Sofie Charlotte Nässén

Tröttis

Publicerad 2014-07-31 22:18:30 i Allmänt,

Heej,
 
I tisdags blev det ingen träning då Björn och jag skulle fotografera och filma till en grej. Jag ska visa er delar av filmen sen, Björn är verkligen suuuuperduktig. Det blev ganska sent och jag hann därför inte med någon träning. För att kompensera för detta blev det två pass igår, tyvärr ganska tunga pass. Först körde jag ett Crossfitpass på frösön. Det såg ut såhär:

7 min EMOM:
muscle ups/muscle up-övergångar,

10 varv på tid:
2 muscle ups/strikta ringdips 
HSPU/wallclimbs
frontböj 60/40
burpees

På kvällen blev det 13,5 km löpning på lite över timmen. Sen tyckte inte pappsen att den träning räckte så det blev det till att skotta jord ;)

Idag skulle jag och Ullis köra 7 st 1 km-intervaller, men efter 2,5 la jag av. Det gick inte. Jag var så trött i kroppen. Istället gick jag upp på gymmet och körde de fyra sista i 1 grads lutning i 3.55 fart (1 min vila mellan varje) för det är så mycket lättare att pressa sig på band. Då har man liksom inget annat val än att bara kuta på. Jag har ett snabbt 5 km-pass kvar som jag nog också tänkte köra på band... Försöker i alla fall att inte deppa för mycket över ett misslyckat intervallpass, vissa dagar är bättre än andra och jag har verkligen disponerat mina träningspass uselt den här veckan. Man lär sig alltid något!

 

Angie

Publicerad 2014-07-28 19:57:06 i Allmänt,

Godkväll!

Idag gjorde jag och Ullis benchmarken "Angie". Det var första gången jag gjorde henne och det var jobbigt både psykiskt och fysiskt. Man ska göra:

100 pullups (gjorde första 10 oass. Resterade med smalaste band.. Nästa gång blir det alla oass...)
100 armhävningar, här gjorde jag alla på tå men breda
100 situps 
100 airsquats

Sluttiden blev 27.58, ska bli kul att se hur mycket sämre tiden blir då man gör alla pullups riktigt. 

Har inte tränat handstående på evigheter, tror jag kommer förlora mitt vad....

Backintervalller på band

Publicerad 2014-07-27 18:06:37 i Allmänt,

Hallihallå,
 
Första gången idag som jag genomfört ett backintervallpass på band. Jag körde 10 x 2 min intervaller i 5 graders lutning, hade 4.20 fart och 1 min vila mellan varje intervall. Det kändes för en gångs skull som att det gick ganska fort att göra och när jag kom hem kastade jag mig direkt i vattnet - så himla skönt!!
 
Hoppas ni har det mysigt i sommarvärmen. 
 

Nya erfarenheter

Publicerad 2014-07-26 22:05:49 i Allmänt,

Haaaallååå, det var inte igår!
 
Nej det har varit lite tyst här då jobb och även lite semsterlyx kommit i vägen. Det har tränats men jag måste erkänna att det ändå har blivit lite semstermode. Jag har dock genomfört ett pass som är värt att nämna.
 
I onsdags körde jag och Lotta 8 st 800 m-intervaller på Hofvallen (400 m bana) med ca 1,5-2 min vila mellan varje. Jag höll ett snitt på 3.45 och är jättenöjd för det trodde jag nämligen inte att jag skulle klara. Det går alltid bättre att köra tillsammans med någon istället för själv. 
 
Idag var jag med i en tävling som heter "Östersunds starkaste och uthålligaste man/kvinna" på Sportsgym. Där skulle vi köra max antal repetitioner i dips, chins, bänkpress 50% av kroppsvikt, bicepscurl 30% av kroppsvikt och rodd så långt som möjligt på 1,5 min. Det gick bra - jag vann - eller ja, förlora kan man också se det som då jag var den ända tjejen som deltog haha. Men jag är glad att jag ställde upp då det var en ny och rolig erfarenhet och då jag dessutom tog personbästa i samtliga övningar. Mina resultat:
 
Dips - 17 st (Tidgare PB 15)
Chins - 10 st (!!! Ett mål för 2014, tidgare PB 8 st)
Bänkpress - 24 st (Tidigare PB 12)
Bicepscurl - 30 st (Tidigare 21 st)
Rodd - 434 m (Tidigare 425 m)
 
Imorgon väntar backintervaller, tjanannanaaa!
 


 

Avbrutet intervallpass

Publicerad 2014-07-18 23:10:36 i Allmänt,

Godkväll!

Jag har verkligen inte varit till någon nytta idag... Skulle köra ett intervallpass bestående av 6 st 1 km-intervaller med 1 minuts vila mellan varje men gjorde bara 4 stycken.. Jag kände mig tung i kroppen men anledningen till att jag bröt var att jag hade känningar i benhinnan. Har haft det ca en vecka nu men tänkt att det ska gå över men under intervallpasset kändes det väldigt irriterat och även efter så det var väl klokt att passa.. Kändes riktigt B dock. 

Imorgon blir det ett crossfitpass sen mot Götet och Mathilda ❤️⚓️

Bjuder på lite bilder från dessa dagar:

Efter dagens "pass"..

Hovshallar
Smoothie på stranden idag, mumma
Tapasmiddag nu ikväll med grillade havskräftor, ÄLSKAR skaldjur


Hinderbana och Helen-variant

Publicerad 2014-07-17 23:04:28 i Allmänt,

Hallihallå!

Idag har vi varit i Hovshallar och hoppat från klipporna. Det är så himla fint där.

När jag kom hem blev det att åka till utegymmet. Mitt schema sa att jag skulle köra benchmarken Helen, men jag hade tyvärr inte tillgång till någon kettlebell så det blev frivändningar istället. Såhär såg passet ut:

3 varv av
400 m löpning
21 frivändningar 40 kg
12 pullups

Sluttiden blev 16.37
(Varv 1 5 min, varv 2 5.29 och varv 3 6.08) 

Åkte hem efter passet åt middag och gick sedan och spelade tennis med Samme, gick aningen bättre idag..

Igår var jag och besökte hinderbana, askul, det fanns dessutom däck där som jag efter ett antal försök lyckades välta, haha.Mycket aktiviteter

Publicerad 2014-07-15 20:23:45 i Allmänt,

Hejhej,

Under dessa två dagar har jag hunnit med en del. Igår startade jag dagen men en 40 min promenad för att senare på kvällen köra mitt långpass på 12 km, men tyvärr ville inte magen det (då och då vill den inte och då kan jag inte annat än avbryta passet..). Jag kom i alla fall 8.3 km, hade ett 4.42 fart och även om min angivna hastighet för 8 km-passen är 4.30-4.35 så räknar jag nog det som mitt 8 km-pass.. 

Idag började jag dagen med att spela tennis med Samuel. Gick inte så bra. Jag är nog världens sämsta förlorare och var tvungen att ligga ute i gräset ett tag för att lugna ner mig.. Vi hade i alla fall springtävling hem, ca 600 m och jäklarns vad jag vann!! Skönt att få hävda sig lite... Hehe. Sen drog jag och Agnes till stranden där vi kastade oss bland vågorna i 40 min. När jag kom hem blev det uppvärmning i 1,8 km (ingen tidtagning) följt av ett nytt försök på 12 km löpning. Lyckades faktiskt denna gång och sprang i 4.49 fart. Jag sprang i ett elljusspår på galgberget i Halmstad och herregud vad kuperat det var. Det bjöds på några riktigt tuffa backar och jag kände mig jättetrött. Jag hittade i alla fall en hinderbana längs spåret som jag veeeerkligen vill hinna besöka innan vi åker hem!

Hinderbanan är där nere till vänster, hehe.


Puss och kram hela da'n! 

Intevaller

Publicerad 2014-07-12 14:23:50 i Allmänt,

Tjoooooooo!!
 
Dagen har bjudit på ett riktigt köttigt intervallpass, med låååånga intervaller. Som tur är körde jag det en timme efter frukost och kände mig därför ganska pigg. Nästan alla pass nu när man är på semster görs på morgonen innan frukost och jag tror detta till stor del har bidragit till att jag känt mig väldigt trött och seg. Såhär såg i alla fall intervallpasset ut:
 
Uppvärmning 1 km sedan

3 km 4.14 fart vila 2 min
2 km 4.09 fart vila 2 min
1 km 4.04 fart vila 2 min
800 m 3.58 fart vila 1 min
600 m 3.54 fart vila 1 min
400 m 3.48 fart vila 1 min
200 m 3.42 fart
 
Jobbigt men väldigt roligt! Samuels brors Jonatan var med och körde intervallerna i hans rullstol, han gjorde en grym insats och det var roligt att träna med någon :)
 
 Bild från St Olavsloppet

Sommar och sol

Publicerad 2014-07-11 16:21:37 i Allmänt,

Hallå,

Dessa två dagar har bjudit på strålande väder och vi har mest hängt nere vid stranden. Igår morse gav jag mig dock ut på en löprunda på 8 km. Enligt schema skulle jag hålla 4.35 fart men såklart blev det en terrängrunda där stora delar bestod av sand, inte det lättaste att springa på, framför allt på morgonen och då det redan börjat bli riktigt varmt så snitthastigheten blev istället 4.49.. Hehe. 

Idag har blev det teknikträning i handstående och ringdips och sedan en kortare Wood där jag gjorde:

50 burpees
40 boxhopp
30 armhävningar
20 situps på lutande bänk
10 pullups

Wooden tog sammanlagt 11.41 min. 


FRAN

Publicerad 2014-07-09 10:17:32 i Allmänt,

Godmorgon,

Jag kickade igång morgonen med att ta med mig Samuel till ett nybyggt utegym här i Halmstad (Google är ju bäst) där jag körde passet FRAN. Har ju skrivit om FRAN förut men för att friska upp minnet är det:

21-15-9 stycken av 
Thrusters 30 kg
Pullups

Sluttiden idag blev 9.49 vilket är nästan 1 minut sämre än personbästa, många faktorer spelar in och jag inbillar mig själv att det var dagsformen mer än att det handlar om att jag blivit svagare, det var nämligen endast ca två veckor sen jag gjorde FRAN.. Det kan i och för sig hända mycket på två veckor ;) 

Nu åker vi till Båstad för sol och bad där kommande dagarna ☀️

Ha en bra dag!

Mentalt intervallpass

Publicerad 2014-07-08 23:02:31 i Allmänt,

Dagen började med stranden och bad sedan åkte vi till Arosfortet, typ som Boda Borg och jag var i himlen, men sedan toppades dagen då jag gjorde något som jag faktiskt inte trodde att jag skulle göra. Det är inte speciellt ofta som jag brukar vara nöjd efter träningspass, framför allt inte då jag håller ganska dåliga tider MEN idag är jag såååå nöjd.

Dagens pass var till stor del ett mentalt pass. Eftersom ingen här i Halmstad är speciellt träningssugen tog jag själv bilen till Halmstad IP och jag jag ska erkänna; jag kände mig extremt opepp. Att avverka 400 m-intervaller är apjobbigt att göra i grupp, men hur svårt blir det inte att göra det själv då man inte har någon som pressar en och då det dessutom var JÄTTEvarmt? Men då tänkte jag såhär: Eftersom jag snart ska till Lund och jag kanske inte kommer ha någon träningskompis där så måste jag kunna göra sånt för att nå målet om milen på under 40 minuter. 

Jag följde mitt schema som jag fått av min träningscoach och det blev hela 15 (!! Aldrig gjort så många tidigare) stycken 400 m intervaller med 1 minuts vila mellan varje. Snittiden på alla intervaller blev ca 3.30 fart. Över den angivna tiden men jag körde faktiskt fullt ut och var helt förstörd efter. När jag kom hem blev det de klassiska löpstyrkeövningarna, 30 m groddhopp, 30 m skridskohopp, 20 utfallshopp, 20 crunches och 1,5 min plankan alla övningar i tre set. Belöningen blev vin och chirre, JAG ÄLSKAR SEMESTER!!

Precis efter 15:onde intervallen
Halmstad IFs 400 meters bana


Snabbträning

Publicerad 2014-07-08 14:34:26 i Allmänt,

Hallihallå,

Slängde ihop ett kort crossfitpass igår morse som bestod av:

5 st varv;
20 armhävningar
10 boxhopp
5 pullups (men denna gång genom att hänga i en handduk som jag kastat kring ett träd, bra greppträning och mycket jobbigare än vanliga!) 

Tiden blev 12.55.

Ikväll blir det nog intervaller, men grämer mig lite. 400 m intervaller är så svårt att göra själv.. Löptur

Publicerad 2014-07-06 17:39:14 i Allmänt,

Halloj!!

Nu är vi äntligen i Halmstad och värme fick vi också, underbart! Är dock en ganska dålig träningsmänniska när det är varmt ute. Började morgonen med en löptur och det var den tyngsta löpturen på länge. Ville bara strunta i det men knatade på... Först och främst gillar jag inte att springa på morgonen då snittiderna blir så dåliga och ännu mindre då solen verkligen steker på en.  Det var ändå en superfin sträcka med lättare terräng och det kändes skönt när jag var klar. Det blev 11 km i 4.39 snitt. Stannade dock en del så tiden blir inte helt rättvisande då jag pausade klockan.. Hoppas jag känner mig starkare nästa gång.Hinderbana och Crossfit

Publicerad 2014-07-05 00:28:43 i Allmänt,

Tjohejhej,
 
Jag har varit barnvakt åt min underbara syskon idag och då passade vi på att bygga en hinderbana på ängen. Man blev faktiskt väldigt svettig av att köra den, framför allt då vi tog tid på varandra för då gav man ju 110 %, haha. Vi filmande en del också så nu har jag klippt ihop en film som jag tycker att ni bara MÅSTE se för den är faktiskt ganska rolig :)
 
I eftermiddags åkte jag till Frösön för ett Crossfitpass. Senaste tiden har det varit mycket Cindyinspirerade pass och denna gång var inte ett undantag. Det var:
 
10-9-8-7-6-5-4-3-2-2(tappade räkningen och sen visade sig att jag kört det näst sista varvet två gånger...)-1
 
Dessa repetitioner av GTOH (Ground to overhead) 30 kg, det spelar ingen roll hur man får stången från marken till över huvudet, bara det görs.
 
Trixet på detta pass var att det efter varje set skulle göras ett Cindy-varv. Ett Cindyvarav består av 5 pullups, 10 armhävningar och 15 airsquats. Gjorde faktiskt alla pullups oassisterade och det gick bra, kippen börjar bli bättre :) Sluttiden blev 25.22. 
 
Imorgon bär det av till Halmstad/Båstad så då blir det nog ganska mycket löpträning. 
 
 
 
 

Zzzz...

Publicerad 2014-07-04 00:33:27 i Allmänt,

Herregud vad trött jag är! Avslutade dagen med ett 8 km löppass i Brunflos elljusspår. Jag kom inte ut förrän klockan elva, men bättre sent än aldrig.. Bra träning inför midnattsloppet också! Enligt mitt schema skulle jag springa 8 km i ca 4.30 fart men tyvärr är det ganska jobbig terräng och det blev endast 4.47. Jag tänker att jag får kompensera på söndag då det blir 10 km, då får jag hålla ett litet högre tempo än angivet. Mycket skoj!

Publicerad 2014-07-02 22:11:51 i Allmänt,

Halloj,

Nu är jag trött i kroppen efter en lång dag som har bjudit på lite olika träningstyper. 

Först körde jag 4 st 2 km-intervaller på band. Jag hade 1,5 grads lutning och 4.06 fart, mellan varje intervall var det 2 minuters vila. Under sista intervallen var jag extremt nära att hoppa av efter 1 kilometer då jag kände mig helt slut, men det som är bra då man har fått ett träningsschema är att man känner att man måste följa det utan att fuska! Det var verkligen de jobbigaste intervallerna jag gjort på länge.

Efter jobbet var det dags för lite Yoga i surfbukten. Det var skönt att få stretcha ut kroppen lite, framför allt då rumpa och lår känns stela sen gårdagens pass. 

Till sist när jag kom hem blev det lite löpstyrkeövningar. Jag gjorde:

Groddhopp 3x30 m
Mångsteg 3x30 m
Skridskosteg 3x30 m
Utfallshopp 3x20reps
Crunches 3x20
Plankan 3x1,30min

Alla övningar gjorde jag ute på gården och det blev verkligen lättare med det fantastiska vädret och utsikten! 


Perfekt att köra plankan här!

Sen fick det bli lite kvällsfika ute också. Det bjöds på kesella med värmda äpplen, nötter och kanel, mumma!

Total lycka

Publicerad 2014-07-01 22:10:03 i Allmänt,

Heej,
 
Igår hade jag planerat att springa från jobbet och hem, ca 13 km. Jag bytte om och drog åt ryggsäcken för att göra mig redo att påbörja löppasset. När jag kommit ca 3 km ringer telefonen. Ett samtal som jag inte knappt vågat drömma om att jag ska få.. Det var en av de kursansvariga för UJIKEN som ville berätta att jag fått högsta betyg på tentan och därför erbjuda mig en plats på juristprogrammet i Lund... Ja, härifrån var det i princip omöjligt att fortsätta löpningen och det blev istället en promenad hem medan jag ringde vad som kändes alla i min telefonbok. 
 
Träningen idag har blivit lite effektivare. Jag, Ullis och ett par till tjejer körde ett HIIT-pass på Sportsgym och det var grymt kul men jobbigt!
 
Först körde vi 8 st goblet squats (16 kg) följt av 20 st utfallshopp (10 på vardera ben) med 90 sekunders vila mellan varje set. Totalt blev det 5 stycken set.
 
Efter det var det ännu en Cindyvariant men denna var 10 min:
5 pullups
10 pushups
15 airsquats
 
Jag tror jag hann med 7 varav. Inte ett superresultat men jag körde RX och kämpar man på med det får man acceptera att man tappar tempot en aning.. I alla fall jag.
 
Morgondagen bjuder på 2 km intervallet, har aldrig gjort det så jag är faktiskt lite nervös.. 
 
Lite bilder som Samuel tog när jag kom hem igår, lyckligare tjej. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela