Sofie Charlotte Nässén

Gym

Publicerad 2014-06-29 20:36:24 i Allmänt,

Idag på förmiddagen åkte jag till gymmet och tränade lite muscle ups och handstående. Gjorde även ett maxförsök på pullups och lite andra styrkeövningar. Det blev några misslyckade försök på muscle ups men även  ett par lyckade. Filmande lite och filmande även när jag skulle försöka göra maxantal pullups. Det blev 7 stycken vilket tyder på att jag inte gjort några framsteg på det området, det är dock inte så konstigt då jag varit dålig på att träna på det den senaste tiden. Jag har satt ihop och film som jag tänkte bjuda på, ett försök att liva upp bloggen lite. Den sista övningen jag gör i filmen är en riktigt bra variant på armhävningar, blir mycket jobbigare än vanliga! 
 
 

St Olavsloppet

Publicerad 2014-06-29 19:53:33 i Allmänt,

HEJ!
 
Vilka riktigt roliga löpardagar jag har haft! Förutom att springa har vi hejjat på varandra och i princip åkt med längs alla sträckor båda dagarna. I Torsdags fick vi även vara det laget som sprang först in i mål i vår startgrupp så både Ullis och Karin fick springa bakom ledarbilen, grymt! St Olavsloppet är verkligen en utav de roligaste löparetävlingarna man kan springa, jag älskar att man är ett lag och hejjar fram varandra. Jag sprang för Sportsgyms motionslag och det var verkligen ett superlag där alla gav 110% och stöttade varandra. 
 
Första sträckan jag hade var på Fredagen och var 3,6 km. Målet var att ha en snittid på undet 4 men tiden blev 14.28 vilket gav ett snitt på 4.01. Jag disponerade loppet uselt och var till en början väldigt besviken på mig själv. Det släppte dock efter ett tag och jag blev bara ännu mer sugen att göra bra ifrån på nästa sträcka. Det är dessutom officiellt min bästa snittid.
 
Andra dagen sprang jag Nälden - Västerkälen som var 8,1 km. Där ville jag springa på 34 minuter och jag sprang på 34.03 vilket jag ändå ser som att målet uppfylldes ;) Snittiden blev 4.12/km. Jag kände mig pigg och stark fram till 5 km då snittiderna försämrades och låg kring 4.20, kunde dock öka sista kilometern och låg på 4.11 fart. 
 
Jag bjuder på en bildbomb från dagarna och vill även tacka Ullis och Andreas för att jag fått bott hos dem och för att jag fick vara med och tävla!
 
 
 

Löpning

Publicerad 2014-06-25 22:12:16 i Allmänt,

Godkväll,
 
Idag stod som sagt löpning på schemat. Det blev i ett lite lugnare tempo och en kortare sträcka för att inte ta ut sig för mycket inför St Olav. Jag sprang 6 km i 4.45 tempo, men sista 1,5 km ville jag öka på en aning och sprang i 4.41 fart. Sedan hade jag även 4 st fartökningar där jag höll 3.59, 4.00, 4.00 och 3.58. Fartökningarna varade i 1 minut. 
 
Nu ska jag faktiskt sova för jag är suuuuupertrött!
 
 

Intervaller och CF

Publicerad 2014-06-24 21:54:09 i Allmänt,

Halloj,
 
Igår körde jag och Ullis 1000 meters-intervaller på band. Jag hade 1,5 graders lutning och höll ett 3.50 tempo. Egentligen ville jag ha ett lite snabbare tempo då jag faktiskt hade en sekunds bättre snittid på coopertestet men eftersom vi skulle göra 5 stycken med endast 1 minuts vila mellan varje så vågade jag inte riktigt trycka på... OCH tur var väl det för det var verkligen jättejobbigt, hehe. 
 
På schemat idag var ett Crossfitpass, ROLIGT! Först körde vi 4 set av 8 marklyft (50 kg) och 8 burpees med 90 sek vila mellan varje set. Sedan var det dags för ett variant av Cindy:
 
10 min AMRAP 
1 pullup
5 armhävningar
10 airsquats
 
Jag gjorde faktiskt alla armhävningar på tå (bra medtanke på att det är lite utav min akilleshäl..) och det här var nog första passet där pullups var det som var minst jobbigt. Jag hann 20 varv + 1 airsquat. 
 
Imorgon blir det löpning och sedan vila för att ladda upp inför St Olav, det ska bli så himla roligt!
 
 

Dålig uppdatering

Publicerad 2014-06-22 23:17:00 i Allmänt,

Hejsvejs,
 
Här har det varit tyst ett tag. Midsommar och tacofester i goda vänners sällskap har prioriterats framför träning och bloggande. 
 
I torsdags hade jag mitt första möte med min nya träningscoach, eller ny och ny, min första träningscoach, har ju inte haft någon innan hehe. Jag fick i alla fall väga mig på en våg som inte bara visade kroppsvikt utan även kroppsfett i %, muskelmassa samt lite annat. Tydligen är det inte intressant vad resultaten säger nu utan om ett par månader och det känns ju logiskt, det ska bli intressant att jämföra. Jag fick också göra coopertestet på löpband och denna gång hann jag 3140 m till skillnad från de 3000 m som jag hann när jag gjorde testet i slutet av mars. Snittiden blev 3.49 så jag var både nöjd och supertrött efter testet. Jag är supertaggad inför att följa träningsschemat som jag har fått och det ska bli roligt att träna mot de mål som vi satte upp på mötet, återkommer senare med de exakta målen.
 
På eftermiddagen blev det ett Crossfitpass på frösön som var riiiiiktigt långt och jobbigt. Man skulle göra:
 
21-18-15-12-9-6-3 repetitioner av
 
Marklyft (50 kg)
Double unders 
Sittfrivändning (30 kg)
Situps
 
och varje nytt set började med 100 m sprint. Sluttiden för mig blev 27.14.
 
Imorgon blir det 1000 m-intervaller med Ullis!
 
Ps. håller på att träna handstående för fullt, går framåt, idag lyckades jag stå i hela 10 sek, EN gång...

Offerdalsmilen

Publicerad 2014-06-18 20:50:00 i Allmänt,

Heeeeeeeeeeej,
 
Offerdalsmilen bjöd dåligt väder men desto roligare löpning. Det var längesen det kändes så bra under ett lopp  och jag tror mycket hade att göra med att jag för en gångs skull disponerade det ganska bra.
 
Det var väldigt kallt så det krävdes en lång uppvärmning. Det blåste oerhört mycket men som tur var hade vi medvind i princip hela sträckan vilket underlättade. Planen var att ligga i 4.20 tempo första fem kilometrarna för att sedan öka om formen tillät. Offerdalsmilen är en tuff mil, de första 5-6 kilometrarna bjuder på seg och lång uppförslöpning och resterande del är i princip bara nedför. Därför är det viktigt att inte köra slut på sig i början.
 
Jag höll mig till planen och låg kring 4.20 första kilometrarna, när det sedan kom några riktigt dryga uppförsbackar blev den sämsta kilometertiden 4.26. Det var skönt för det var inget som gjorde mig stressad. Jag var lugn och kände att det inte gjorde något att jag tappade några sekunder, om det skulle finnas kraft kvar sen skulle jag kunna ta igen dem då. Tror denna mentalitet bidrog mycket till den lätta känslan. Att istället för att stressa upp sig för att det inte går helt enligt planerna anpassa loppet efter dagsformen.
 
För mig var det som värst mellan 3-6 km men när jag kom till den sjätte kilometern började utförsbackarna komma och benen sprang på mycket av sig själv. Det kändes lätt och jag var därför inte heller orolig när jag såg att snittiderna blev betydligt mycket bättre (ibland kan man lätt ta ut sista krafterna lite för tidigt i ett lopp och då blir sista kilometrarna inte kul...).  Åttonde kilometern var min bästa och där hade jag ett snitt på 4.04. På upploppet hade jag kommit i kapp en tjej som jag inte alls hade tänkt att spring om då hon legat såpass långt ifrån mig större delen av loppet men tack vare farfars "heja heja" kunde jag pressa ur de sista krafterna och dra en riktig slutspurt förbi henne vilket gav en sjätteplats, 100 kr i prispengar och tiden 42.45 (4.15 snitt) vilket är 7 minuter bättre än förra årets resultat! Lätt bästa loppkänslan för i år och jag tror mycket var tack vare min fina farfar som var där. Jag ville imponera lite extra på honom. Jag måste också gratta Carro, Mille och Anna som genomförde ett riktigt bra lopp! Så himla duktiga!
 
Idag har det blivit styrka med Ullis och imorgon ska jag träffa min nya träningscoah. Vi ska göra lite tester... Är en aning nervös inför det..
 
 
 

Tokatoka

Publicerad 2014-06-15 22:02:47 i Allmänt,

Hejsansvejsan,
 
Denna dag har i princip bara bestått av myyyyyz med min fantastiska lillasyster, vi har tokat på och kollat på film. 
 
Efter en mumsig pannkaksmiddag blev det lite armträning ute, pappa har till och med fixat en dipsställning som jag kan köra på, hur bra som helst! Jag ska visa er senare!
 
Det blev i alla fall fyra varv av:
4 st pullups
15 st triceps (hade en sten som jag fäller bakom huvudet och sedan sträcker ut armarna rakt upp, svårt att förklara..)
10 st dips
10 st armhävningar
12 st bicepscurl fast utan curl, hehe, använde en stor sten på 16 kg
12 st strikta pressar med samma stenen
 
 
<3
 
 
 

Tunga ben

Publicerad 2014-06-14 23:31:24 i Allmänt,

Godkväll,
 
Har funderat ett tag på hur länge ett maraton faktiskt "sitter kvar" i benen. Idag är det två veckor sedan jag sprang och under den tiden har jag hunnit med en del löppass, men det tråkiga är att benen, i samtliga pass, inte har varit med mig. Det har känts tugnt och snittiderna har inte varit speciellt bra. Visserligen har jag kört mycket benstyrka på Crossfitpassen vilket resulterat i träningsvärk och antagligen till viss del trötthet pga det, men ändå...
 
I eftermiddags blev det ett 13,3 km långt pass i 4.56 tempo. Jag sprang två varv i elljusspåret och det var faktiskt tuff terräng. Det är nämligen en traktor som har kört omkring i spåret och gjort att det blivit väldigt ojämt och lerigt, dvs extra bra benträning. På Tisdag är det dags för Offerdalsmilen och då hoppas jag verkligen att tröttkänslan i benen ska ha försvunnit, det blir därför ingen löpning söndag och måndag men förhoppningsvis lite styrka istället:)
 
 
 
 
 
 

Personbästa x 2

Publicerad 2014-06-13 20:04:00 i Allmänt,

Tjabbatjenahallå!
 
Blir lite sämre uppdatering nu när jag är hemma, men det har i alla fall blivit lite träning. Igår spang jag från mig till Samuel, men jag tog en omväg så det blev prick 6 km. Jag kände mig trött i benen så det blev i ett 4.37 tempo.
 
Idag har jag varit ute på Frösön och kört Crossfit, riktigt roligt! Först tränade vi strikta pressar i set om 5-3-1-1-1.
Jag gjorde de första setet på 30 kg, det andra på 35 och sedan ökade jag successivt och gjorde det sista på 39 kg vilket är PB (innan har jag klarat 37,5 kg)! Mellan varje set skulle vi göra en viktad pullup och även där blev det PB då jag gjorde sista pullupen med 10 kg extra i vikt (tidigare 5 kg).
 
Efter styrkedelen var det dags för Crossfitens berömda Fran som jag faktiskt gjorde för några veckor sedan fast då hade jag band i pullupsen och denna gång körde jag utan. Passet är i alla fall:
 
21-15-9 st
 
Thruster 30 kg och Pullups, sluttiden när jag gjorde den assisterad var 6.48 och denna gång blev det 8.51 vilket ändå är OK medtanke på att jag körde RX.
 
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!
 
 
 
 
 
 

Kontraster

Publicerad 2014-06-11 21:36:03 i Allmänt,

Tjabbado,
 
Är riktigt trött i benen nu ikväll. Redan igår hade jag träningsvärk och för att toppa det körde jag och Anton 10 st backintervaller i Stensture. Det var riktigt jobbigt och jag kände mig inte alls i bra form.
 
Idag har det blivit ett Crossfitpass där vi började med att träna handstående. Jag och min tränare slog vad - efter sommaren ska vi kunna stå på händer i 30 sek och kunna gå 5 m. Förlorar jag ska jag göra så många burpees som möjligt under 7 min och förlorar han ska han göra samma fast med wallballs. Nu gäller det alltså att lägga i en extra växel med handstående träningen.
 
Efter vi övat på det var det en stege som började med 10 frontsquat (35 kg) och 2 armhävningar, sedan minskade frontsquatsen med en och armhävningarna ökade med två, så i slutet var det 1 frontsquat och 20 armhävningar, Jag gjorde alla armhävningar på två men var tvungen att dela upp dem i slutet då jag var helt slut i armarna. Sluttiden blev 9.16.
 
Igår passade jag på att unna mig en mumsmiddag med krabba, dagens middag blev dock inte lika glamorös.. En gigantisk fryspizza serverades då jag inte orkade laga något. Imorgon åker jag till Östersund och vill därför inte heller handla mat som jag ändå måste slänga. 
 
 

Skeptisk

Publicerad 2014-06-09 23:43:02 i Allmänt,

Godkväll,
 
Idag fick det bli Crossfit för min del. Det var en 16 min EMOTM:

Ojämn minut 6 Hang power snatch

Jämn minut 6 Front Squats

Jag körde på 30 kg. Efter passet var det open gym och då passade jag på att stanna kvar och träna handstående och muscle up. Handstående går inte så bra men det andra börjar sakta men säkert ta sig. Dock är det väldigt mycket från dag till dag, hehe.. 

Såg en annons på facebook som jag inte kunde låta bli att klicka in på. Det var en artikel från Women's health Magazine som hade testat den nya "mirakel kuren" Garcinia Cambogia. Ett tillskott som gör att man går ner jättemycket i vikt utan att behöva göra någonting. En kvinna på redaktionen hade provat i en månad och gått ner över 12 kg och jag tror inte att hon var speciellt stor då hon efter första veckan vägde under 65 kg. 

När jag läste artikeln fick jag verkligen ont i magen. Först och främst är det sån galen vikthets just nu (har kanske alltid varit det men det känns som det blivit värre senaste åren) och sedan är jag mycket skeptisk till sådant som låter lite för bra för att vara sant. Jag tror säkert att Garcinia Cambogia fungerar och det är upp till varje person att gå till väga på det sättet dem vill för att gå ner i vikt men jag vill tro att det bästa är att motionera. Rör på dig - ät mat du tycker är gott - och försök att inte bli besatt i vad vågen visar.

/ kliché kjelle

 

 

Intervallpass

Publicerad 2014-06-07 18:46:54 i Allmänt,

Tjabba,

Det fick bli intervaller idag. 1 km intervaller x 5 med 2 min vila mellan varje. Jag körde alla intervaller i 3.50 tempo med 1,5% lutning och var heeeelt slut efteråt. Sedan blev det lite situps och armhävningar för att avrunda dagens pass. 

Imorgon har jag tenta och tanken var att göra ett styrkepass innan (tycker det är perfekt då man får tänka på annat) men gymmet har inte öppet på morgonen.. Riktigt segt. Det finns därför en risk att det inte blir någon träning, det har inte varit den bästa träningsveckan.

T R Ö T T 

Nytt i garderoben

Publicerad 2014-06-06 22:30:00 i Allmänt,

Heeeej,

Nej, det blev tyvärr ingen träning idag, men oj vad det kliar i benen.. Blir nog perfekt med ett intervallpass imorgon. Jag tänkte köra kilometers-intervaller, dem är absolut värst men känslan efter är ju definitivt eftersträvansvärd. 

Har i alla fall fått min födelsedagspresent av mamma nu, taaack 💕 En uppdatering av mina träningskläder och det var välbehövligt. Det blev två nya linnen (har så mycket t-shirtar nu), sporttopp, löparjacka som är superlätt och smidig och ett par nya 2XU kompressionstights. Denna gång köpte jag tighsen i tall vilket blev mycket bättre, mina andra är nämligen en aning förkorta i benen.


Hoppas ni haft en mysig nationaldag!

Dagens plan

Publicerad 2014-06-06 11:50:50 i Allmänt,

Hallå,

Igår blev det en 5,5 km morgonjogg i 4.33 tempo. Jag hatar att springa på morgonen då man är så mycket tröttare i kroppen. Jag vet inte om det blir någon träning idag men jag ska i alla fall på XXL och förhoppningsvis köpa lite träningskläder.

Ska försöka få till ett intervallpass imorgon!

Saknar denna sötfia❤️

Pullups-hat

Publicerad 2014-06-06 11:46:15 i Allmänt,

Har varit dålig på att uppdatera men i onsdags blev det ett crossfitpass. 

Först blev det 5x5 ringdips och sedan var det en 14 min AMRAP

15 pullups 
15 boxhopp
15 kettlebellsving

Jag gjorde två och ett halvt varv med pullups utan band, men sen gick det inte mer och då blev det röttband... Jag måste verkligen förbättra min kippning så att jag kan göra en hel AMRAP utan assisterade pullups, blir lite tokig... Nackdelen är att händerna blir heeeelt förstörda men det får man leva med! Benhinnor

Publicerad 2014-06-04 15:39:51 i Allmänt,

Hallå!

Efter 42 km löpning i lördags så hade jag faktiskt INTE ont i mina benhinnor, helt otroligt, jag var så lättad av det efteråt. Jag och min sjukgymnast hade kommit överens om att jag skulle komma till henne några dagar efter (tisdag) för en lägesrapport. Hon körde på med stötvågsmaskinen och hade faktiskt på ett högre tryck än vad hon haft tidigare och det gjorde trots det mindre ont än vad det gjort innan. Det fanns "lite kvar" som hon sa längst upp på smalbenet men förhoppningsvis är det borta efter denna behandling. Tyvärr har jag väldigt ont idag men det brukar vara så ett par dagar efter behandling så jag avvaktar med löpningen ett par dagar och kör alternativt:)


Bild från sista 100 m i lördags, fokus på en sak - måååål!

2 dagar...

Publicerad 2014-06-03 21:13:45 i Allmänt,

Tog det tills jag inte längre kunde hålla mig från gymmet. Det känns som att jag inte tränat på en evighet, men jag tror att det har att göra med att jag inte tränade två dagar innan maratonet och nu två dagar efter, dock välbehövlig vila! 
 
Det var ovärderligt att få en paus i tentaplugget då jag varit extremt okoncentrerad idag.. Har inte pluggat på hela kvällen heller då jag har svårt att hitta motivationen såhär på slutspurten. Nej, nya tag, nu får jag rycka upp mig!
 
Idag gick jag i alla fall på ett Crossfitpass där vi gjorde en benchmark som heter Grace. Där ska du göra 30 "clean & jerk" med 45 kg så snabbt som möjligt. Min sluttid blev 6.04, vilket är godkänt, var första gången jag gjorde passet och det var jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara. 
 
Här gör Samantha Briggs, som vann Crossfit Open i år, Grace på 1.35... En aning smidigare än vad det gick för mig idag.. 
 

Sliten

Publicerad 2014-06-01 11:48:18 i Allmänt,

Hallå,
 
Idag är kroppen riktigt mör, jag var nog inte speciellt bra tränad inför 42 km löpning.. I natt känns det som att jag har haft feber, men jag tror det är kroppens reaktion på att extrem trötthet. 
 
Nästa tävling är inte förrän om två veckor vilket gör att kommande vecka blir ganska lugn. Jag har ju tenta om en vecka så jag kommer fokusera lite mer på plugget än på träningen. Nästa lopp är offerdalsmilen och veckan efter är det St olovsloppet, det kommer bli superroligt! 
 
 
Jag och Samme när vi pluggade på eko i veckan, så kommer även kommande vecka att se ut.
 

Första maratonet

Publicerad 2014-06-01 09:13:48 i Allmänt,

Vilket krafttest... Det var det jag kände innan dagenslopp och det här gör jag nog aldrig om var det jag tänkte efter. Nu såhär i efterhand då jag blivit lite piggare tror jag faktiskt att jag kommer springa ett marathon igen, men jag vet dock inte när. Tror jag ska fokusera mer på milen och halvmara över sommaren. 
 
Första varvet på 16 km kändes jättebra, efter 21 km kändes det lika bra och jag bestämde mig därför att dra upp tempot en aning. Tyvärr höll känslan bara i sig fram till 32 km. Efter 32 km var jag tvungen att kräkas och det blev även en och annan kräkning innan loppet skulle vara slut men jag tog mig i alla fall i mål... Jag fick väldigt ont i höfterna, men det var lättare att ha pannben gällande det än när det kom till illamåendet.. Det var definitvt en större tidstjuv. Jag blev lite ledsen då jag tyckte att jag hade en bra tid, men i slutet handlade det mer om att ta sig runt än om tiden, MEN att komma under fyra timmar gnagde verkligen så jag blev lite stressad i slutet. Sluttiden blev 3.57.25 vilket ger en snittid på 5.38/km och placering 933 av damerna. 
 
Det finns mycket att säga om loppet men jag bjuder på en bildbomb istället. Jag började gråta efter jag kommit i mål då jag knappt kunde gå för att jag hade så ont i höfterna och att magen hade strulat så mycket under sista milen, därav lite gråtbilder. Nu är det i alla fall gjort, mitt första maraton!
 
 
Uppladdningen innan
Hahaha....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela