. 
 
Igår blev det i alla fall ett crossfitpass där vi gjort 4 varv av 1 minuters max repetitioner av övningarna:
Frontsquat 40 kg
Ringsdips, körde första setet RX och resterande med röttband
Toes to bar (MÅSTE lära mig kippa snart..)
 
Mellan varje övning var det 30 sek vila. Jag hann med 170 reps totalt vilket inte är ett jättebra resultat.. Det är första gången sen jag kom igång med träning på riktigt som jag känt att jag blivit sämre/svagare. Jag har inte alltid utvecklats men då har det mer varit en känsla av att jag stått och trampa på samma ställe och inte att jag tagit ett steg tillbaka. Jag hoppas att jag kommer igång snabbt igen och känner att jag då är i den formen som jag varit i innan, eller det bästa alternativet ännu starkare.
 
 
Det har varit en tuff höst men man måste ha lite motgång för att kunna nå framgång!
 

Annikas saffransmuffins

Publicerad 2014-12-02 22:35:52 i Allmänt,

Hallå!!
 
Jag är ju helt galen i lussebullar (och det mesta med saffran i), så såhär i juletider passar jag på att mumsa på så mycket som möjligt!
 
Jag kom över ett recept på saffransmuffins som jag måste dela med mig av, det blev verkligen smarigt! Receptet hittade jag hos Annika Sjöö som gör många av sina recept utifrån paelo-kost, väldigt spännande och i veckan har jag tänkt prova hennes lussebullar också:) Såhär gör du i alla fall muffinsen:

6 ägg
0,75 dl honung
250 g kokosmjölk eller kokosgrädde
2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
75 gram smakfri kokosolja
1 g saffran (2 pkt)
3 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och honung poröst. Smält kokosoljan och blanda ner. Häll i kokosmjölken. Rör ner alla torra ingrediense, blanda väl och låt sedan svälla i 5 min. Klicka ut degen i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Receptet är hämtat här: http://blogg.amelia.se/annika-sjoo/category/recept/dessert/


HSPU

Publicerad 2014-12-02 22:25:26 i Allmänt,

En sak som jag måste lära mig är handstand-pushup. Jag kan från ett visst läge men hamnar jag i bottenläge står tar jag mig inte upp, hehe. Den perfekta övningen att träna på hemma, gjorde det efter löpturen i söndags!

Tar mig upp ur detta läge:Men här är det kört... Så där får jag stå:


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela