Sofie Charlotte Nässén

Pirrigt inför imorgon

Publicerad 2015-02-27 18:38:49 i Allmänt,

Hallåhallå,

FREDAG, tjihooooo!! Jag har precis avverkat 53 km (70 min) på cykel i ett relativt lugnt tempo. Jag vill försöka att inte köra på för hårt inför morgondagen då det är första open-passet, 15.1. De släpper passen natten till fredag varje vecka så nu kommer det vara några spännande fredagmorgonar framöver. Woden imorgon är i alla fall en AMRAP på 9 min med:
15 toes to bars
10 marklyft (35 kg)
5 snatch (35 kg)

När nio minuter gått har man 6 minuter på sig att hitta sitt max i clean and jerk. Jag är nästan mest nervös inför detta. Tidigare har jag klart 60 kg som max, men då har man inte gjort en 9 min AMRAP innan.. Samtidigt känner jag mig motivera att närma mig 65 kg. Jag tror passet kommer bli riktigt tufft och att det är viktigt att ha en bra och jämn hastighet så att man inte bränner ut sig redan i början. Jag tror till exempel att jag kommer dela upp toes to bar direkt för tar man slut där är det kört och det är även bra att spara greppet lite:) 

Nu blir det mys med Samme - en bra uppladdning inför imorgon helt enkelt. Håll tummarna att det går bra!

KRAMAR 

Från klubbmästerskapet i december


Crossfit med Jens

Publicerad 2015-02-26 22:53:20 i Allmänt,

God kväll kära vänner,
 
Idag stod morgonjogg och ett lite lugnare crossfitpass på schemat. Började med att avverka 5,5 km i 4.51-tempo. Tanken var ju att hålla kring 5-fart och jag gjorde verkligen mitt bästa men upplevde, konstigt nog, att det var jobbigare att hålla ett längre tempo än att köra på.. 
 
Sedan tog jag med mig Jens som fick testa på hans första Crossfitpass, riktigt roligt att ha med en kompis :) 
Vi tränade toes to bar och gjorde sedan en teamwod, 12 min AMRAP:
10 frontsquats 30 kg
10 toes to bar
10 box over bar (jag gjorde 20 mountain climbers istället för att skona benet)
 
Vi hann 10 varv + 10 frontsquats. 
 
Sedan tränade jag lite muscle ups. Gjorde en till i baren men den var precis lika ful som sist. Det blir liksom strikt eftersom jag inte kan kippa sådana och det är svårt att teknisk göra helt rätt när man gör strikt.. Jag tog dock rekord i ringarna och gjorde två i rad, haha. Det kanske inte låter mycket för världen men jag är nöjd, tror jag har tre stycken i mig ;) Skulle definitivt underlätta om jag lärde mig kippade. I morgon blir det 70 min cykel och på lördag är det dags för första OPEN-passet, spännande!
 
 
 
 

Gårdagen

Publicerad 2015-02-26 22:28:29 i Allmänt,

Hallihallå,
 
Gårdagen började med ett bodybalance-pass, riktigt bra start på dagen. På kvällen blev det ett riktigt jobbigt crossfitpass. Det var väldigt kort men efter det hade jag blodsmak i munnen och var helt förstörd, precis som det ska vara hehe. Vi gjorde:
10-1-10-1-10-1-10 st Pushpress
Vi skulle öka lite för varje set och eftersom det blev så många set fegade jag lite med vikterna men körde på,
25 kg, 35 kg, 27,5 kg, 37,5 kg, 30 kg, 50 kg, 35 kg.
 
Woden var 5 varv av
10 st powerclean (40 kg)
10 st burpees
 
Sluttid 6.26. 
 
Passet såg väldigt lätt ut men sådana här pass som man kan hålla ett högt tempo i blir så himla intensiva. Jag föredrar dock denna typ av pass framför lite längre där man måste fördela energin på ett annat sätt. 
 
Min kropp är inte fager för tillfället, jag blåmärke från backsquatsen med Evve i tisdags och ett par blåmärken från power cleansen igår, men det är det värt:D 
 
Finn tre fel

 
 

Långt pass

Publicerad 2015-02-24 21:38:43 i Allmänt,

Godkväll,

Började dagen med en morgonjogg, 5,5 km i 4.49-fart. Jag har fått uppmaning att hålla nere tempot men idag tog jag med mig pulsklockan utan att kolla på den förrän jag sprungit klart. Jag gick 100% på känsla men ska springa kring 5-fart egentligen. Freddie kunde inte köra styrka idag men jag fick med mig köttar'n Evelina, riktigt skoj (hon är en stark brutta)💪 Det var ett roligt och långt pass, vi gjorde:

Ben 3x10 st
Vadpress (40,40,45 kg)
Benspark (45,45,50 kg)
Backsquat 60 kg, gjorde 8st sista setet för jag ramlade bak, hehehe
Utfall 40kg
Thrusters 35 kg

Armar 3x10 st
Stångcurl (20,22,5,25 kg)
Viktade dips, 5kg

Bål 3x20 st
Fällkniven
Sidocrunch


Här kommer en bildbomb på några av övningarna:


Benspark

Backsquat


Thrusters

StångcurlÄntligen

Publicerad 2015-02-23 22:13:19 i Allmänt,

EN BRA KÄNSLA EFTER LÖPNING! Kvällen bjöd på backintervaller, jag valde ett lite lägre tempo än sist eftersom jag då var tvungen att sänka tempot efter halva. Jag hade 6,5 gradslutning och sprang 10 st 2 min intervaller med 1 min vila mellan varje. 10 min upp- och nedvarvning. Tempot på de 9 första var 4.20 (13,8) men eftersom jag kände mig så pigg på sista intervallen körde jag i 4.10-fart (14,4). På åttonde intervallen råkade jag till och med springa i 2.20 min för att jag var så inne i löpningen och glömde klockan, då känns det bra!

Äntligen känns det som löpningen sakta men säkert börja komma tillbaka. Känns dock sjukt att jag nästan sprang i 4.10 tempo mitt sista MILlopp förra året.. Nu håller man inte ens det tempot på intervaller, hehe...

Imorgon blir det 5 km morgonjogg följt av styrka på eftermiddagen med Freddie, woop woop.


Zzz...

Publicerad 2015-02-23 06:38:20 i Allmänt,

Livet när man kliver upp 05.20 för att släpa sig till träningen för att där upptäcka att det är stängt. Nu åker jag hem och drar ett täcke över huvudet.. Träningen får bli i eftermiddag istället. 

Tips

Publicerad 2015-02-22 22:28:54 i Allmänt,

Hallå,
Jag skrev ju för ett tag sedan att jag skulle komma med lite träningstips så det är väl på tiden att jag gör det. En del har jag redan skrivit om men det skadar inte att skriva dem igen :) Är det dags att komma igång med träningen? Då kanske de här fem tipsen kan hjälpa dig på vägen: 
 
🌟 Tänk långsiktigt. Är det realistiskt att i din vardag hinna med 4-5 pass i veckan? Om inte; sänk ambitionen. Tänk att du ska träna på ett sätt som du skulle kunna träna på i flera år. Sätter du orealistiska mål blir du lätt en "periodare". Visst kan man köra på lite extra inför sommaren eller dylikt men utgå från att ambitionen att träningen ska vara långsiktig och hållbar! 
 
🌟 Fokusera inte på vågen. När jag började träna gick jag ner 8 kg, nu har jag gått upp en aning och det är av den enkla anledningen att muskler väger mer än fett. Du kan därför gå upp i vikt i samband med träning och det är därför onödigt att ödsla för mycket energi på din vikt. Försök hitta vilken kroppsform du trivs i istället för att stirra dig blind på ett par siffor. 
 
🌟 Ge inte upp. Det tar tid för kroppen att "vakna till liv" om man inte tränat regelbundet tidigare. Det kan därför ta tid innan man får resultat. Jag tränade stenhårt i 2 månader utan att det något hände, sen gick det ganska fort. Ha tålamod.
 
🌟 Inspo. Instagram kan både vara stressande och inspirerande när det gäller träning. Hitta bloggar, instagramkonton och andra medier där du känner att du får inspiration och motivation från. Men som sagt, känner du hets eller stress avstå och hitta andra vägar för att peppa dig. Själv följer jag inte så många träningskonton på instagram utan väljer istället att besöka dem när jag känner att jag behöver inspiration, har nämligen märkt att det kan ge motsatt effekt om jag är på dåligt humör;) 
 
🌟 Mål, OM DU VILL. Alla tränar inte mot någoting och jag kan många gånger tycka att det är den sundaste träningen; när man tränar för att vara hälsosam och må bra. MEN, är du som mig och gillar utmaningar och att arbeta mot någonting: sätt upp stora mål samt delmål. Det blir mer motiverande att träna och om du har delmål längs vägen får du känna att träningen faktiskt ger resultat. Det bästa av allt är känslan när man lyckas nå ett.
 
 

Crossfittävling

Publicerad 2015-02-21 18:24:00 i Allmänt,

Hallihallå,

Idag var det en stor teamtävling på boxen. Tanken var att jag skulle varit med men eftersom inflammationen inte blivit bättre valda jag att avstå till förmån för tough Viking i mars. Det var roligt att kolla i alla fall:) Nu har jag anmält mig till open som sätter igång på torsdag, det ska bli riktigt spännande. Målet är att göra bättre ifrån mig än förra året.

Igår var det vilodag och imorse körde jag en morgonlöprunda på 5,5 km. Det var riktigt jobbigt men jag pressade på, snittempot blev 4.41/km. Helt ok för att vara på morgonen :)Frustration

Publicerad 2015-02-19 17:20:32 i Allmänt,

Det här med löpningen.. Går inte så bra just nu.. 

I höstas fick löpningen lida till stor del då jag i princip var sjuk hela tiden. Sen dess har jag kommit igång dåligt och framför allt nu med inflammationen i benet. Jag har därför fått lite utav en mentalspärr som säger att jag i princip har tappat all kondition. Jag vet att detta delvis är sant då jag inte är i samma löpform som tidigare men den existerar i alla fall då jag kört mycket alternativ träning. 

Idag blev det intervaller, det var en trappa:
1-2-3-4-4-3-2-1 min med 1 min vila mellan alla. 10 min uppvärmning och 10 min nedvarvning.

De första fyra körde jag i 1,5 gradslutning och 3.50-tempo (15,6 i hastighet på bandet) och sista i 3.55 fart (15,4) MEN jag fick hoppa av och vila i mitten på BÅDA 4 min intervallerna vilket var så extremt störigt!!! Det suger alltid när man inte klarar ett helt intervallpass och det känns inte som att träningspasset gills.. Löpning handlar till stor del om det mentala så nu får jag fasen ta mig i kragen och köra på, för jag VET att jag kan.

Trevlig kväll kära vänner!

En bild som jag blir lite gladare av i alla fall❤️


Crossfit och styrka

Publicerad 2015-02-18 22:42:21 i Allmänt,

Hejsansvejsan,
 
Igår blev det en morgonlöprunda, den klassiska på 5,5 km i ett "raskare" tempo än vanligt. Jag hade inte pulsklockan med mig men tog tid och räknade ut en snitthastighet på 4.44 min/km. 
 
Efter skolan blev det styrka:
15x3
Lutande bänkpress 30 kg (10st sista setet för det gick inte mer..)
Sittande rodd 45 kg
Baksida axlar 3kg hantlar, 5kg och sista 3 kg
hantelpress 12 kg, 10 kg, 8kg
7x3 militärpress 30 kg
3 set pullups, blev inte så mycket av.. Mest lattjo.. 
20x3 tåhävningar 32,5 kg
 
Idag gick jag på ett gymnastik/core-pass på crossfiten. Jag såg att de skulle träna bar-muscle up, något jag verkligen behöver träna på då jag endast kan hantera det i ringarna och kände därför att det var bra att gå på passet. Jag klarade faktiskt min första bar-muscle up idag (!!!) men den var den fulaste någonsin och jag har fortfarande inte tekniken, men ett steg närmare i alla fall.. 
 
Jag får bjuda på en video från i sommars där jag gör en muscle up i ringarna (innehåller bland annat ett misslyckat försök och lite annat) eftersom jag inte filmade idag.
 
 

Middag

Publicerad 2015-02-18 22:40:00 i Allmänt,

Till middag ikväll blev det kycklingfajitas med bönor, lök, paprika och tomatsås. Riktigt mumsigt faktiskt och perfekt om man älskar tacos. Favoriten är dock kvällsfika och det blev det den klassiska smoothien, mumsfillibabba!
Backintervaller, revanch

Publicerad 2015-02-13 20:11:55 i Allmänt,

Hallåhallå,

När det kommer till träning så gäller det att var tjurig. Ibland går pass dåligt men då får man fortsätta köra tills det går. Ett exempel är när jag skulle klara 1000 m-intervaller i 3.50 fart. Jag tror jag hade fyra misslyckade försök innan jag äntligen klarade det.

Lite liknande kände jag igår. Med ett tajt schema, åtminstone en dag vila (som jag hade planerat skulle vara i helgen) och det misslyckade backintervallpasset kändes det som att jag inte skulle hinna med alla pass för den här veckan. En lucka dök dock upp ikväll och jag tog chansen att ta revansch. Jag valde att sänka tempot två gånger under intervallerna men det var endast för att fokus var att fullfölja alla. Jag gjorde:

10 st 2 min intervaller i 6 grader lutning med 1 min vila mellan varje.
5 första i 4.15 tempo 
3 stycken i 4.20 tempo
Och sista 2 i 4.24 tempo. 

Det bästa hade varit att hålla alla i 4.15 fart men som sagt var det viktigaste idag att ens göra passet. Det kändes verkligen att det var ett tag sedan jag sprang. I backintervaller brukar vanligtvis flåset hålla längre än muskelstyrkan för mig men så var det inte idag, hehe. Förhoppningsvis går det ganska fort att få tillbaka flåset när jag väl kan börja pressa på med löpningen igen. 

Imorgon är det bodybalance kl. 9 och söndag vila! Det känns som en bra helg!

Saknar backarna i Uppis, och hon i backen för den delen också ❤️


 

Det är över nu...

Publicerad 2015-02-13 08:53:51 i Allmänt,

För stunden i alla fall.. För igår hade vi hemtenta från 9-18, puuh. Det blev sent och jag var inte på gymmet förrän kvart i tio. Tanken var att avverka 10 st backintervaller på band men efter 3 st klev jag av bandet och gick hem. Jag kände mig trött och omotiverad efter tentan och det gick helt enkelt inte. Så kan det bli ibland, hehe.

Imorse hade jag en tid hos sjukgymnasten kl.7. Hon misstänker att jag även har en påbörjan till beninflammation då jag haft känningar i vaden, så vi fortsätter behandlingen.

Efter sjukgymnasten blev det 40 min cykel och nu är det dusch följt av föreläsning! Ha en fin fredag! Morgonträning

Publicerad 2015-02-10 07:33:00 i Allmänt,

Godmorgon kära vänner,

Igår efter plugget blev det ett crossfitpass. Under uppvärmningen kände jag mig oerhört seg och trött i kroppen (och knoppen) vilket gjorde att jag blev lite orolig inför workouten. Vi började med 10x4 set pushpress där jag hade 25,35,40 och 45 kg. Eftersom att det var ganska många reps höll jag tillbaka lite men glad att jag klarade en 10:a på 45. 

Woden var en teamwod där man skulle dela upp och tillsammans göra:
30 st thrusters (35kg)/pullups/burpees
50 KB- sving (16 kg)
20 thrusters/pullups/burpees
50 KB-sving
10 thrusters/pullups/burpees

Vi delade upp så vi gjorde thrusters och burpees i 5:or och resten delade vi hälften/hälften. Vi var klar 10.57 och jag är supernöjd. Vi hade riktigt bra tempo och samarbete. Det bästa var att jag klarade av att göra alla pullups unbroken, vilket innebär 15 st pullups i rad. Jag vågade kliva ur bekvämlighetszonen och pressa på. Nästa steg är att lära sig butterfly-pullups. 

Såhär på morgonkvisten blev det ett styrkepass (ben och bål). Jag gjorde:
15x3. Benpress (70,90,100 kg), Utfall (45 kg), Sumo deadlift (65 kg), Lårcurl mot boll. 
3x20 Brutalbänk, mage på boll, sidocrunch

Nu blir det jurren och plugg för hela slanten!

Bild från igår, redo att ta mig ann svingarna, hehe.


Summering V.6

Publicerad 2015-02-08 20:52:34 i Allmänt,

Godkväll,

Ja, här har det varit väldigt tyst denna vecka. Att få ihop träning, plugg och fadderåtaganden leder lätt till att saker och ting hamnar i kläm. Att inte uppdatera bloggen är igenting jämfört med Samuel får stå ut med.. 

Jag tänkte i alla fall dela med mig hur veckan har sett ut. Anmärkningsvärt denna vecka är PB i clean & jerk 60 kg och akupunkturbehandling i min inflammation i benet. Vi får hoppas att det fungerar eftersom att det krävdes mycket av mig för att gå med på den typen av behandling😁

Måndag: Styrka 
Tisdag: 60 min cykel
Onsdag: 5,5 km morgonjogg (ca 5-fart) och crossfit.
Torsdag: Backintervaller på crosstrainer
Fredag: 5,5 km morgonjogg (ca 5.15-fart) och Crossfit.
Söndag: Spänstträning

Cykel och linssoppa
Jag har bakat semlor 👌
Ni har väl inte missat Ninja Warrior? I torsdags var min vän Mikaela Kellner med, världens grymmaste, klarade såklart banan!💪


Styrka

Publicerad 2015-02-03 08:00:21 i Allmänt,

Tjenna!

Förkylningen börjar släppa trots en intensiv helg men jag öppnade veckan lugnt med ett styrkepass. Jag fegade lite med vikterna eftersom jag känner mig lite osäker i några av övningarna, men det blev i alla fall:

4x6st 
Bänkpress, 35 kg, 40 kg, 42,5 kg, 45 kg
Stående rodd, 35 kg, 40 kg, 45 kg, 50 kg
Militärpress, 35 kg, 32,5 kg rest. (Blev bara 5 st sista två seten, borde plockat av och kört 30 kg. 
Axelpress 7 kg
Latsdrag, 50 kg, 50 kg, 55 kg, 57,5 kg
Lutande hantelflyes 15 kgSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela