Sofie Charlotte Nässén

Helt slut

Publicerad 2017-06-13 20:47:38 i Allmänt,

Hejhejhallå,


Idag har det varit en tung dag. Det är som att hela terminen har kommit ikapp mig och när det blir många saker att hålla i huvudet blir det lite kaos i pallet. Jag är verkligen helt slut. Konstigt nog är det träningen som får mig att fungera hyfsat, jag får energi och endorfiner av det medan jag däremellan är lite lamslagen. 

Gårdagen - bjöd på 10 km morgonlöp i 5:19 -fart. Benen var riiiiktigt tunga och helgens festligheter kändes fortfarande i kroppen. Idag var jag däremot betydligt piggare. Jag och Erik Ahlbäck körde 10 st 400 m-intervaller på IP med 60 sek vila. Det tog i snitt 1.22/intervall. Långsammaste var 5:e i 1.26 och snabbaste sista i 1.17. Jag är faktiskt riktigt nöjd med passet och det kändes bra. 

Efter jobbet drog jag till crossfiten. Det var ett teampass med en 30 min AMRAP av:
400 m löpning med viktplatta (10 kg damer och 15 kg herrar)
60 GTOH
60 squats med viktplattan
60 burpee på viktplatta 

Vi hann 3 varv + 200 m löpning. 

Jag hoppas att morgondagen känns lite lättare. 

Ha det! 

Sjukaste svetten på morgonlöpningen igår..

Gårdagen

Publicerad 2017-06-11 16:21:22 i Allmänt,

Hejhallå,

Igår var det en riktigt skön dag. Efter 10 timmars sömn vaknade jag upp strax efter 8-tiden. Jag låg och drog mig länge och hade en lugn morgon. Det blev en smoothie till frulle och efter jag smällt frukosten var det dags för distanspass. I början av passet var benen såååå tunga och det kändes oerhört långt bort att springa en längre distans men känslan släppte, tack och lov, en stund in i passet. Slutligen blev det lite mer än 20 km i 5.02-fart och medtanke på att benen inte är superfräscha är jag jättenöjd. Långsammaste kilometern var den femte och då sprang jag i 5.22-fart och snabbaste var den tjugonde som gick i 4.48-fart. Efter passet blev det lunch, sparrissoppa och äggmackor och sedan följdes lunchen av häng på uteplatsen med en ljudbok. Jag älskar sommarlov. 

Vi får se vad det blir för träning imorgon - återkommer!

Trevlig söndag!Fridaaaay

Publicerad 2017-06-09 21:33:39 i Allmänt,

Godkväller, 

Det har blivit lite träning senaste dagarna. I onsdags blev det ett riktigt kasst intervallpass. Det är knappt värt att nämna. Tanken vara att göra 3 x 10 min med 2 min vila i 4:10-fart men kroppen ville inte alls och det blev snarare 5 min-intervaller. 

Igår inledes morgonen med crossfit. VI började med att hitta en tung etta med frivändning + stöt (clean and jerk). Mitt PB är sedan tidigare 62,5 kg och igår fick jag upp 60 kg, jag är ändå nöjd och tror att huvudet sätter en del stop för tyngre vikter. Sedan gjorde vi ett pass som heter DT, där ska man göra 5 varv av:

12 marklyft

6 stötar

Trevlig kväll, puss & kram!

RX är 70 kg för killar och 50 kg för tjejer, jag körde dock på 45 kg och var klar efter 12.36 min. 

9 hängfrivändningar

På kvällen blev det 13 km löpning i 5-fart och benen var aningen stela. Idag fick det återigen bli crossfit. Ett riktigt jobbigt pass där vi skulle avsluta med rodd. Mina ben kommer vara helt förstörda imorgon och egentligen är min tanke att köra långpass. Tänker dock att det är större chans att det känns bättre att köra ett distanspass i lugnt tempo än ett intervallpass.. 

Pånyttfödelse

Publicerad 2017-06-06 21:16:33 i Allmänt,

Hajhajjahajhajhaje,


Här har det varit tyst. Äntligen har vårterminen nått sitt slut och jag måste säga att det är e f t e r l ä n g t a t! Jag firade min kandidat i Stockholm och hade en jättebra helg.

Det har tränats på under tiden det varit tyst här men tanken är att jag nu ska bli bättre att göra löpande uppdateringar av mina träningspass. Jag och Erik planerar en del lopp i sommar, något som jag verkligen ser framemot. 

I maj sprang jag St hans extreme 10 km, vilket slutade på en 5:e plats. Det var ett tufft lopp och jag kände mig inte alls i form men blev desto mer taggad på att bli det. 

Här kommer några av mina senaste träningspass samtliga avverkade under långhelgen: 
20,3 km löpning 
10 km morgonjogg 5.13-fart
15 st 400-meter intervaller med 60 sek vila
5 km löpning i 4.23-fart

Jag passade även på att köpa nya löparskor i helgen då mina fötter var på väg ut ur mina förra. Det blev att fynda ett par på 50 % rea, där jag lyckades haffa favoritmärlet-  Saucony. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela