Sofie Charlotte Nässén

Tällberg halvmarathon

Publicerad 2017-08-06 13:03:42 i Allmänt,

HEJ!

Att jag är dålig på att uppdatera har inte att göra med att jag inte tränar utan att jag verkligen är sämst på att ta mig tid att skriva. 

Nu i sommar har jag fått till en del bra träningspass men jag känner att det viktigaste i alla fall är att dokumentera resultat på lopp.

Igår sprang jag och Erik Tällberg halvmarathon. Ett tufft lopp med mycket uppför. Detta innebär dock även att det är mycket nedför, problemet var bara att en del nedförsbackar var branta vilket gjorde det ganska tufft att springa. Under dessa partier gick det inte så bra att springa ur benen som det brukar göra när det är "vanlig" nedför. I det stora hela var det ett riktigt roligt och utmanade lopp. Efter 17 km tänkte jag att det var ett bra disponerat lopp och att det var skönt att jag inte gått in i väggen.. Något jag inte skulle tänkt då det blev extremt jobbigt vid 18 km. De sista 3 km var en kamp och jag försökte bara tänka att det viktigaste var att jag kom i mål. När jag senare kollade pulsklockan visade det sig att jag höll ett väldigt högt tempo i slutet vilket troligen var anledningen till att det plötsligt blev så tungt. Loppet slutade med en sjätteplaceringen och personbästa på en halvmara vilket var LÅNGT över förväntan. Jag siktade på att springa på 1.55 då banan kändes så pass tuff men sluttiden blev 1.40.18. Nu är jag mer taggad än någonsin på att komma under 1.40 på samma distans. Det känns inte lika omöjligt som tidigare. 

Igår fick jag verkligen springa utifrån min kapacitet då jag valde att inte kolla något på klockan utan endast gå på känsla. Den tionde km var snabbast och gick i 3:54, det var mycket utför denna kilometer men det är ändå väldigt snabbt för att vara mig. Hade jag upptäckt detta på pulsklockan hade jag troligen blivit väldigt mentalt trött och att jag valde att endast springa såfort som kroppen tillät ledde troligen till att jag också tog personbästa. 

Nu ska jag kolla på friidrotts VM och ikväll Crossfit games, wiho! 

Puss och kram. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela