Sofie Charlotte Nässén

Lycka

Publicerad 2014-11-28 13:57:46 i Allmänt,

Vill förresten berätta att jag i helgen gjorde det roligaste som jag någonsin gjort i hela mitt liv. Det har varit en riktig uppladdning inför det och likså urladdning efter men jag har träffat helt fantastiska människor och fått gjort något som jag älskar att göra - nämligen att tävla. Jag kommer att återkomma när det officellt och berätta mycket mer.
 
Ha en under-, dunderbra helg!
 
Kram 
 

FRAN

Publicerad 2014-11-28 13:50:05 i Allmänt,

Som jag tjatar om förkylning hela tiden men jag måste ha tagit någon form av rekord i långdragen förkylning. Idag blev jag så himla less att jag faktiskt bestämde mig för att gå på ett Crossfitpass. Jag har varken ont i halsen eller feber men känner att en löptur eller intervaller inte skulle fungera superbra och därför fick det bli Crossfit där jag tänkte hålla tillbaka lite.
 
Vi började med att köra styrka - 2 st tunga thrusters och jag stannade på 42,5 kg. Efter styrkan var det dags för benchmarken Fran, rolig men jobbig! För er som inte vet gör man:
 
21-15-9 st
Thrusters 30 kg
Pullups 
 
Jag körde på RX och min sluttid blev 7.45, personbästa från tidigare då jag gjort den på 8.51. 7.45 är inte en supertid men det går åt rätt håll i alla fall. Behöver fila på tekniken i de kippade pullupsen. 
 
 

Cindy

Publicerad 2014-11-18 09:08:02 i Allmänt,

Morsning korsning!

Gårdagen bjöd på benchmarken Cindy, puh. Det är 20 min AMRAP (så många varv som möjligt) där du ska göra:

5 pullups
10 armhävningar
15 airsquats

Jag hann 16 varv + 2 pullups. Jag gjorde dock armhävningarna på knä då det är de som är jobbigast och för att ändå kunna hålla ett bra tempo och träna lite kondition var jag tvungen att göra de på knä. Men men :) Det var första gången jag körde Cindy med RX pullups och det var faktiskt inga problem, det var inte styrkan i armarna som tog slut utan det är tekniken i kippen som jag måste slippa på för att få ett bättre flyt :) Det är helt klart armhävningarna som är boven i det här passet 😅

Idag blir det att avverka 7 km löpning i väääldigt lugnt tempo :)

Kramkram


Bra känsla

Publicerad 2014-11-16 18:52:21 i Allmänt,

Halloj,
 
Trots att förkylningen inte velat ge med sig och jag fortfarande är "rosslig" i halsen så hade jag en otroligt bra känsla under intevallpasset idag. Hemligheten? Inte maxfart. Detta var nämligen ett pass som jag skulle hålla tillbaka en aning och för ovanligheternas skull gjorde jag faktiskt det vilket resulterade i att jag kände mig riktigt stark. Gjorde 15 st 70 sek intervaller, jag hann lite mer än 300 m på varje intervall och höll kring 4-fart. Det var endast 20 sek vila mellan varje vilket var bra då jag behöver träna korta återhämtningar. 
 
Nu är det middagsdags och sedan plugg, TJIHOO!
 
(Bild från terräng-DM)

Vila och vadslagning

Publicerad 2014-11-15 17:46:10 i Allmänt,

Hejhej,
 
Fredagen och idag har bjudit på vila. Imorgon är det intervaller och på måndag är det Cindy på schemat.
 
Man skulle kunna se det som att det blivit liiiiite träning idag. Jag och Samuel har nämligen haft ett litet vad angående vem som är snabbast på 200 m och idag avgjordes det. Samuel har en gedigen fotbollsbakgrund medan jag är uthållig men inte alls explosiv. Jag har dock tränat betydligt mycket mer senast tiden och var därför i tron att jag skulle vara snabbare än honom på 200 m. Jag hade fel.. Samuel vann.. Surt MEN några saker känns skönt såhär i efterhand:
- Jag var endast 2 sek efter 
- I starten var vi jämna vilket betyder att jag ändå kan starta ganska snabbt (bra för kommande utmaningar)
- Samuel var förstörd efter sprinten medan jag återhämtade mig snabbt och hade kunnat kört igen (intervallträningen har lönat sig)
- Jag gjorde näääästan 11 strika chins när jag kom hem
 
Grattis till dig Samuel! Du var grym och det var roligt att faktiskt få "träna" med dig, pöss! 

Intervaller

Publicerad 2014-11-13 22:54:11 i Allmänt,

Godkväll,

Dagen igår bjöd på lättare styrkeövningar på crossfiten. Hade ont i halsen under dagen så jag hoppade det tänkta passet och körde lågintensivt själv. Körde bland annat 3x5 st viktade pullups 5 kg, långsam process framåt :) 

Idag blev det först 4 km löpning följt av 4 st 100 m - intervaller och 7 st 60 m intervaller. Explosivitet är verkligen inte min starka sida, därför jag körde korta intervaller. Vanligtvis brukar jag ju köra kilometers intervaller, hehe.. Otränad?

Publicerad 2014-11-12 10:30:11 i Allmänt,

Herregud vad pinsamt.. Jag körde mitt första, bortsett från träningslägret , träningspass igår på nästan 3 veckor och herreeeguuud vad seg i kroppen jag var.. 

Jag började med att springa 3 km i 4.38 fart. Senaste MILloppet jag sprang höll jag 4.11 fart och nu höll 4.38-farten att ta död på mig.. Sedan blev det spänstträning:

3x20 m Borzovsteg, 3x10 hopp från box landa i 90 graders knävinkel stanna i 1 sek, 3x20 m mångsteg, 3x8 höga boxhopp 75-90 cm, 3x1 min tåhopp, 3x 15 utfallshopp

Idag har jag träningsvärk i baksidan/rumpan och då skulle det här vara ett uppstartspass, så det här är bara början, men nu kör vi!! Tillbaka

Publicerad 2014-11-10 23:01:09 i Allmänt,

Godkväll kära vänner,

Efter ett par riktigt tuffa månader som kantats av förkylning och influensa är jag tillbaka. Imorgon kliver jag på ett upptrappningsschema som sakta men säkert ska väcka igång kroppen. Jag har ju smygbörjat med chinsen på nya stången hemma och det känns grymt! Idag blev det 10 st (har endast gjort tio strikta en gång tidigare) och sedan 3x3 med 5 kg vikt :)

Till middag gjorde jag spenat- och fetaostpaj med fröbotten, perfekt då man har dålig fantasi! 


Hemmautrustning

Publicerad 2014-11-07 20:45:38 i Allmänt,

Godkväll,

Idag gick jag och Samme förbi Intersport för att investera i lite träningsutrustning för hemmabruk. Efter att ha sett hur grymma alla var på träningslägret (Mikaela som till exempel kan göra 47 chins...) så blev jag väldigt inspirerad och motiverad att utvecklas. Nästa mål: 15 strikta chins. Jag köpte även vikter för handlederna, tanken var att jag skulle sätta ihop banden (sammanlagt väger de då 5 kg) och sätta på höfterna som en typ av viktväst, fungerade perfa!Ska även jobba på L-chins


Tjiho

Publicerad 2014-11-07 10:43:31 i Allmänt,

Hallihallå!I onsdagskväll kom jag hem efter ett par riktigt intensiva, men roliga dagar i Sundsvall. Det har verkligen varit en erfarenhet som jag aldrig kommer aldrig kommer att glömma trots att mina prestationer inte varit de bästa. Jag tampas fortfarande med en riktigt seg förkylning men nu är jag i alla fall inne på den tredje feberfria dagen så det är bara att hålla tummarna att det ger med sig. Halsontet och hostan håller i sig men det brukar väl kunna ta lite tid?! På grund av att jag inte är helt frisk än vilade jag igår och det blir nog så idag också. Kroppen är ändå trött och seg efter dessa dagar så det gör nog inte så mycket.Under dagarna i Sundsvall har jag lärt känna ett gäng riktigt härliga människor. De har inte bara varit extremt duktiga idrottare utan även huuuur härliga som helst. Jag hoppas att jag kommer hålla kontakt med dem i framtiden och framför allt att vi ska kunna köra några träningspass tillsammans. Tyvärr är jag den som bor mest "off" men Stockholm är ändå en stad som jag besöker en del :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela