Sofie Charlotte Nässén

Dubbelt upp

Publicerad 2015-07-31 14:30:56 i Allmänt,

Hallå,

I onsdags var det boot camp följt av 5 km löpning. Igår blev det vila och idag kickade jag igång dagen med 1 h cykel i gymmet och på lunchen körde jag ännu ett boot camp-pass. Det är riktigt roligt att köra ute :D 

Jag bjuder på lite bilder från i söndags och en från i onsdags.
Trött men mindre sliten

Publicerad 2015-07-29 17:25:54 i Allmänt,

Hallåja,

Idag kl 11 körde jag och Ullis Sportsgyms bootcamp i badhusparken. Riktigt roligt faktiskt, men såklart jobbigt.. 
Efter det blev det ca 5 km löpning och trots att jag känner mig sliten i baksidalår så gick det bra. Var skönt att springa en kort och platt sträcka. 
Nu blir det stråket och göra träningen ogjord.. Men det är mest troligt sista utgången i Östersund för det här året!

Har denna känsla inför ikväll, är så trött... Zzz..


Trött och sliten

Publicerad 2015-07-28 21:35:44 i Allmänt,

Två ord som beskriver bra hur min kropp känns för stunden. Idag tog jag cykeln till jobbet och försökte få till ett cardiopass, det blev på ca 45 min. Vet inte hur mycket det gav men det är skönt att börja dagen med lite puls. Dock är baksidalår helt körd efter tidigare dagars pass, hehe.. 
På lunchen var tanken att köra 4 st 1500 m intervaller med 2 min vila. Jag började först med 1,5 gradslutning och 4.08-tempo. Den gick orimligt trögt och jag sänkte därför farten till 4.11 på andra. Min trötta och stela baksida gav inte med sig och på tredje fick jag under intervallen sänka till 4.15. Dessvärre var det redan ett döttlopp och efter 1 km avbröt jag och bestämde mig för att istället vila resterande av dagen. Så det är vad jag gjort och imorgon väntar ett crossfitpass. Tror inte jag kommer vara så supermycket piggare men ser verkligen framemot det ändå :)
 
Bjuder på den fulaste löpbilden på mig från Borecup i fjol hehe.
 
 

Dagens träning

Publicerad 2015-07-27 20:29:38 i Allmänt,

Godkväll,
 
Imorse började jag dagen med att försova mig och trodde jag inte skulle hinna med löpningen som jag planerat med Andreas och Peter. Jag slängde iväg ett sms till Andreas och skrev som det var och att jag hoppade dagens löpning, till svar fick jag "Åker du nu så hinner du". Det är en bra tränare det, för det var precis var jag gjorde. Som tur var hade jag packat allt dagen innan och slängde bara på mig träningskläderna och åkte till ÖSK. Något yrvaken är att tillägga, haha. På schemat stod 90 min löpning i ÖSK:s tuffa terräng. Dessvärre var jag så extremt trött och avvek efter 60 min. Ville avvika redan vid 4 km men fick bra pepp av grabbarna vilket verkligen uppskattades. Kroppen är sliten och efter Jämtland på fötter hade jag i princip ont överallt så jag får vara glad för det lilla, haha.
 
På kvällen blev det HIIT med Ullis, så roligt att vara hemma och köra med henne. Man blir så motiverad.
 
Kommande tävling är i alla fall axa fjällkvartsmarathon som jag anmälde mig till förra veckan och loppet är den 8/8. Jag är ju inte alls tränad för sådan terräng men ser det som ett riktigt roligt träningspass och roligt att testa på något nytt :)
 
 Ella är en riktigt gosig tjej, favorittjejen 
 
 
 
 

Motgångar ger erfarenhet

Publicerad 2015-07-27 15:56:21 i Allmänt,

Hallå,
 
Jämtland på fötter blev för mig en flopp. Planen var att hålla 4.18-fart men så blev det inte och för en gångs skull berodde det inte på att jag gick ut för hårt. Något som ständigt har varit ett genomgående tema denna säsong (med undantag för Offerdalsmilen).
Efter 4-5 km sa magen ifrån och jag behövde tömma matsäcken. Jag mådde inte alls bra efter det och det kändes som jag skulle kräkas fler gånger (men det gjorde jag inte), magen "krampade" och det blev att jag gick oerhört mycket. För mig kändes det som jag i princip gick resterande av loppet.
Andreas frågade om jag ville kliva av. En tanke som jag funderade på genom hela loppet. Jag har endast brutit ett lopp tidigare och det var blodomloppet i Uppsala i fjol. Ett lopp där jag sprang första 3 km i samma hastighet som jag springer coopertestet vilket gjorde att jag gick in i väggen.
Jag är livrädd att bryta ett lopp. Det känns som att man lätt kan "sätta det i system" då man upptäcker hur lätt det är att kliva åt sidan och skita i det. För det är ju faktiskt så att varje lopp är en kamp, det gör ont och är oeeeeeerhört jobbigt. Den känslan måste man lära sig att möta om man ska tävla och därför valde jag att fullfölja loppet. Det blev en elfte placering med en snittid på 4.55, långt över mål.. Jag är mycket missnöjd med tiden men jag tog mig i mål. Dessvärre känner jag mig lite orolig och tvivlar på formen. Jag känner inte riktigt att jag vet vilken fart jag verkligen har i mig och har bestämt mig för att ta kommande tävlingar som riktigt bra träningspass och en uppladdning inför nästa säsong. Förra året visste jag att jag hade 4.15-fart i mig på 10 km innan jag hade klarat det, sån känsla har jag inte i år. 4.30-fart är det enda tempot som jag med säkerhet känner att jag kan hålla.
Slår jag inte personbästa denna säsong ska jag ändå blicka framåt och jag känner mig mer motiverad en någonsin att ta mig ann 2016. Jag får dock inte glömma att året inte är slut och jag kommer fortsätta traggla på med träningen och köra så hårt jag kan. Vi får helt enkelt se hur mina prestationer i höst kommer att se ut. En sak vet jag i alla fall och det är att det inte kommer påverka kommande säsong i negativ riktning.
 
 

Uppladdning

Publicerad 2015-07-23 00:15:43 i Allmänt,

Nu är det snart lördag och jag börjar bli riktigt nervös.. Tidigt imorse blev det en 6 km jogg i 5.10-fart. Kroppen kändes seg och flåset var inte alls där. Jag tycker det känns i kroppen nu att jag har en infektion i den. Har inte känt att det påverkat så mycket tidigare men, men, det ordnar nog snart till sig:)

Imorgon är sista passet innan Jämtland på fötter och då blir det 30 min lätt carido. Tror jag ska cykla så jag får lite variation faktiskt! Har sådant nedrigt skavsår som ständigt blöder igenom såfort jag springer.. Hoppas det läkt ihop lite till lördag i alla fall! :)

Lite missnöjd efter dagens pass, hehe


Intervaller

Publicerad 2015-07-20 17:57:58 i Allmänt,

Hejhej hemskt mycket hej,

Dagens pass avverkades på lunchen. Det blev 5 st 1000 m-intervaller, 1,5 gradslutning och 4.04-fart (14.7?). Jag hade 90 sek vila mellan varje och trots att jag var seg i kroppen kändes det bra. Jag hade känslan att jag kunnat göra någon till. Tror att det självförtroendet endast kommer från att jag gjorde 6 st för två veckor sen och vet att jag klarar det. Herregud vad mycket det sitter i huvudet när det gäller löpning.. Eller ja, det är säkert så med de flesta sporterna. Imorgon är det vila sedan två joggingpass kommande dagar. Låg intentisitet i veckans träning eftersom det är Jämtland på fötter på lördag :)

Standardplatsen här hemma efter ett träningspass. Om jag inte har bråttom till jobbet dvs. Ny vecka

Publicerad 2015-07-20 07:40:47 i Allmänt,

Hallåja,

Det blev ingen löpning i lördagskväll, vi åt vid halv tio så jag kände att det skulle bli alldeles för sent. Jag tänkte att det var bättre att lägga sig och sova i stället och vara relativt pigg till ett morgonpass. Igår blev det då 65 min morgonjogg. Hade ingen pulsklocka men skulle uppskatta att jag sprang 12-13 km ungefär. Det är så skönt att springa sådana pass utan pulsklocka och bara gå på känsla. Jag sprang en slinga som går längs havet i Halmstad och är superfin. Det är så roligt att knyta på sig löparskorna och ge sig ut när man är på andra platser än hemma.

Idag är det intervaller på schemat. Jag hoppas det går bra medtanke på att mina vader är väldigt trötta sen intervallerna i lördags. Tystnad

Publicerad 2015-07-18 17:57:39 i Allmänt,

Hallå!!

Ja här har det varit tyst ett tag nu. Semestern har inneburit fullt upp ;) Det har hänt en del senaste veckan. En del träning men även konstaterats att jag har ett sår i halsen (upptäcktes en mindre trevlig gastroskopi..). Detta har gjort det väldigt, väldigt ont att äta och dricka. Det är långt ifrån bra men det går åt rätt håll, så det är skönt:) 

Såhär har veckan varit träningsmässigt:
Måndag: 2 varv i blå-vitaspåret i ÖSK (9 km sammanlagt) på ca 65 min, okej tid eftersom att spåret är väldigt tufft. Framför allt eftersom jag inte är någon terränglöpare.
Tisdag: crossfit, ett hemmagjort pass och lite bodybalance
Torsdag: 13 km i 5.10 fart. 
Lördag: 15x400 m, 0,5 gradslutning (körde på band) 3.31-fart (17) med 1 min vila. 

Kommer nog bli 45 min jogg ikväll för att spring ur benen, väääääldigt lugnt alltså och sedan ett löppass imorgon bitti. Även det lugnt. Snart är det ju dags för Jämtland på fötter👌🏼

Mysig vecka trots mycket sjukhusbesök. Var väldigt nere efter gastroskopin igår men Mamsen bjöd på en hotellnatt vilket var hur snällt som helst och gjorde att semestern avslutades riktigt bra ❤️
Efter-löpning-dopp

Publicerad 2015-07-11 19:26:58 i Allmänt,

Hallå,

Nu börjar solen äntligen titta fram. På tiden tycker jag efter en vecka av typ 9 grader.. Jag hade 8 km löpning på schemat idag. Det var riktigt tungt då mina vader är trötta efter gårdagens HIIT 😂 Som tur var hade jag draghjälp av lillebror Anton som cyklade bredvid hela vägen, mysigt att han var med! Snitthastigheten blev 4.38 min/km. Efter löpturen kastade jag mig i Storsjön. Det var iskallt men jag var obeskrivligt svettig så det var uppfriskande. Slapp eftersvettningar gjorde jag också! 😃


Kettlebell

Publicerad 2015-07-10 21:08:00 i Allmänt,

Godkväll,
 
Det gick inte riktigt som planera idag. Jag skulle ju börja med cardio på morgonen genom att cykla till jobbet. Tyvärr så var garaget låst och jag kunde inte öppna det utan pappas hjälp (ville inte väcka honom kl 05.20..) så det fick bli buss. Började jobba en halvtimme tidigare i alla fall, alltid något. Kl 16 gick jag på ett hiitpass och där blev det myyyycket kettlebell. Vi började med 3 st tunga set c&j. Jag misslyckades på 60 kg och kände mig B.. Herregud vad man tappar styrka snabbt om man inte underhåller den.. Sedan var det 4 st 4,5 min intervaller med 75 sek vila där vi gjorde:
 
30 sek sumolift m kettlebell
30 sek sumo highpull 
30 sek ryskasving
30 sek ryskasving vänster arm
30 sek ryskasving höger arm
30 sek goblet squat 
30 sek vanliga sving 
30 sek thrusters
30 sek burpees 
 
Puh!  Det var jobbigt. Hade dock hellre kört mer överkropp eftersom det varit så mycket ben båda denna och förra veckan.. Känns som jag knappt kan göra en chin... 
 
 
Blev frukost på jobbet eftersom jag skulle ätit det efter träningen egentligen. 
Känslan efter passet..
 


MORSNING

Publicerad 2015-07-09 07:38:24 i Allmänt,

Hallåja,

Imorse klev jag upp tidigt för att ge mig ut på en 12 km lång löprunda, det blev 5.04-fart men kände fortfarande att benen var sega. Musklerna var trötta innan flåset ens kommit.

Skönt att avverka dagens pass på morgonen i alla fall! Imorgon blir det cardio och HIIT 😃

Sämsta vädret. Var genomblöt efter turen och inte bara pga svett.. 


Vardag

Publicerad 2015-07-08 17:58:04 i Allmänt,

Hallå,
Jag börjar komma in i en vardag med rutiner här hemma nu. Dock åker jag bort kommande vecka så det är nog kortvarigt. I måndags körde jag och Ullis ett HIIT-pass som bjöd på mycket ben. Hade redan innan riktigt trötta ben så nästkommande dags intervaller blev kämpiga 😁 

Intervallerna som vi körde igår var 6 st 1000 m-intervaller. Jag hade 4.06-fart, 1,5 gradslutning och 90 sek vila. Idag är det vila och imorgon ska jag nog köra veckans distanspass. 


Puust..

Publicerad 2015-07-03 19:27:19 i Allmänt,

.. Nu är man härligt mör i kroppen. Det blev ett crossfitpass nu på eftermiddagen, jobbigt men roligt! Det var en del löpning och ben så med tidigare träningspass i bagaget ville benen ge vika mest hela tiden 😂

Vi började med 6x5 st frontsquats på 45 kg. Jag missförstod dock uppvärmingen så det blev 10 set för mig. Är huvudet dumt får kroppen lida!

Sedan gjorde vi två wodar i par. Först en 8 min AMRAP med 2 x 10 m löpning, 4 hopp över box och 8 st tåslag i boll (när man ligger på rygg med medicinboll ovanför huvudet) och sedan byte man med sin träningskompis som skulle göra samma sak. 

Andra delen var 100 m idioten följt av 10 reps av en övning för att sedan byta med den andra för att sedan göra samma sak igen. Vi skulle göra 5 varv med övningarna: V-situps, push ups, pull ups, squats och burpees. Jag var sämst på pull upsen, det ville sig inte idag. Måste underhålla chinsstyrkan bättre.. :)

Får se vad det bjuds på för träning imorgon, troligen inte löpning då min hälsena fortfarande är lite svullen. Kanske cykel igen. 

Ha det fint!


Älskar sommaren

Publicerad 2015-07-03 13:03:03 i Allmänt,

Hallå kära vänner,

Just nu känns träningen så himla rolig. Det är något med sommaren, det blir aldrig riktigt gruvsamt för att ta sig ut på till exempel en löprunda.

Igår tänkte jag köra dubbelpass. Tanken var att börja morgonen med löpning för att köra något crossfit-liknande på kvällen men löpningen blev lite hårdare än planerat. Det skulle vara en 10 km  jogg i ca 5.20-5.30-fart men jag sprang i tuff terräng med mycket backar och höll 5-fart och blev därför mycket tröttare än planerat.. Jag hoppade kvällspasset men var ändå mycket nöjd med träningen, löpningen kändes bra:)

Idag har jag varit lite svullen i hälsenan (mycket löpning i nya skor misstänker jag är orsaken) och det fick därför bli 27 km cykling på morgonen. Var ute i 70 min och det var hur skönt som helst. Roligt med lite variation i träningen också, cyklar ju nästan aldrig. 

Åt en riktigt fin frulle efter passet, kvarg med jordgubbar, nötter och kanel

Måste bjuda på en bild på Ella som jag tog för någon dag sedan, hon är ju det sötaste jag sett. 


Morgonträning

Publicerad 2015-07-01 16:50:01 i Allmänt,

Hej alla glada! Det fick bli ännu en tidig morgon idag men det var det värt för jag körde styrkeintervaller med ullis, alltid lika roligt att träna med henne! 

Detta var passet vi körde:
I bänkpress blev det vikterna:
25 kg, 30 kg, 35 kg, 37,5 kg, 45 kg, 50 kg. 

B-delen: 35 kg
C-delen: 16 kg KB och 20 kg BC
D-delen: 15 kg (bollen)

En bra genomkörare för hela överkroppen! cooper-variant och PT

Publicerad 2015-07-01 00:22:41 i Allmänt,

Godkväll,

Det blev ingen carido i morse. Jag hade PT-tid med Andreas vid lunch och kände att krafterna behövdes sparas inför det. Det är inte direkt någon walk in the park att köra med Andreas. Eller snarare - han kör med mig.

Jag fick börja med en variant av coopertestet. Springa så långt som möjligt på 12 min. Jag gjorde testet förra sommaren och hann 3 140 m. Innan testet hade vi i åtanke att jag inte är i samma form som i fjol. Jag föreslog att jag skulle börja i 4.05-fart och sedan öka om det kändes bra. Andreas informerade att det är så kort så man tjänar väldigt lite på att öka i slutet. Han gav ett motbud på 4-fart och jag sa okej med viss oro. Livrädd att gå in i väggen likt st olavsloppet dag 3.. 
Det kändes väldigt bra i början, när Andreas sa att halva tiden gått kände jag mig pigg och bad därför honom säga till när det var ca 1 km kvar för att då öka. Osäkerheten i löpningen gjorde  att jag inte vågade öka efter halva trots bra känsla. Jag ökade sedan till 3.50-fart och när det var 500 m kvar till 3.44. Sista ökningen gjorde jag då det var en minut kvar (3.40-fart) för att springa ur all kraft. Andreas hade rätt, de gör inte speciellt mycket med längden att öka i slutet och det är bättre att våga i början. Efter var jag trött men kände mig ändå stark. Jag hann 3 060 m och hade nog kunnat sprungit lite fortare om jag inte fegat. Känner i alla fall att detta var väldigt bra för mitt självförtroende. Endast 80 m sämre än i fjol och fasen vad mycket sitter i huvudet. Tror allt bottnat i att jag tävlat väldigt lite i år och därför är så osäker. Nu är jag i alla fall mer taggad än någonsin för hösten!

Efter cooper blev det mycket baksida.. Ramlade då jag skulle göra boxhopp och det gjorde svinont men såg nog rätt roligt ut, hehe. Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela