Sofie Charlotte Nässén

Huvudet på plats

Publicerad 2016-03-13 15:04:14 i Allmänt,

HALLÅJA,
 
VILKEN START JAG FICK PÅ DENNA SÄSONG. Idag var det dags för årets första lopp. Innan var jag varken nervös eller taggad men då jag och Freddie lyckades missa tåget till Helsingborg och fick hetsleta alternativ började pulsen sakta men säkert stiga. Vi fick låna Johannas bil och väl på väg började jag tagga till riktigt, mycket tack vare Freddan, fina Freddan. Det var verkligen behövligt. 

Förra löparåret var ju allt annat än bra och det som är skönt med sådana dalar är att man vet att det i alla fall kommer en topp, man vet bara inte när. Tanken idag var att gå ut i 4-25-fart. Jag var 99,9% säker på att jag klarar 4.30-fart och man måste ändå våga utmana sig lite så 4.25 kändes rimligt. Som vanligt blir det att man ligger några sekunder under utsatt tid men från början till slut tycker jag ändå att jag höll mig till planen. Jag påverkades inte alls då klockan ibland var över 4.25 (så länge den inte var över 4.30) och då jag under första delen av loppet låg i 4.15-fart saktade jag in för att inte ta ut mig för tidigt. Vid 7 km började jag titta mindre på klockan och istället gå mer på känsla. Hela tiden med mantrat att inte ligga över 4.30, någon kilometer sprang jag ganska snabbt men med såkort kvar av loppet är det bara att gå på känsla. Jag visste att jag sprungit bra så att tappa tid spelade inte så stor roll så länge jag kom i mål. Snittiden blev 4.20, totalt en 14:onde placering med tiden 42.57 och jag kunde inte vara lyckligare. En tid som jag inte ens varit i närheten av förra året och nu känns det verkligen som en bra spark i baken för att ta mig ann denna säsong. Hoppfull och med en svag förhoppning om att jag kanske ska våga ge mig på mitt PB, något som jag verkligen lagt på hyllan sedan förra årets fiasko. 
 
De andra tjejerna sprang superbra och är verkligen roligt att tävla med flera vänner, jag är grymt imponerad av alla och jag tror GBG-varvet kommer bli hur bra som helst! 
 
Här är mina varvtider (mest note to self):
1 km - 4:21
2 km - 4:23
3 km - 4:23 
4 km - 4:18
5 km - 4:28
6 km - 4:18
7 km - 4:22
8 km - 4:16
9 km - 4:22
10 km - 4:00

❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela