Sofie Charlotte Nässén

Tough Viking Malmö

Publicerad 2015-09-20 15:38:58 i Allmänt,

Ojojoj - vad kul jag hade igår! Från det att starten på den 10 km långa hinderbanan gick enda fram till mål. 
 
Denna säsong har varit kantad av dåliga prestationer och framför allt ett dåligt självförtroende. Löpningen har inte alls känts bra och jag har haft svårt att hitta motivationen. Mycket vände när jag kom hem. Framför allt efter att ha sprungit axa kvartsmarathon - då kändes löpningen för första gången på länge väldigt rolig. Igår var det samma sak. Vid 7 km hade jag en känsla av att benen gick helt av sig själv och att jag flög fram. Det går självklart inte att jämför 10 km hinderbanelopp med 10 km ren löpning. Du kan inte ligga på max som i ett rent springlopp utan du måste ha en behaglig känsla för att orka göra alla hinder. Stundstals låg jag dock i 4.00-4.10-tempo mellan hindren och även om det inte är speciellt långa sträckor så kändes det riktigt bra. För att kunna prestera ännu bättre på sådana här typer av lopp gäller det att jag får en snabbare "bekväm-fart" och blir starkare. 
 
Monkeybaren var det enda hindret igår som jag inte klarade (om man inte räknar med el-hindret men det avstod jag inte för att jag inte kan, det är ju liksom "bara" att springa igenom, utan för jag haft något konstigt med hjärtat efter att jag gjort det hindret tidgare) men stängerna var helt blöta och det var omöjligt för mig att få bra grepp. Framför allt då min greppstyrka inte är så bra, men jag klarade ju det hindret i Stockholm så jag vet att jag kan.. 
Nöjdast är jag att över att klara rampen, som var ännu högre än i Stockholm. Ringarna var också roligt att klara, det visar även på att jag borde ha överkroppsstyrkan för att klara monkeybaren :)
 
Sluttiden blev 1:08 något och det slutade i en femteplacering. Jag är så glad för målet var att komma topp tio,  även fast jag precis innan kände att jag borde släppa prestationen i sig och bara njuta och ha kul. Skönt att det gick att göra båda - det är precis så det ska vara! 
 
Nu ser jag verkligen emot en försäsong med mycket träning - men framför allt till nästa TV. Vet inte när det blir.. Var väldigt sugen på att köra Toughest i kph med Anna-Viktoria på lördag men pengarna räcker inte riktigt till. Så kan det vara ibland. 
 
Ha en fin söndag! 


 
 

Kommentarer

Postat av: None None

Publicerad 2015-09-20 15:56:33

Grymt jobbat!!!!!
Jag gjorde toughest innan, sjukt kul! Nästa år ska bag försöka göra alla toughest som finns 👍🏼🎈🌸

Svar: Tack så mycket 😃 härligt!! Då kanske vi stöter på varandra nästa år, lycka till på kommande tävlingar!!
Sofie Nässén

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela