Sofie Charlotte Nässén

HEJ

Publicerad 2015-10-25 18:47:55 i Allmänt,

Haha, ett under om någon fortfarande läser. Men det är mycket ibland. Livet är mycket ibland.
 
Jag har tävlat senaste två helger. Förra lördagen körde jag för första gången nordic race, ett 5 km långt lopp men mååånga hinder. Jag var nervös innan eftersom jag endast kört längre hinderbanelopp och jag visste inte riktigt hur mycket jag skulle kunna trycka på i löpningen men det kändes riktigt bra. Det slutade med en tredjeplaceringen och en tid på 33.14. Det bästa av allt var att Evelina, Bea och Johanna var där och hejade! Snacka om att motiverande. Nästa gång kan de kanske till och med vara med och tävla själva också :D 
 
Idag genomförde jag, förhoppningsvis, säsongens sista tävling. Det var ett 12 km långt terränglopp i bokskogen utanför Malmö - Yddingeloppet. Målet var att genomföra loppet, gå på känsla, inte stanna under tiden men ändå vara riktigt trött. Check på samtliga hehe, med undantag för jag stannade en snabbis vid vätskestationen men det tycker jag inte räknas. Det kändes skönt att springa ett lopp utan tidskrav. Jag hade ingen aning om hur banprofilen såg ut utan saktade in när det kändes för tungt helt enkelt. Vid 10 km kom några riktigt tuffa backar men jag körde på, visserligen i ett långsamt tempo men jag stannade i alla fall inte. Jag sa hela tiden till mig själv att jag var stark. Det låter töntigt men med tidigare lopp i ryggsäcken ansåg jag att det var en nödvändighet - allt sitter i huvudet. 
 
Jag tänkte dela med mig av hur veckan har sett ut, skickar summeringen som jag skickat till Andreas: 
 
Måndag - Crossfit, först death by KB-swing. 16 kg, med start på 4 st, vi gjorde upp till 25 min och jag gjorde alla unbroken så underarmarna var väääldigt möra till wooden Där gjorde vi 3 varv av: 400 m löpning, 10 TTB (jag gjorde KTE) och 15 st burpees, sluttid 10.42. 
 
Tisdag - Morgonjogg 5 km och på kvällen 4 st 5 min-intervaller med 90 sek vila. Jag gjorde första två i 4,09-fart, andra i 4,11 och sista sänkte jag till 4,15 efter halva, samtliga i 1,5 grads lutning. 
 
Onsdag - 5 km i 5-tempo och överkroppsstyrka 
 
Torsdag - 6 km löpning
 
Söndag - 12 km i 4.38-fart, placering 11 av 300 damer, så jag är riktigt nöjd. Kollade inte något på pulsklockan utan anpassade efter känslan. Sänkte några gånger då det kändes som att det blev för jobbigt. Jag tyckte det kändes segt i början, jag hade svårt att hitta motivation men sedan lyssnade jag på kroppen och det kändes bättre. Jag intalade mig själv hela tiden att jag var stark och jag tror det hjälpte hehe. Var i alla fall trött när jag kom in i mål och nu är benen möra. Snabbaste kilometertiden var på 8 km, 4.28-tempo och långsammaste 11 km, 5.04-fart. Jag hade ingen aning om hur banan såg ut men vid 10 km kom några riktigt tuffa backar, allt jag fokuserade på då var att inte stanna.

Bilder från NRKommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2015-10-25 21:07:35

Som jag längtat efter inlägg här! Superwoman <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela