Sofie Charlotte Nässén

Nöden har ingen lag

Publicerad 2015-09-14 20:31:47 i Allmänt,

Köpenhamn halvmarathon. Mitt andra halvmarathon i livet. Banan var vädigt, väldigt fin! Platt med några lätta nedförs- och "uppförsbackar". Definitivt en PB-bana. 
 
Jag öppnade bra, första 3 km kändes lite sega men sedan gick det väldigt snabbt och vips hade det gått 12 km. Jag höll en ganska jämn och fin fart. Mellan 1-16 km sprang jag 4.42-4.54 fart, snittet låg strax under 4.50/km vilket var planen. Magen var inte med mig från start och när det började kännas mer vid 6 km så tänkte jag ändå att jag skulle klara av att bita i till mål. Dessvärre kom världens magknip vid 15/16 km och det blev intervallöpning. Sprang en bit för att sedan stanna då jag knappt kunde gå. TACK OCH LOV fanns det toaletter vid 18 km och jag kunde vika av. Jag var självklart irriterad men jag är inte van att springa långt och magen är inget man kan rå för.. Det är bara att köpa läget. Det är dessutom första gången det händer mig, på maran behövde jag inte gå på toa en enda gång under 4 h. 
Jag kunde fortsätta springa efter toabesöket men hade bestämt mig för att riva av tidtagningschipet om jag skulle springa sämre än sist.. Som tur var fick jag en bättre tid, endast med 1 min men ändå.. Jag vet att jag har en något snabbare tid i mig. Sista km var den snabbaste och gick i 4.35-fart. 
 
Jag åkte till Köpenhamn med Sara och vilken insats hon gjorde! Hon har inte sprungit speciellt mycket och tog också PB, sprang på 1.53 - HUR BRA SOM HELST! Så grymt! Nästa år springer vi ännuuuuu snabbare men 
nu ska jag ladda om inför TV på lördag! 
Tips, spring inte 21 km i linne... Skavsår... 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela