Sofie Charlotte Nässén

Då var det slut!

Publicerad 2015-06-29 19:49:05 i Allmänt,

Puh! Då var St Olav avverkat och vilka dagar. Jag kan inte säga det nog många gånger, men oj så kul det är! Motionslaget slutade på en 35:e plats vilket är väldigt bra, framför allt när ambitionen är att ha roligt. 

I lördagskväll var det bankett och träningen fick därför utebli i söndags hehe. 

Jag gillar ju egentligen inte att stirra mig blind på vågen men sedan gladiatorerna har jag gått upp tre kilo och jag känner mig mycket tyngre i kroppen när det kommer till löpningen. Tyvärr är det ju så det är en fördel att vara lättare. Jag vill gå tillbaka till mina trivsamma 64 kg som jag stått stabilt på fram till nu.. Då är jag fortfarande stark och kan ha en del muskler men ändå känna mig förhållandevis lätt i löpningen. Det innebär att jag kommer köra lite mer carido. Jag vill nämligen inte ändra min kost och fortfarande käka en massa glass i sommar:)

Jag började dagen med drygt 12 km löpning i väldigt behagligt tempo och på lunchen blev det 10 st backintervaller med Ullis på Frösön. Älskar när man kickar igång veckan på riktigt! 
Efterrätten på banketten, så blir det när man hänger med träningsmänniskor..;)

Dag 3

Publicerad 2015-06-26 17:34:05 i Allmänt,

Helskotta... Det där gick inte alls. Jag lär mig ju aldrig. Gick såklart ut alldeles för hårt. Det är så frustrerande när huvudet vill mycket mer än formen. Jag vet inte när jag ska inse att tiderna inte är som de var i fjol, men att hålla samma tempo på en lätt utförssträcka i 5,5 km som jag gjorde på milen i fjol är jobbigt. Men bara att bryta ihop och komma tillbaka. Det positiva är i alla fall att jag blir mer peppad än någonsin att köra på med träningen. 

Låter snittiderna idag tala för sig själv..
4.06
3.58
4.16
4.42
4.01
Sista 500 m 3.57

Snitthastigheten enligt min klocka blev 4.11 men 4.15 enligt hemsidan då den på pappret var 100 m kortare än vad min pulsklocka sa. 

Nu är det nya tag så kör vi! 

Dag 2

Publicerad 2015-06-25 15:55:56 i Allmänt,

Då var även andra dagen avverkad. För min del var det vila och heja på resterande lagkamrater som gjorde en superinsats! 

Vi kom på fjärdeplats in i mål och är i startgrupp 3 så det var roligt! Imorgon har jag en sträcka på 5,4 km, det är väldigt mycket utför så jag hoppas kunna hålla ett bra tempo. Jag är väldigt revanschsugen sen vårruset. 

Dag 1 St Olav

Publicerad 2015-06-24 22:30:02 i Allmänt,

Hallå,

Då var första dagen av St Olav avverkad. Som vanligt en superbra stämning och riktigt roligt! Jag fick en sträcka som för mig var oerhört tuff med mycket uppförsbacke. Andreas hade angett ett 4:45-snitt, något jag innan jag såg banprofilen tyckte var en förolämpning men i efterhand insett att man gör det bra om man håller det. Det gick bra första backen men andra var seeeg.. Enligt min pulsklocka höll jag sammantaget ett 4:43-snitt då klockan visade att sträckan var 6.95 km men eftersom den är kortare (6,7 km) enligt st Olavs-uppgifter blev det 4.52-fart. 

Imorgon har jag ingen sträcka men på fredag och lördag! Tror det blir bra med en dags vila då jag känner mig trött i benen :) 

Bildbomb från idagMot Norge med nya pjuxs

Publicerad 2015-06-23 17:12:59 i Allmänt,

Jaaaa, snart åker vi mot Trondheim för att påbörja en 4 dagar lång löpartävling, skojsigt!! 

Mina löparskor ser ut att falla sönder vilken sekund som helst. Trots endast ett år på nacken ser det ut som tio... Jag har nog aldrig haft ett par löparskor som varit så slitna som nu. Jag fick därför lite panik och gick och köpte ett par nya på lunchen idag. Tror inte det är några problem att de inte är insprugna inför St Olav då jag ändå får blåsor/skavsår av mina gamla. Har dessutom med dem för säkerhetsskull om det skulle krisa. Men det ska bli kul och se hur de nya känns:) Jag har kört Saucony ganska länge nu och tycker att det är ett bra märke. 

SABLAR VAD SNABBA!


Lättare jogg

Publicerad 2015-06-22 20:15:56 i Allmänt,

Hallå! Vilket väder Östersund bjöd på senaste dagarna (med undantag för idag hehe), superhärligt. I förrgår  avverkade ca 6 km löpning i elljusspåret. Jah hade inte med mig pulsklockan utan gick endast på känslan. Målet var att det skulle vara ett lugnt pass där jag skulle springa ur benen. 
 
På kvällen blev det lite mys med Emma i kvällssolen. Det är på tiden. 
 
Gårdagen bjöd på vila och idag körde jag och Ullis en femma på band. Jag sprang i 5.21-tempo och hade 4 st 1 min fartökningar i 3.50-tempo. Det kändes riktigt bra och det var skönt eftersom det är St Olav i övermorgon. Imorgon blir det vila och efter jobbet beger vi oss mot Trondheim, ska bli såååå roligt!
 
 Bjuder på lite bilder från i midsommar
 
 

Midsommar

Publicerad 2015-06-19 23:41:19 i Allmänt,

Glad midsommar!!
 
Idag körde vi den traditionella midsommarträningen. Vi körde 5 st 400m-intervaller med ca 1 min vila följt av två wodar. 
 
Wod A var 4 varv av:
5 st marklyft
5 st rodd
5 st hängfrivändningar
5 st thrusters
5 st backsquats 
Jag hade 30 kg. 
 
Wod B var en AMRAP på 8 min av:
5 st burpees
8 st armhävningar med släpp
10 st GTOH 5 kg
15 st airsquats 
 
Intervallträningen var riiiiiktigt jobbig herregud. Det var ett tag sedan jag körde 400 m-intervaller och jag var helt skakis i benen efter. Imorgon skulle jag egentligen köra intervaller men på grund av intensiteten på dagens pass får det bara bli en lätt joggrunda. 
 
 

Upplägg inför st Olav

Publicerad 2015-06-18 07:30:08 i Allmänt,

Godmorgon,

Igår blev det vilodag med mycket (extremt mycket) godis och sötsaker. Idag blir det desto mindre sånt och mer träning. Idag ska jag springa 5 km i 4.45-fart med en rejäl stretch efter. Jag ska springa i elljusspåret så vi får se om jag kan hålla det angivna tempot, kanske måste anpassa farten efter hur banan ser ut. Det ska inte vara jättejobbigt. Efter idag har jag 4 träningspass kvar innan st olavsloppet. Ska bli så roligt, trots att jag fått en riktig grissträcka första dagen, i princip bara uppförsbacke! Kommer bli bra träningsvärk i rumpan efter det hehe. 

Det bästa med att vara hemma:Offerdalsmilen

Publicerad 2015-06-16 23:07:53 i Allmänt,

Ja detta är ju verkligen ett av mina favvolopp. 5 km uppför och sedan utförslöpning. Det är en tuff mil men jag tycker verkligen den är rolig då den bjuder på variation! 

Förra året sprang jag på 42.45 och hamnade på en sjätteplats. Jag vet att jag inte alls är i samma form som i fjol men det blev trots allt en åttondeplats med tiden 43.42. Jag är ändå nöjd även fast det är 1 min sämre. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara i ännu sämre form så att klara denna tuffa mil i 4.21-fart är ändå godkänt! Imorgon blir det vila och sedan får vi se hur träningen ser ut. Måste vila lite inför st Olavs som börjar på onsdag, men det blir i alla fall traditionell midsommarträning med bland annat intervaller 👌🏼

Bjuder på lite bilder från Turkiet då farfar har bilderna som togs idag! 


Bra sista dag

Publicerad 2015-06-14 23:34:07 i Allmänt,

Detta inlägg skulle laddats upp tidigare idag men det har blivit något fel.. Bilder kommer sen! 
 
God kväll,
 
Sista heldagen här började med en 5 km morgonjogg. Pulsklockan har slut på batteri så jag vet inte tiden men gick på känsla. Tanken var endast att springa ur benen lite så att de är pigga inför tisdagens lopp. Börjar faktiskt bli lite pirrigt. Jag kommer inte vara i närheten av den tiden jag hade förra året och ska därför endast försöka se det som ett väldigt bra träningspass, men det är ändå nervöst.. Hehe. 
 
Nu ska vi i väg och äta sista middagen här och gå och fixa naglarna. Perfekt avslut på en väldigt mysig semester❤️

Snart hemfärd

Publicerad 2015-06-13 09:53:58 i Allmänt,

Haaaaj!!

Tiden går fort när man har roligt, snart är det dags att åka hem..
Igår blev det ingen mer träning, det var extremt varmt och krafterna fanns inte riktigt där. Imorse blev det 8 km i 5.05-fart och sedan avslutning med 2 km i lättare jogg/gång. Jag var väldigt seg idag och kände att jag slarvat med vätskan igår. Nu ska det drickas stora mängder vatten och badas mycket i havet!

Offerdalsmilen börjar ju närma sig nu så det blir bara en lättare morgonjogg på 5 km imorgon och helvila på måndag då vi åker hem. 
Morgonjogg

Publicerad 2015-06-12 09:33:45 i Allmänt,

Hejhejhej,

Började dagen med en 5 km lång morgonjogg. Trots att det är så mycket jobbigare att springa utomlands så är det härligare på ett annat sätt än när man springer hemma. Jag älskar att man svettas både på grund av att man är ansträngd och för att det är så himla varmt. Snitthastigheten blev 5.06 men det var lika jobbigt som när vi sprang i onsdags. Tiderna för varje kilometer var i alla fall:
1 km - 5:26
2 km - 5:16
3 km - 5:10
4 km - 4:58
5 km - 4:40 

Jag är glad att det känns så bra att hålla en relativt bra hastighet medtanke på värmen och att det är morgon. Kändes även bra att det gick att successivt öka och att kroppen svarade fint. I eftermiddag hade jag planerat ett crossfitpass men jag får se om jag kanske simmar med bea istället. Det var ju så himla skönt igår!
Simma lugnt

Publicerad 2015-06-11 16:42:46 i Allmänt,

Ja det blev lite mer träning idag ändå. Bea ville simma då hon har en vad som krånglar och själv trivs man ju som fisken i vattnet och hakade på!
Simning är inte något som jag vanligtvis brukar köra men vad härligt det är! Vi körde 50x20m, alltså 1000 m. Perfekt träning då man är skadad eller som komplettering till övrig träning om det inte är så att man inte vill köra simning för hela slanten

Jag och bea håller i alla fall ställningarna i poolen, precis som på tandem!! 


Tabata och backe

Publicerad 2015-06-11 08:08:35 i Allmänt,

Hallihallå,

På eftermiddagen igår bjöds det som sagt på tabata. Ett pass du i princip kan köra var som helst så det finns inga undanflykter.
Tabata är intervaller om 20 sek med 10 sek vila x 8 st. Det är ett set och vi körde 8 set med 1 min vila mellan varje set. Man kan välja mellan massa olika övningar men vi gjorde:

Hopprep ( har du inget kan du tex köra sprinter)
Plankan
Gå upp och ner på armbågarna i plankposition
Airsquats
Armhävningar
Dips
Burpees (vi körde utan armhävning)
Fällkniven 

Idag börjades dagen med 10 stycken backintervaller. Jag var riktigt opepp när klockan ringde imorse men det är ju värt det alla gånger i veckan när man väl gjort passet. Den känslan är oslagbar. Imorgon blir det mest troligt en morgonjogg följt av ett crossfitpass (med kroppviktsövningar i brist på redskap).

Ha det fint!! ☀️Livet är fint!

Publicerad 2015-06-10 08:41:26 i Allmänt,

Godmorgon!!

Började dagen med att avverka 5 km längs stranden. Det blev i 5.29-fart. Joggtempo men trötta ben och värme gjorde att det var svårt att trycka på. Nu ska vi äta frulle för att sedan bege oss ner till havet. Träningskläderna följer med då det blir tabata nere på stranden i eftermiddag. Kunde inte haft det bättre!

Impulsiv

Publicerad 2015-06-09 12:59:12 i Allmänt,

Vad hände? Jo igår natt bokade jag och bea en sista minuten till Turkiet. Vi åkte kl. 20.00 igår och nu ligger vi vid poolen och har det fin-fint! 

Detta är tänkt som en riktig hälsoresa där vi verkligen ska ladda batterierna. Sjävklart kommer det tränas! Ikväll är det intervaller på schemat. En stege 30, 45, 60, 75, 90, 75, 60, 45 och 30 sek med 30 sek vila mellan alla. Imorgon är det tänkt att vi ska köra en morgonjogg följt av tabata på eftermiddagen.

Nu mår man, puss på er ☀️


Terränglöpning

Publicerad 2015-06-07 20:24:50 i Allmänt,

Godkväll kära vänner, 
 
Idag blev det drygt 15 km terränglöpning. Jag sprang i elljusspåret i Brunflo och ojojoj vad jag är otränad i kuperat. Det var oerhört tungt. Det finns några riktigt jobbiga mördaruppförsbackar och jag var tvungen att stanna ett flertal gånger.. Snittiden blev inte rättsvisande pga att jag stannade flera gånger och då pausade tiden. Sen lyckades jag endast få ner snittet under springtiden pga nedförsbackarna där jag har lätt att springa på. Tänkte springa samma sträcka i slutet av sommaren, eller kommer nog springa den sträckan flera gånger, men kommer jämföra känslan och tiden nu med hur det är i slutet av sommaren.
 
Har riktigt mycket träningsvärk i hela kroppen efter gårdagenspass haha, imorgon ska jag köra intervaller med Ullis. Det kommer nog bli slitigt med denna kropp, men det är obeskrivligt skönt att komma igång! 
 
 Gladiatorerna

Publicerad 2015-06-06 23:46:42 i Allmänt,

Hallå!
 
Igår sändes ju mitt avsnitt av gladiatorerna. Efter inspelningen i november skrev jag ett utkast utifrån upplevelsen för jag tänkte att det kunde vara kul att jämföra med känslorna efter att ha sett avsnittet. Jag måste ändå säga att det stämmer väldigt bra överens med varandra. Några detaljer som jag upptäckte efter sett avsnittet men inte riktigt reflekterat innan var: Vad nära det var på väggen, jag slant ju på det absolut sista greppet och dåligt av mig att missa korgen på så många bollar i attackbollen.. Haha. Jag tycker att det är klippt utifrån hur situationen var och jag känner mig verkligen inte vinklad åt ett eller annat håll. Kommentatorerna skonade mig, med min prestation hade de kunnat varit betydligt, betydligt hårdare.. Men det var skönt för jag har varit lite orolig såhär innan programmet..Här är i alla fall det jag skrev efter inspelningen: 
 
Nu sitter jag på tåget hem efter en riktigt intensiv långhelg i Sundsvall. Jag åkte i torsdags för att delta som utmanare i gladiatorerna nästkommande dag. Jag har haft problem att plugga hela veckan då jag i princip andats gladiatorerna och inte kunnat tänka på något annat. Jag tänkte utvärdera min instats såhär innan programmet sänds då det är intressant att jämföra med hur jag kommer känna efter avsnittet. 
 
Direkt efter jag förlorat hinderbanan kände jag mig lite besviken man samtidigt nöjd över min insats, för jag försökte verkligen och gjorde mitt bästa. Nu när det gått några dagar och jag fått smälta allt är jag aningen besviken på att jag inte chansade mer under hinderbanan. Jag låg efter och hade egentligen inget att förlora. Jag stegade tillbaka från vippbrädorna för jag kände att jag inte alls hade den rätta balasen i kroppen för att klara hindret men är det i den situationen smart att ta det säkra för det osäkra? Det är en svår avvägning, jag hade behövt tagit in på Maria men samtidigt att jag tappat oerhört mycket tid om jag hade ramlat ner från en vippbräda. Jag gjorde hela tiden små missar i hinderbanan då jag lät mig bli stressad av att jag "kom i kapp" henne vilket var orutinerat. Redan efter attackbollen var jag riktigt trött i benen och hinderbanan blev därför mycket, mycket jobbigare än vad jag trott. När jag kom till rullbandet hade jag verkligen behövt några sekunders vila för att samla mig och skaka ur benen men eftersom att Maria redan gjort detta och börjat springa upp för bandet kände jag mig tvungen att springa direkt för att överhuvudtaget ha en chans på vinst. Jag höll hela tiden koll på Maria i ögonvrån och tänkte "snälla ramla, snälla ramla", men grym som hon är gjorde hon inte det och mina spagettiben gav vicka och jag orkade inte hela vägen upp. På mitt andra försök fanns det inte mycket krafter kvar och jag blev i princip stillastående vilket gjorde jag att började skratta för mig själv då det kändes så dåligt (och måste sett ganska roligt ut), hehe. 
 
Jag är glad att jag fick förlora mot Maria då hon verkligen är en värdig vinnare. Hon var helt enkelt starkare och uthålligare och utgången var rättvis. Jag är ledsen att jag inte var i bättre form då jag väl fick denna chans. Jag gav 100% och gjorde mitt bästa men jag menar bara att jag önskat att mitt bästa var lite mer ;) MEN trots detta och trots att jag inte var vinnaren så hade jag så himla roligt och det är absolut en av de bästa kvällarna i mitt liv. Jag är glad att jag njöt genom hela programmet och trots två poänglösa grenar och en värdelös attackboll var jag lika glad för det var kul. Såhär innan jag sett programmet så tror jag att det kommer framgå ganska tydligt att jag hade roligt och jag hoppas verkligen att det framgår att jag aldrig gav upp utan hela tiden försökte. Lycka kanske inte alltid mynnar ut i vinst men i en del andra saker som är ovärdeliga. 

Alla bakom produktionen, utmanarna, gladiatorerna, programledarna osv. har varit helt fantastiska och jag är så tacksam att jag fått vara en del av detta. Tack.
 
 
 
 

Äntligen!!

Publicerad 2015-06-06 20:11:59 i Allmänt,

Nu är man hemma igen och nu ska det bli hårdträning!! Passet idag blev tungt men det kändes skönt att börja komma igång. Imorgon blir det distans. Jag och Ullis körde först en styrkedel med marklyft, 5 reps och minns inte hur många set men körde i alla fall på 70 kg.
Sedan blev det en A och B wod.
A:
21-15-9 
Hangclean 40 kg
Burpee over bar

B:
5 min AMRAP
5 pushups
5 squats
5 pullups 
5 TTB 

Kommer ett inlägg sen om mitt avsnitt i gladiatorerna :) Sommarlov

Publicerad 2015-06-05 05:15:34 i Allmänt,

Ja här har det varit dött ett tag. Livet innan denna tenta har liksom inte existerat. Senaste veckan har jag dessutom varit rejält förkyld och åkt på en ögoninflammation men nu är det i princip bra och jag känner mig riktigt pepp på att träna 💪🏼

Ikväll är det dags för mitt avsnitt i gladiatorerna. Herregud vad nervöst det är, blir skämskudde! 

Fick denna av min underbara kusin efter inspelningen ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela