Sofie Charlotte Nässén

Sliten

Publicerad 2015-05-28 07:54:01 i Allmänt,

Godmorgon,

Idag började dagen på ett ovanligt sätt. Andreas hade lagt in 30 min stretch och 20 min core vilket jag vanligtvis inte gör själv utan brukar istället gå på till exempel body balance. Det var dock väldigt skönt att starta dagen så. Jag tror jag har väldigt mycket mjölksyra liggande i kroppen, kan man ha det? Hehe. När jag skulle köra 1,5 min plankan x 3 så skakade jag som en galning redan efter 30 sek. Då kan ni ju tänka er sista setet hehe.. Men det gick.

Sämre gick det igår. Skulle köra 1000 m intervaller, 6 stycken. Jag hade 1,5 gradslutning och 4.00-fart. Det ska vara ett relativt "lugnt" tempo eftersom jag ska tävla på lördag men kroppen ville inte alls. Istället blev det endast 5 st, dåligt.. Nya tag nu och ladda om inför lördag! Dock lite orolig eftersom kroppen svarat så dåligt sista tiden. Men men! Snart tenta och efter den är nog knoppen lite mer på plats också. 

Bilder från när jag och Freddie sprang samt gymmade i lördags. Det blev ett träningspass på typ 2 h och det var verkligen behövligt! 


Löpning och löpning

Publicerad 2015-05-22 21:04:21 i Allmänt,

Hallåja,

Löpningen igår gick si-så-där.. Jag sprang mina 5 km i 4.10-fart men var tvungen att stanna till 3 ggr.. Var så tungt. 

Idag blev det 13 km löpning i 5.05-fart. Morgondagen bjuder på 7 km jogg följt av styrka, ska köra med Freddie så det blir roligt! Morgonträning

Publicerad 2015-05-21 08:03:46 i Allmänt,

Godmorgon,

Kickade igång denna dag med ett crossfitpass. 
Vi började med 7 set av pushpress+push jerk+split jerk, 50 kg.
Jag har en del tekniska grejer att arbeta på där..

Sen var det 3 varv av:
80 DU
6 turkish-get up 12 kg
21 TTB

Time cap var 12 min och jag hann 2 varv + 55 DU. Fastnade på TTB, det är jag verkligen sämst på..

Ikväll det 5 km hård löpning, angiven fart är 4.15-4.20. Jag är typ nervös.. Hoppas det går vägen! 
Löpning och CF

Publicerad 2015-05-19 22:47:16 i Allmänt,

Hallå,

Igår blev det första träningspasset på flera dagar då förkylningen tog om. Det kändes i alla fall hyfsat i kroppen och blev 10 km löpning i 4.48-fart. 

Denna dag bjöd på crossfit.

Först hitta max i strikt press och det blev PB, 40 kg! Sedan en wod:

800 m löpning
3 varv av
30 wallballs 6 kg
50 DU
800 m löpning 

Sluttiden blev 14.19.

Igår gjorde jag en kycklingrätt som jag verkligen rekommenderar, blev huuur gott som helst! Till det blev det bönpasta. Receptet hittar du här: https://www.mathem.se/recept/kramig-kycklingpasta-med-soltorkad-tomat. 

Dagarna består endast av plugg nu, 16 dagar kvar till väggen-tentan..


Inget blodomlopp

Publicerad 2015-05-13 10:30:02 i Allmänt,

HALLÅ,

Det var ett tag sen. Förra veckan började ju en förkylning smyga sig på. I fredags körde jag armar i gymmet och efter det har jag inte tränat.. Igår var blodomloppet och i samråd med Andreas bestämde vi att jag skulle avstå tävlingen. Förra året bröt jag ett lopp och det var blodomloppet så det verkar vara något med detta lopp..

Det är första gången jag hoppar en tävling som jag varit anmäld till. Även om jag varit lite snuvig har jag startat men det här var ett klokt beslut. Vill kunna träna riktigt hårt såhär i slutet av Maj och att förkylningen skulle bli värre är inget jag vill riskera. Jag mår dock bra och idag startade jag dagen med 6 km jogg. Kände mig lite rosslig i halsen men annars gick det bra! Nu ska jag väcka igång kroppen och köra riktigt hårt fram till tentan. Nu kör vi! Vårruset Malmö

Publicerad 2015-05-05 21:02:27 i Allmänt,

Hallihallå kära ni,
 
Igår vaknade jag upp med en något irriterad hals. Det blev dock bättre efter någon timme och jag bestämde mig därför att ändå springa vårruset på kvällen som jag var anmäld till. Jag skyndande mig hem efter skolan för att äta ett lättare mellanmål och byta om innan jag skulle ge mig i väg till Malmö. Dessvärre var jag tidsoptimistisk och kom inte fram till stadion (där start och mål för loppet var) förrän det var en dryg halvtimme kvar till start. Jag brukar vilja vara på plats ca en timme innan start så man har gott om tid att gå på toa, lämna in kläder, ladda mentalt och framför allt värma upp. Igår hann jag med de två första men uppvärmningen uteblev vilket straffade sig en aning senare... 
 
Jag gick ut i 4-fart första två kilometerna och tyckte det kändes jättebra (såklart, classic...), men vid 2,5-3 km blev det slitigt. Inte så konstigt. Bästa 5 km jag sprungit tidigare på är 20.15 vilket ger ett 4.03-snitt MEN jag långt ifrån samma form nu som jag var då.. Och att dessutom ouppvärmd gå ut i max kan omöjligt sluta i framgång.. Jag kom in på 21.02 vilket jag inte alls är nöjd med då jag vet att jag kan så mycket bättre. Är sugen på ett nytt 5 km lopp då revanschlusten är stor. Det som jag däremot är nöjd med är att jag av någon konstig anledning lyckades knipa åt mig en 9:onde plats!!! Att vara topp tio i ett lopp som vårruset där så många deltar är riktigt roligt och det var en skönkänsla som överskuggade besvikelsen av att jag disponerat loppet dåligt. 
 
Idag var halsen värre och jag känner mig sämre, träningen har därför uteblivit och jag håller tummarna för att kunna köra imorgon istället!
 
Har ingen mobil och kunde därför inte ta några bilder, men bjuder på en favorittjej som jag saknar. 
 
 
Pusspusspuss

Valborg

Publicerad 2015-05-01 21:39:02 i Allmänt,

Hallå!

I onsdags började jag dagen med en 5,5 km jogg i 4.44-fart. Idag stod det 10 km löpning på schemat. Kroppen var väldigt seg till en början (inte så konstigt efter 2 dagars festande..) men efter 2 km kom jag igång och snittiden blev 4.45. 

Jag bjuder på bilder från dessa dagar för trots bristen på träning har det varit väldigt, väääldigt roligt.Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela