Sofie Charlotte Nässén

Rolig vecka

Publicerad 2015-10-30 09:41:05 i Allmänt,

Hallåja,
 
Den här veckan gav Andreas mig 6 st träningspass. I ärlighetens namn tycker jag det kan kännas lite klent, men jag har haft mycket tävlingar senaste tiden och eftersom jag åker till Paris över helgen passade det ganska bra :) 
 
I måndags körde jag ett crossfitpass. På styrkedelen gjorde vi 4x5 st strikta pullups och 4 set av handstående, jag stod i 1 min på samtliga set. Woden var en riktig mördare där jag ville spy från början till slut. Benen var definitivt inte i form sedan söndagens tävling. Det var 5 varv av:
50 DU
25 WB 6 kg
15 KB-snatch, RX 16 kg men jag körde på 12 kg
 
Jag var klar 17.02. 
 
Tisdag bjöd på northug-intervaller med Bea, Evve och Freddie. Vi gjorde 3 st där jag började på 2 grader och 12 i hastighet för att avsluta i 5 grader och 15-tempo. Sista intervallen blev dock inte helt hundra - men, men. Det var i alla fall hur kul som helst att springa med tjejerna!
 
I onsdags började dagen med bodybalance följt av crossfit på eftermiddagen. På crossfiten började vi med backsquat 5-5-5-5+, alltså fyra set med 5 reps förutom på sista då man ska göra så många som möjligt, jag gjorde 11 st. Hade 47,5 kg. Har en lång väg att gå styrkemässigt men roligt ska det bli! Woden var en 12 min AMRAP med:
10 pushjerk 35 kg
10 TTB
30 DU
 
Jag körde RX och hann totalt med 255 reps.
 
Igår då - ja då var det löpning på schemat. 8 km som jag körde på band. Det roliga var att jag, Ellie, Evve och Maria stod alla på rad och sprang - riktigt peppande. Att springa 8 km på band är ju extremt tråkigt annars. Första kilometern körde jag i 5-tempo (12 på band) och 1,5 gradslutning och resterande 7 km i 4.36-fart (13 på band) men efter 4 km sänkte jag till 0,5 gradslutning för det blev för jobbigt :) 
 
Ja - då är det bara ett pass kvar denna vecka och det är 6 km löpning. Det passet tänkte jag avverka med Carro i Paris. Kan det bli bättre? Nej. 
 
Ett försök att ta en bild när vi alla sprang på rad - fart och fläkt!
Har börjat träna en del med göteborgsvarvsgänget, brukar även kalla dem mina favvisar och sablar vad roligt det är!! Så mycket mer motiverande än att köra själv. Här bjuder jag på Evve från när vi körde intervaller för någon vecka sedan. Hon sprang för övrigt längre än vad hon brukar igår och snart är hon nära den distans som hon sprungit som längst i hela sitt liv - milen är inte långt borta nu. Gbg-varvet kommer gå galaaaaaant :)
 
 

HEJ

Publicerad 2015-10-25 18:47:55 i Allmänt,

Haha, ett under om någon fortfarande läser. Men det är mycket ibland. Livet är mycket ibland.
 
Jag har tävlat senaste två helger. Förra lördagen körde jag för första gången nordic race, ett 5 km långt lopp men mååånga hinder. Jag var nervös innan eftersom jag endast kört längre hinderbanelopp och jag visste inte riktigt hur mycket jag skulle kunna trycka på i löpningen men det kändes riktigt bra. Det slutade med en tredjeplaceringen och en tid på 33.14. Det bästa av allt var att Evelina, Bea och Johanna var där och hejade! Snacka om att motiverande. Nästa gång kan de kanske till och med vara med och tävla själva också :D 
 
Idag genomförde jag, förhoppningsvis, säsongens sista tävling. Det var ett 12 km långt terränglopp i bokskogen utanför Malmö - Yddingeloppet. Målet var att genomföra loppet, gå på känsla, inte stanna under tiden men ändå vara riktigt trött. Check på samtliga hehe, med undantag för jag stannade en snabbis vid vätskestationen men det tycker jag inte räknas. Det kändes skönt att springa ett lopp utan tidskrav. Jag hade ingen aning om hur banprofilen såg ut utan saktade in när det kändes för tungt helt enkelt. Vid 10 km kom några riktigt tuffa backar men jag körde på, visserligen i ett långsamt tempo men jag stannade i alla fall inte. Jag sa hela tiden till mig själv att jag var stark. Det låter töntigt men med tidigare lopp i ryggsäcken ansåg jag att det var en nödvändighet - allt sitter i huvudet. 
 
Jag tänkte dela med mig av hur veckan har sett ut, skickar summeringen som jag skickat till Andreas: 
 
Måndag - Crossfit, först death by KB-swing. 16 kg, med start på 4 st, vi gjorde upp till 25 min och jag gjorde alla unbroken så underarmarna var väääldigt möra till wooden Där gjorde vi 3 varv av: 400 m löpning, 10 TTB (jag gjorde KTE) och 15 st burpees, sluttid 10.42. 
 
Tisdag - Morgonjogg 5 km och på kvällen 4 st 5 min-intervaller med 90 sek vila. Jag gjorde första två i 4,09-fart, andra i 4,11 och sista sänkte jag till 4,15 efter halva, samtliga i 1,5 grads lutning. 
 
Onsdag - 5 km i 5-tempo och överkroppsstyrka 
 
Torsdag - 6 km löpning
 
Söndag - 12 km i 4.38-fart, placering 11 av 300 damer, så jag är riktigt nöjd. Kollade inte något på pulsklockan utan anpassade efter känslan. Sänkte några gånger då det kändes som att det blev för jobbigt. Jag tyckte det kändes segt i början, jag hade svårt att hitta motivation men sedan lyssnade jag på kroppen och det kändes bättre. Jag intalade mig själv hela tiden att jag var stark och jag tror det hjälpte hehe. Var i alla fall trött när jag kom in i mål och nu är benen möra. Snabbaste kilometertiden var på 8 km, 4.28-tempo och långsammaste 11 km, 5.04-fart. Jag hade ingen aning om hur banan såg ut men vid 10 km kom några riktigt tuffa backar, allt jag fokuserade på då var att inte stanna.

Bilder från NRVila

Publicerad 2015-10-07 22:08:03 i Allmänt,

Hallå,

Förkylningen kvarstår, ska se om kroppen kanske tillåter ett lugnt pass imorgon. Det vore ju riktigt bra faktiskt. Det enda positiva är att det blir mycket tid för plugg. Nu när tentaångesten börjar smyga sig på.. 
Intervaller och BB

Publicerad 2015-10-06 16:08:43 i Allmänt,

HALLÅJA,
 
Igår började dagen kl. 06.45 med body balance med Elli och Evve. Det är så skönt att köra sådana pass på morgarna. Sedan blev det plugg på jurren fram till stängning. Efter begav jag mig hem en snabbis för att byta om och sedan cykla till gymmet för att köra intervaller. 
 
Det blev 10 st 90/45 sek i 3.39-tempo (16,4 på bandet) och 1,5 gradslutning följt av
10 st 60/30 sek i 3.45-tempo och 1,5 gradslutning. 
 
Jag tog ut mig väldigt mycket på första 10 intervallerna så var tvungen att sänka tempot på 60 sek-intervallerna för att kunna genomföra passet. Jag gjorde det och var så nöjd efteråt. Jag bryr mig faktiskt inte om att tempot eventuellt inte är att anse som superbra - men det var jobbigt och jag gjorde alla. Det blev det ett par minutersvila mellan de två seten. Ett riktigt grispass men lyckan efter var total.
 
Vaknade dessvärre upp med halsont idag. Det kommer som ett brev på posten i en stressig vardag med mycket tentaplugg och träning. Idag blir det därför vila och hålla tummarna att det gett med sig tills imorgon:)
 
Ha det bra!


Fixade det klassiska kvällsfikat när jag kom hem - mums!
och frullen idag.. Haha, fantasin..


Nya tag

Publicerad 2015-10-06 08:59:54 i Allmänt,

Tystanden får nog tala lite för sig själv. 
I lördags var det dags för höstmilen i Malmö, mitt nästsista löparlopp för säsongen och jag var inte alls pepp. Redan dagen innan hade jag känt mig otaggad och det kändes inte speciellt roligt alls att springa. Tanken var att på detta lopp prova gå all-in och satsa mot PB (som jag tog förra sommaren, 10 km på 42.01). Alltså ett snittempo på ca 4.10. Jag har haft problem med en fot som krånglar men har ändå lyckats genomföra bland annat köpenhamn halvmarathon. Ganska direkt efter startskottet hade jag känningar i foten, men verkligen inte av större betydelse och det var absolut överkomligt. Trots detta väljer jag att efter drygt 4 km att kliva av. Inte för att jag var trött och inte klarade springa mer, inte för att foten värkte på ett sätt som gjorde det omöjligt att fullfölja - utan för att jag inte ville springa. Det kändes inte roligt. Jag kände mest ångest. 
 
Detta lopp summerar i större delar min löparsäsong. Den har präglats av dåligt självförtroende och enda sedan mitt första lopp i våras har jag känt att löparglädjen som jag hade ifjol har lyst med sin frånvaro. Hinderbaneloppen är definitivt inte inräknat här och axa kvartsfjällmarathon är ett av några lopp som faktiskt är undantagna detta. 
Det går inte att prestera bra om man inte tycker det är roligt. Det ena ger liksom det andra. Det gör ont att springa och finns inte motivationen att kliva in i det där onda - ja då är det inte värt det och då gör man det helt enkelt inte. Precis som i lördags. Jag försöker inte se detta som ett misslyckande eller som att jag är svag. Även om det direkt efter kändes väldigt tugnt. Jag hoppas att denna lärdom endast gör mig starkare, det är nog viktigt att lära sig hantera press och våga sätta stopp. Även om man är livrädd för känslan av misslyckande så får man försöka se det som ett framsteg att i sig att våga inse att man befinner sig i en tung period, acceptera den och göra det bästa av situationen. 
 
Men nu tar jag nya tag. Börjar sakta men säkert lägga denna säsongen bakom mig och ser framemot en tid fylld av roliga, hårda och många träningspass.

Lagomt nöjd efter loppet 
Men håller på att gå från detta till -->Dispens

Publicerad 2015-10-01 07:54:51 i Allmänt,

Ja här har det varit dött.. 
Jag har inte känt någon motivation till att blogga precis som motivationen att kliva upp varit obefintlig denna vecka.. Jag förstår inte var det är men gissar att hösten kickat in på riktigt nu. Både igår och idag skulle jag köra morgonpass men tog mig inte upp. Denna lugna vecka inför lördagens tävling kunde verkligen inte kommit lägligare. Jag tror man får tända mycket ljus denna årstid och försöka göra den så mysig som möjligt så man uppskattar hösten lite. Det känns nog lättare då.

Igår körde jag 6 km löpning på förmiddagen med 3 st 1,5 min fartökningar i 4-fart. Idag kommer det bli bål och stretch. Jag tror jag kör ganska sent ikväll då tentapluggandet knackar på dörren. Men vi får se hur länge jag orkar.

I måndags var det intervaller på schemat. Det skulle vara i lugn fart och jag fick faltiskt lite självförtroende (som tyvärr var som bortblåst igår när det löpningen kändes sååå tungt) efter passet. Jag gjorde samtliga intervaller på 400 m bana och gjorde 20 st 1 min intervaller med 30 sek vila, hann typ 270 m. Jag skulle hålla mellan 3.50-4.00 och tror det blev strax under 3.50. Det är ju så svårt att hålla tillbaka när krafter finns, men viktigt att man gör det! 

Veckans schema och frulle Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela