Sofie Charlotte Nässén

Nya tag

Publicerad 2015-10-06 08:59:54 i Allmänt,

Tystanden får nog tala lite för sig själv. 
I lördags var det dags för höstmilen i Malmö, mitt nästsista löparlopp för säsongen och jag var inte alls pepp. Redan dagen innan hade jag känt mig otaggad och det kändes inte speciellt roligt alls att springa. Tanken var att på detta lopp prova gå all-in och satsa mot PB (som jag tog förra sommaren, 10 km på 42.01). Alltså ett snittempo på ca 4.10. Jag har haft problem med en fot som krånglar men har ändå lyckats genomföra bland annat köpenhamn halvmarathon. Ganska direkt efter startskottet hade jag känningar i foten, men verkligen inte av större betydelse och det var absolut överkomligt. Trots detta väljer jag att efter drygt 4 km att kliva av. Inte för att jag var trött och inte klarade springa mer, inte för att foten värkte på ett sätt som gjorde det omöjligt att fullfölja - utan för att jag inte ville springa. Det kändes inte roligt. Jag kände mest ångest. 
 
Detta lopp summerar i större delar min löparsäsong. Den har präglats av dåligt självförtroende och enda sedan mitt första lopp i våras har jag känt att löparglädjen som jag hade ifjol har lyst med sin frånvaro. Hinderbaneloppen är definitivt inte inräknat här och axa kvartsfjällmarathon är ett av några lopp som faktiskt är undantagna detta. 
Det går inte att prestera bra om man inte tycker det är roligt. Det ena ger liksom det andra. Det gör ont att springa och finns inte motivationen att kliva in i det där onda - ja då är det inte värt det och då gör man det helt enkelt inte. Precis som i lördags. Jag försöker inte se detta som ett misslyckande eller som att jag är svag. Även om det direkt efter kändes väldigt tugnt. Jag hoppas att denna lärdom endast gör mig starkare, det är nog viktigt att lära sig hantera press och våga sätta stopp. Även om man är livrädd för känslan av misslyckande så får man försöka se det som ett framsteg att i sig att våga inse att man befinner sig i en tung period, acceptera den och göra det bästa av situationen. 
 
Men nu tar jag nya tag. Börjar sakta men säkert lägga denna säsongen bakom mig och ser framemot en tid fylld av roliga, hårda och många träningspass.

Lagomt nöjd efter loppet 
Men håller på att gå från detta till -->Kommentarer

Postat av: Mommo

Publicerad 2015-10-07 08:06:05

Jätteroligt intressant allt läsa dina rader... Kramisar Fiffilotten

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela