Sofie Charlotte Nässén

Da'n före doppareda'n

Publicerad 2014-05-30 09:25:51 i Allmänt,

Morsning!

På onsdagsmorgonen fick jag med mig Samme på en kortare joggingrunda. Det var både behövligt och skönt att spring ur benen lite inför två dagars vila. Resten av tiden har jag ätit kolhydrater och pluggat. Det har varit ett perfekt tillfälle att äta sånt som jag tycker är mumsigt men tidigare avstått från, till exempel pannkakor! Mumma! 

Nu börjar nerverna sakta men säkert smyga sig på, känns pirrigt! Börjar även inse att jag som längst sprungit 26 km... Och det är en aning längre nu.. Men till ett annat problem - hur ska jag ta mig till Stockholm?Bra frulle!👍

Förberedelser

Publicerad 2014-05-27 22:49:18 i Allmänt,

Nu är det inte långt kvar till Stockholm marathon. Idag har jag träningsvärk i benen sedan gårdagens crossfitpass så jag kände mig lite kluven vad jag skulle träna. Jag har läst att det är viktigt att vila men om man är van att träna mycket bör man ändå hålla igång lite. Planen har därför varit att träna måndag- tisdag, ta en lättare löptur på onsdag (väldigt lätt, mest för att sprunga ur lite slaggprodukter) och sedan vila torsdag och fredag och bara äta en massa kolhydrater.
 
Efter många om och men fick det i alla fall bli 55 min spinning följt av 35 mintuer i gymmet. I gymmet gjorde jag 10 st dips x 3, sedan bicepscurl med stång (17,5 kg) och strikta pressar 15x3 och sen blev det lite annat smått och gott. :)
 
Har ätit väldigt lite kolhydrater igår och idag och samtidigt tränat ganska hårt för att tömma depåerna på glykogen. Från och med imorgon är det dags att börja fylla på dem till max med kolhydrater inför lördagenslopp. Spännande!  Gårdagens middag blev därför en soya och sambal oelek marinerad köttbitt med sallad, halloumi och tzatziki, mumma! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muscle up

Publicerad 2014-05-26 21:05:00 i Allmänt,

Heej,
 
Den här dagen har bjudit på riktigt rolig träning. Först tränade vi muscle up, ute i värmen dessutom. Fick för första gången pröva kippade och även fast jag har en bit kvar kändes det nästan bättre än kippade pull ups, fick ett bättre flyt i rörelsen. 
 
Woden var att så snabbt som möjligt göra:
50-30-10 reps av
 
Wallballs, 6 kg
Boxhopp 51 cm, jag gick upp och ner på boxen för att skona benhinnorna
Kettlebells-sving, 16 kg
 
Sluttiden blev 11.16. 
 
 
Bjuder på en bild från gårdagen
 

Måndag

Publicerad 2014-05-26 07:52:03 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Idag tänkte jag gå på ett lunch-Crossfitpass, det känns som att det var ett tag sen nu så det ska bli roligt! 
 
Orutinerad löpare som man är stod det inte helt klart för mig att jag blev intervjuad efter loppet igår, men det visade sig att så faktiskt var fallet, skoj! Gillar rubriken! ;) Hehe. 
 
 

http://unt.se/sport/nassn-siktar-mot-stockholm-marathon-3172485.aspx
 

Distriktsmästare 4000 m

Publicerad 2014-05-25 12:10:52 i Allmänt,

Tyvärr var det bara jag anmäld i min klass idag på terräng DM, bättre var det i de yngre klasserna. Sammanlagt var vi 9 stycken kvinnor/tjejer på startlinjen och majoriteten var 16-17 år. När vi stod där kände jag mig som en riktig nybörjare, alla hade fräsiga uppvärmningsövningar och klubbmärke på ryggen. Visserligen är jag ju med i Uppsala LK men jag har inga klubbkläder då bara tanken av det ger mig prestationsångest.. Där stod jag, stretchade lite lätt hit och dit och försökte att inte tänka så mycket. Vi startade och kände ganska snabbt att jag hade kraft att ligga i täten. Tanken var att jag större delen av loppet skulle jaga, då det är så himla jobbigt att bli jagad, men efter 1-2 km kom en nedförsbacke och det är ju favoriten så jag bestämde mig för att inte hålla tillbaka och istället gå om. Under resten av loppet sa många i publiken att det var lugnt och att jag hade bra försprång. Jag försökte att inte pressa på för mycket då det är väldigt lätt hänt då man bli jagad men jag kände ändå att jag var stark. Jag kom in på en första placering med tiden 17.35 vilket ger en snittid på 4.20. Helt okej snittid medtanke på att det var en tuff kuperad terrängbanan! Känns som det perfekt uppladdningen inför SM på lördag! 


Lyckligare tjej!

Jägarvila

Publicerad 2014-05-23 21:24:26 i Allmänt,

Hallå,
 
Idag har det inte blivit speciellt mycket (läs ingen) träning. Har till största del av dagen rensat ogräs och sen hängt med Anton och Ella. Vi passade på att testa lite olika styrkeövningar, såsom ringdips och jag måste säga att båda två är väldigt starka! Sedan blev det även jägarvila-tävling där jag gick ut som vinnare med tiden 5.15 min. Det är den träning jag fått idag, köttigt! Hehe. 
 
Blir nog inte speciellt mycket mer träning imorgon då jag åker tillbaka till Uppis, men på söndag är det dags för terräng DM så då är det bra att vara utvilad! 
 
Ha det gött!

(Vi tränade även handstående idag)Revansch

Publicerad 2014-05-23 00:19:56 i Allmänt,

Vilken kväll! Åkte hem till Östersund idag, har haft en väldig hemlängtan så det var skönt. En annan rolig sak var även att det var "spring en mil vinn en bil" ikväll. Ett lopp som jag missat två år i rad på grund av skada och som jag varit väldigt sugen att springa. Det blev ingen bil men det blev PB och det är nästan bättre!
 
Jag ville ligga lågt medtanke på tisdagens lopp och det kändes därför ganska prestigelöst, något som verkligen underlättade! Jag bestämde mig för att gå ut i lugnt i ett ca 4.20 tempo för det vet jag att jag klarar att hålla. Det blev dock lite snabbare än så men jag kände mig stark. Efter 6 km började flåset komma igång rejält och efter 7 km var jag väldigt, väldigt trött. Jag bestämde mig då att allt under 4.30 tempo är bra medtanke på att mina tidigare snittider låg under 4.20 vilket gjorde att jag "sparat in" några sekunder. Vid 8 km var jag säker på att krafterna var slut men satte istället pannbenet på prov, det visade sig faktiskt finnas lite kraft kvar och under den sista kilometern kunde jag trycka på en aning. Så här disponerades loppet:
 
1 km - 4.16
2 km - 4.18
3 km - 4.19
4 km - 4.15
5 km - 4.10 (Mycket nedför, kunde inte låta bli att trycka på, favoriten är ju nedför)
6 km - 4.25 (Blev väldigt trött)
7 km - 4.18 (Fick lite stress för den tidigare snittiden och kände att jag var tvungen att öka)
8 km - 4.16
9 km - 4.23 (Krafterna kändes slut och allt under 4.30 = bra)
10 km - 4.14 (Vips, lite krafter fanns kvar då det enda man ville var att komma i mål någon gång)
 
Sluttiden enligt pulsklockan blev 42.29 men när kollade de officiella resultatlistorna var det 42.32 :) Det blev en 17:onde plats och en sammanlagd snittid på 4.17! Nu är jag heeeelt slut i kroppen och det ska bli så skönt att sova, framför allt då jag är hemma <3
 
Men man saknar ju den här pysen!
 
 

En erfarenhet rikare

Publicerad 2014-05-22 08:49:52 i Allmänt,

Det är nästan så jag låter tystnaden på min blogg tala för sig själv. Blodomloppet gick inte alls som planerat och jag valde att bryta efter 4 km. Eller snarare; jag bröt första gången efter 4 km. Sedan försökte jag - efter en halvminuts återhämtning -kliva på igen fast i ett lägre tempo, men det var omöjligt. Mini-me på axeln hade redan skrikigt att jag var världens största sopa och benen ville inte. Hur känns det såhär ett par dagar efter? Tröttsamt, men inte på själva loppet i sig utan på mig själv. Jag är så trött på hur hård man är mot sig själv. Skulle det här hända någon annan hade jag ändå tyckt det var superbra att ta sig 4 kilometer. Tyvärr kan jag inte se det när det gäller mig själv utan det enda jag känner mig som är den där personen som ska ut och "springa", gör det en stund, men istället börjar gå för att det inte är lika jobbigt. Jag var ingen kämpe i tisdags men jag har lärt mig något i alla fall. Sedan har jag även fått lite perspektiv till saker och ting, jag kände bara att jag behövde älta detta en sista gång för att kunna släppa det och gå vidare. Det finns faktiskt så mycket allvarligare saker som kan hända så att självmant bryta ett lopp utan några som helst konsekvenser är fasen en fis i rymden! 

Ta hand om varandra ❤️Fokus

Publicerad 2014-05-20 17:22:43 i Allmänt,

Försöker hålla nerverna i schack, men jag har hört att det är bra att vara lite nervös, då presterar man tydligen lite bättre. Undra vad som händer då man är mycket nervös.. Återkommer med en summering efter loppet🏃 

Uppladdning

Publicerad 2014-05-19 18:58:26 i Allmänt,

Haaaaaaj,

Nu har jag ätit en rejäl pastamåltid för att ladda upp inför morgondagenslopp. Saaaabblar vad pirrigt det är. Som sagt siktar jag på personbästa på milen imorgon, något som känns lite läskigt att säga utifall jag inte skulle klara det.. Jag är i alla fall riktigt taggad! Nu är jag även anmäld till terräng DM på söndag. Man skulle välja mellan 4 eller 8 km och jag valde 4. Maran är ju en vecka senare så jag vågar inte riktigt ha ett "längre" lopp så tätt inpå. Jag ser 4 km som ett längre intervallpass, hehe. Det ska bli kul att delta!

Må bra-pasta med vitlökscreamfraise och skinka, bra kolhydratuppladdning.

Trevlig kväll!

Veckosummering

Publicerad 2014-05-18 21:31:53 i Allmänt,

Halloj,
 
Idag har varit en sådan dag som det känts som jag lika gärna kunnat stanna hemma och struntat i att gå till gymmet. Allt gick nämligen jättesegt och det kändes som om jag inte orkade någonting. Jag tror att en bidragande faktor till känslan är att jag suttit ute i solen hela dagen. Jag har försökt att dricka mycket vatten under dagen men efter jag värmt upp på gymmet blev jag jätteyr efter alla övningar, måste ju vara solsting hehe.
 
Det var längesen jag gjorde en veckosummering så jag passar på att slänga in en för denna vecka:
 
Måndag - Tävling, The Run 10 km
Tisdag- Crossfit
Torsdag- Tävling, Final stenture 5,6 km 
Fredag- 35 km cykel
Lördag- Crossfit och 6 km löpning med Amanda
Söndag- Gym
 
Innan påsk avverkade jag i snitt 10 pass i veckan och nu är det avsevärt mindre. Det är inte bara jobb och plugg som tagit tid utan jag har även tänkt att det är smart att spara lite på krafterna nu när alla tävlingar drar igång. Jag har ingen aning om jag tänker rätt och är verkligen i behov av en PT eller dylikt som kan hjälpa mig med träningsupplägg etc, nu skjuter jag ju mest från höften... 
 
 
 
 
 

Lördag

Publicerad 2014-05-17 17:57:26 i Allmänt,

Heeej,
 
Dålig uppdatering här, men lite träning har det blivit. Gårdagen bjöd på 35 km cykling, inte speciellt roligt men nödvändigt eftersom maran börjar närma sig, ihhh.... 
 
Denna morgon började jag med ett Crossfitpass där vi gjorde en benchmark som heter FRAN där man ska göra:

Thrusters och Pull ups 
21 - 15 - 9 
 
Min tid blev 6.48, men jag gjorde pull upsen med röttband (måste lära mig kippade någon gång..).
 
Sedan blev det lite plugg följt av 6 km löpning med Amanda. Där passade jag på att fokusera på löpteknik, inte heller så roligt men nödvändigt.. Var kul att träna med Amanda i alla fall! Känns även skönt att springa ur benen innan tisdagens lopp, blodomloppet. Jag har siktar nämligen på PB på tisdag, pirrigt!
 
Vill också hylla min kompis Mathilda som gjorde en superinsats på göteborgvarvet idag!!! PUSS!
 
 
 
 

Final stensture!

Publicerad 2014-05-16 08:28:01 i Allmänt,

Då var vårcupen över, efter fem deltävlingar varav fyra där jag kunnat deltagit. Loppet igår var ruskigt jobbigt, lite mer än 5 km men med 7 stycken rejäla backar där benen verkligen sattes på prov. För första gången var jag nära att spy under tiden då jag sprang och det var i näst sista backen som var hemskt. Jag kände även att benen kanske inte hade återhämtat sig helt efter måndagens The run, men.. Det slutade ändå i en första plats vilket känns superkul!! Skönt att få avsluta finalen på ett sådant sätt! Efter bjöds det på fika och jag fick även en dove duschgel, strumpor och trisslotter (vann 30 spänn!!) 

Idag får jag se vad som händer och fötter! Dålig uppdatering!

Publicerad 2014-05-15 12:19:35 i Allmänt,

Hejhej hemskt mycket hej!

Har jobbat i dagarna vilket både lett till lite bloggande, lite plugg och lite träning. I tisdags fick det bli ett crossfitpass och igår jobbade jag över vilket resulterade i att det inte blev någon träning. Kanske lika bra då jag har lopp ikväll. Har inte mått så bra senaste dagarna och igår fick jag i mig en bar till middag då jag mådde illa. Inte optimalt inför en tävling då det är oerhört viktigt att ladda upp med energi dagarna innan. Som tur är, är banan endast 5,7 km så det ska väl gå trots att den är väldigt kuperad. Det är i alla fall sista deltävlingen i vårcupen så jag vill inte missa det. Sen är det slut med träningar/ lopp med löpklubben för vårsäsongen och jag vet inte vart jag befinner mig i höst så det kan bli det sista jag göra med ULK. Det har i alla fall varit väldigt roligt och lärorikt att få vara med! 

Placeringen i The run blev förresten en 8:onde plats och tiden blev precis som min pulsklocka angav, 47.04 :) 
Köpte en snygg tröja också!

The run

Publicerad 2014-05-12 22:57:43 i Allmänt,

Puuuh, sicket lopp! Lätt det tuffaste terrängloppet jag sprungit där vi bland annat skulle springa upp för en slalombacke, två gånger.. haha. Tror dock att det endast var några enstaka som sprang upp, vi andra mänskliga gick. Jag sprang upp en bit för backen första varvet men upptäckte att det faktiskt gick fortare att gå. 
 
Tiden enligt min pulsklocka blev 47.04 men det är nog plus några sekunder enligt the runs resultat då vi inte hade chip utan masstart. Resultaten har av någon anledning inte publicerats än så jag vet inte vilken placering jag fick. Jag började med att rygga en Uppsala LK-kompis men efter 6,5 km var jag tvungen att släppa henne för jag klarade inte av att hålla hennes tempo. Istället fick jag fokusera på mitt eget lopp och det var ganska skönt. Tyvärr har jag dock en förmåga att bli ooooooooerhört besviken på mig själv då jag släpper någon, trots att jag faktiskt var tre minuter under måltiden.. Varför kan man inte bara vara nöjd? Jag hade definitvt INTE kunnat springa snabbare men ändå kände jag mig extremt B när jag kom in i mål.. Jag tröstar mig med att om jag sprungit förra året på samma tid så hade det resulterat i en andra placering, hehe....
 
Samuel var för första gången med på ett lopp och hejjade, det var väldigt roligt! Han passade även på att filma min slutspurt, lyckades trots trötthet ändå trycka på lite i slutet. Första tjejen ni ser komma in i mål är hon jag tog rygg på första halvan av loppet. 
 
Anna måste ju självklart också nämnas som gjorde en superinsats, hon disponerade loppet mycket bättre än mig då hon kände sig ganska pigg efter första varvet (det gjorde INTE jag). En riktig supertjej det där, på alla sätt och vis!
 
 
Haha, Anna ser ju pigg ut medan jag ser riktigt sleeeten ut ..

Middagstips!

Publicerad 2014-05-11 20:34:37 i Allmänt,

Tjabbatjennahålla,

Tänkte tipsa om en lätt men väldigt god rätt som det bjöds på här hemma idag:) 

Stek fläskfilé i soya och krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Servera med quinoa, sallad OCH det viktigaste av allt mangoraja, mumma!!Middagen känns i alla fall som en bra  uppladdning inför morgondagen!:) Förra året sprang tjejen som vann the run på 45.xx, så det säger ju en del om loppet. Mitt mål för morgondagen är att springa på ca 50 minuter, vill helst springa strax under det men det är två varv av banan så jag får se hur känslan är efter första varvet. Är faktiskt lite pirrig :)

/Sofie 

Bra bålövning

Publicerad 2014-05-10 20:12:37 i Allmänt,

Godkväll,

Nu börjar semifinalerna i favoritprogrammet, nämligen gladiatorerna!!! Wihooo!!

Det har inte blivit någon träning idag och kommer inte bli det imorgon heller. Börjar faktiskt bli lite pirrig inför måndagens lopp. Jag brukar inte vila mig i form inför en tävling så det ska bli spännande att se hur det känns.. 

Tips på en bra övning om du vill få bra bålstyrka; gör en toes to bar och sänk ner benen jääääääättelångsamt, det är även jobbigt för benen men främst en riktig magdödare! 

Hehe!

Trevlig lördagskväll, ät mycket gorra för det ska i alla fall jag göra!! 😊

Usla prestationer

Publicerad 2014-05-09 10:51:00 i Allmänt,

Halloj,
 
Började morgonen med lite drygt 14 km på crosstrainern. Märkte att jag inte alls har samma kraft som jag brukar. Vanligtvis brukar jag hålla under ett 4km/h tempo (det är när jag kör ca 20 km) och idag sprang jag kortare med ett 4.20 tempo. Det blir definitivt vila på söndag inför måndagens 10 km terränglopp och under morgondagen får jag se hur jag gör.. Känner att mina prestationer denna vecka har varit usla så vila vore kanske på sin plats. Men ogillar uttrycket "vilodag" så det blir helt enkelt bara en vanligt dag. 
 
Dagens prestation:
 
Tidigare prestationer, ganska stor skillnad...
 

Hyllning till Lina

Publicerad 2014-05-08 21:52:39 i Allmänt,

Godkväll,
 
Efter jobbet idag tränade jag med Lina. Först blev det 16 km cykling och sedan körde vi lite olika styrkeövningar. Det var roligt!! Passade även på att köra armhävningsutmaningen, Lina gjorde 19 st och jag är på 32. Nu är börjar båda känna att man närmar sig slutet på denna utmaning. Det var knappt att jag klarade det idag, hehe. 
 
I slutet tränade vi lite statisk träning, bland annat att hålla benen i 90 grader i luften. Första gången Lina gjorde övningen skrattade jag ihjäl mig, hon fick någon form av kontakt med Gud och kollade upp i taket, hahaha. Jag blev därför tvungen att filma andra gången och i början var allt som vanligt men om ni spolar 6 sekunder in i filmen så förstår ni vad jag menar;) Jag älskar Lina lite mer efter det här, trodde inte det var möjligt men hon är bara fö goooo!!
 
 
Helt fantastiskt ❤️

CF

Publicerad 2014-05-07 21:17:00 i Allmänt,

Dagens träning idag fick bli ett Crossfitpass.
 
Under styrkedelen tränade vi frivändningar, 5 stycken i 4 set. Jag körde med 40 kg - 42,5 kg - 45 kg och 47,5 kg.
 
Konditionsdelen var en metcon bestående av:
 
20 wallballs
30 strikta pullups (jag körde med rött band)
40 kettlebellsving 16 kg
50 burpees
60 airsquats
 
Pullupsen tog jättelång tid och i slutet gjorde jag bara repetitioner om 1.. Sluttiden blev 12.03. 
 
Till middag slängde vi ihop en kalkonsallad. När jag jobbar märker jag att mitt engagemang till middagarna helt försvinner.. Jag har varken orken eller inspirationen att göra något speciellt, rolig tjej hehe..
 
 

800 meter

Publicerad 2014-05-07 21:09:05 i Allmänt,

Haaaj,
 
Gårdagen blev väldigt stressig och jag hann värma upp 400 meter innan det var dags för "loppet", kanske bättre att kalla det sprinten eller något.. Men det var tur att det endast var 800 meter för annars hade det aldrig gått. Vi var indelade i tre grupper och jag sprang i sista gruppen där det var blandat tjejer och killar. Jag vann i min grupp och fick en tid på 2.36 (snittid 2.57/km) vilket ledde till en andra plats (tjejen som vann sprang på 2.33, superduktig). Det var kul att testa på den korta distansen då jag aldrig gjort det tidigare :)
 
Nu är det dags att ladda om inför måndagens riiiiiiktigt tuffa terränglopp på 10 km. Uppladdningen består av alternativträning men även vila. Har fortfarande lite ont i halsen och kände igår efter jag sprungit att jag inte är hundra procentig.
 
Mina favvisar <3!
 
 
 
 
 

Kaaaos

Publicerad 2014-05-06 17:55:09 i Allmänt,

Denna dag har verkligen gått allt annat än planerat. Klockan ringde 5.40 imorse då jag skulle upp för att gymma. Under hela dagen igår kände jag mig tung i huvudet och idag vaknade jag upp med halsont och en sliten kropp. Jag avstod därför från gymmet och kände mig riktigt B. Samuel har varit förkyld ett par dagar vilket lett till pussförbud då jag varit LIVRÄDD för att bli smittad, men det verkar tyvärr inte ha hjälp. En förkylning i ett späckat maj (5 lopp på 4 veckor) känns inte optimalt, framför allt då jag aldrig kommer glömma min usla prestation på tjejmilen förra året (hade varit riktigt förkyld innan). Jag vill verkligen inte kunna ha något att skylla på.. 

Ikväll är det deltävling tre i vårcupen och jag trodde att jag var förbered men hade fel.. Idag har jag nämligen jobbat i Upplands Väsby och förstod redan igår att det skulle bli tajt med tid då resan hem tar en timme och loppet är halv sju.  Jag packade därför väskan för att åka direkt från jobbet till studenternas där tredje deltävling är. Jag tänkte att jag skulle vara effektiv och bestämde mig därför att byta om på jobbet, till min förvåning upptäcker jag att jag glömt springbrallorna, braaa! Nu sitter jag på pendeltåget i träningsjacka, springstrumpisar, jeans och seglarskor. Som tur är ska samme möta mig på station för att ge mig ett par löpartights. Puh. Nu uppladdning för att vara bäst på 800 m, LYCKA TILL Sofie. 

Pööööss!

Stiltips!

Tips!

Publicerad 2014-05-05 20:24:39 i Allmänt,

Ett problem som jag alltid får när jag springer längre distanser är blåsor/skavsår i fotvalven, igår blev jag till och med störd av det i slutet av löpningen då det började svida och ha sig. Jag har provat olika typer av löpstrumpor men inget har hjälp. Jag fick då ett tips av Carro förra hösten som fungerar s-u-p-e-r, tyvärr glömde jag det igår men jag kommer definitvt att ha det under Stockholm marathon. Tipset är i alla fall att ha nylonstrumpor under sina löpstrumpor, då blir det inte samma friktion. Man har ju ogärna strumpbyxor under löpartightsen så jag använder ett par små smidiga nylonstrumpor som jag brukar ha i ballerinaskor på sommaren :)
 
Stiligt!
 
 

Tröttmössa

Publicerad 2014-05-05 20:14:31 i Allmänt,

Godkväll,
 
Nu är det dags för mig att sätta mig med lite plugg. Omotiverad.
 
Idag drog jag på ett challengepass. Jag har bara varit på det en gång innan och blev inte helt såld, men idag var det en bra tid och jag kände att jag ville göra något annat. Challenge är en typ av högintensiv cirkelträning på 55 min. Det var i alla fall jobbigt och även fast jag inte har någon träningvärk sedan igår kände jag mig ganska trött i kroppen, men det blev bättre när vi kört en stund och jag blivit helt varm. Under dagen har jag haft lite ont i benhinnorna, på en skala 1-10 skulle jag säga en 5:a och det är ändå bra, jag kan säga att jag är positivt överaskad då jag förväntat mig att det skulle vara betydligt värre. Jobbigare har det varit med mina blåmärken och skrapsår på knäna, det ser ju mesigt ut men det gör ju oooont haha...
 
I brist på tid och matinspo fick det bli den klassiska kycklingsalladen, fantasilöst men gott!
 
 
 

Nu har jag ramlat gatan klart

Publicerad 2014-05-04 16:00:44 i Allmänt,

Precis som Håkke Hellström ramlar dåliga gatan fram, gjorde jag en rejäl vurpa efter 11 km utanför ABBA-museumet idag.. Jag skrapade upp mina knän och brallorna gick sönder men var uppe på benen igen efter ca 2 sek (på grund av adrenalin och en gnutta skam). Denna händelse underlättade faktiskt då jag resten av loppet i princip bara fokuserade på svidande knän. I slutet hade jag lite känningar i nedre delen av ena benhinnan men så fort vi kommit fram till stadion försvann det. Jag förstår dock att det riktiga kvittot kommer imorgon eller möjligen i övermorgon så jag får helt enkelt se hur det känns då.

Idag sprang vi 26,5 km på ca 2.5 h och det är både den längsta- distansen och tiden jag varit ute på. Det är en konstig känsla då man nästan inte är ett dugg flåsig, vid 20 km faktiskt fryser lite för att det blåser kallt, men ändå är väldigt trött i musklerna. När jag kom i mål kände jag att jag skulle kunnat springa längre vilket är skönt, men vet å andra sidan inte om jag skulle orka hela 16 km till... Då kanske jag måste hålla ett lite långsammare tempo. Jag avvaktar i alla fall med beslutet om marathonet ett tag för att se kroppens reaktion kommande dagar. Det jag kan konstatera efter att ha sprungit idag är att det sliter riktigt mycket på kroppen.


/tycker synd om mig själv, haha

Nervis

Publicerad 2014-05-04 09:39:10 i Allmänt,

Om en halvtimme drar provlöpningen igång och oj vad pirrigt det är, haha... När man skulle anmäla sig fick man välja vilken tid man siktade på att springa på maran och jag tog en något snabbare grupp en vad jag har tänkt då man ska hålla samma snittid som man har som mål på maran som under de 26 km vi ska springa idag. Jag tog 3.45 gruppen vilket gör att vi ska hålla ett snittempo på 5.40. Jag har varit lugn hela tiden då jag sprungit 21 km i ett betydlig snabbare tempo men nu när jag satt på tunnelbanan insåg jag att jag faktiskt inte sprungit distans på nästan fyra månader (?!?).. Jag hoppas jag klarar att hålla det tempot annars blir man lämnad.. Och det skulle ju vara stelt...

Puss!

Gårdagens uppladdning, hehe 🍓

Dagens Crossfitpass

Publicerad 2014-05-03 12:30:15 i Allmänt,

Tjo,
 
Imorse stack jag i väg till gymmet för att köra ett Crossfitpass. Jag kan verkligen rekommendera dagens pass då det inte krävs några vikter utan man kan i princip köra det var man än är. Perfekt pass inför sommaren då man oftast är på resande fot men ändå kanske vill träna något annat än löpning. 
 
14 min AMRAP (så många varv som möjligt)
40 armhävningar
30 airsquats
20 burpees
10 butterfly situps
 
Jag hann 3 stycken varv + 5 armhävningar. Första varvet körde jag alla 40 armhävningarna på tå. Jag tycker det är svårt hur man ska göra då jag vet att jag klarar några armhävningar på tå men lätt kan ta slut i armarna. Därför körde jag idag så långt det gick. Jag hade kanske kunnat gjort några till på tå på andra varvet men då hade det nog knappast gå att göra några ens på knä sen..
 
Nu tar jag helg resten av dagen för att ladda upp inför morgondagen då jag ska provspringa andra halvan av Stockholm marathon som är ca 26 km långt. Då kommer även min dom om jag kommer kunna springa loppet den sista maj, om benhinnorna kommer att hålla... Jag hoppas i alla fall att ni håller tummar och tår för att det ska gå vägen! 
 
Puss!
 
 

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2014-05-03 12:18:42 i Allmänt,

HALLÅ!!!!
 
Nu är jag tillbaka efter att ha varit i en bubbla av ständigt partajande, från tidig morgon till kväll. Nu börjar jag i alla fall att återhämta mig. Igår kastade jag mig verkligen in i vardagen igen genom att börja morgonen med ett spinningpass för att senare på kvällen köra ett Crossfitpass. Crossfitpasset bestod av:
 
Först träna fyra set av strikta pullups genom att explosivt ta sig upp med hakan över stång och sedan långsamt, långsamt sänka sig ner. Det var riktigt jobbigt och jag fick magknipskänsla efter varje set då det är extremt tungt för bålen (otippat, hehe). 
 
Sedan var det 5 varv av:
 
10 frivändningar (jag körde på 40 kg)
15 burpee med hopp över box
 
Sluttiden blev 10.54. Jag borde kanske kört med RX-vikten som var 45 kg, men jag är lite feg vad det gäller att lägga på vikt.. Ska bli bättre på det!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela